درخواست تجار مقیم و مسئولان نهادهای ایرانی مستقر در امارات از رئیس مجلس
فعالان اقتصادی، تجار مقیم و مسئولان نهادهای ایرانی مستقر در امارات در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.
فعالان اقتصادی، تجار ایرانی و مسئولان نهادهای ایرانی مستقر در امارات متحده عربی که صبح امروز(جمعه، 14 مهر ماه 1402) با دکتر محمدباقر قالیباف دیدار کردند از مشکلات و دغدغههای خود در این کشور با رئیس مجلس شورای اسلامی سخن گفتند.
در این نشست حسین حسینزاده نماینده مردم لارستان در مجلس با اشاره به مسائل و مشکلات مبتلابه ایرانیان مقیم این کشور گفت: اعطای مجوز صدور ویزای کار برای ایرانیان در حجم گسترده لغو شده که مشکلات فراوانی را ایجاد میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی انتقال پول و موضوع حسابهای بانکی را از دیگر معضلات مهم حوزه تجارت برای ایرانیان مقیم این کشور دانست و افزود: یکی از راههای سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی ایران، حل مشکل انتقال پول تجار ایرانی است که مشکلات امکان این سرمایهگذاری را از آنها میگیرد.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس در پایان خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر انتقال زندانیان ایرانی به کشورمان برای گذران باقیمانده مدت محکومیت آنها است که در این مسیر نیازمند پیگیریهای مستمر و جدی وزارت امور خارجه هستیم.
|
معاون وزیر امور خارجه: شورای ملی ایرانیان با هدف حفظ ارتباط ایرانیان خارج از کشور و استفاده از ظرفیت آنها تشکیل شد
علیرضا بیگدلی در این دیدار با تأکید بر حمایتی که باید از فعالان اقتصادی ایرانی حاضر در امارات صورت گیرد، گفت: ایرانیان خارج از کشور بخشی از فرصتهای جمهوری اسلامی محسوب میشوند که باید از آن استفاده شود و شورای ملی ایرانیان با همین هدف تشکیل شده است تا ارتباط مستمر شهروندان ایرانی با کشور را حفظ کند.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه تحولات در حوزه روابط با کشورهای همسایه براساس سیاستهای جمهوری اسلامی است، عنوان کرد: در همین زمینه استقرار سفیر جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی و سرکنسولگری در دوبی میتواند آغازی برای توسعه روابط همه جانبه میان دو کشور باشد.
وی سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به امارات متحده عربی را نقطه عطفی برای برقراری و گسترش روابط با این کشور دانست و افزود: منشوری در وزارت امور خارجه برای ایجاد روابط میان ایرانیان خارج از کشور با حاکمیت تنظیم شده و لایحهای در این راستا از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد تا با همکاری کمیسیون امنیت ملی این مسائل را پیگیری کنیم.
|
سرکنسول ایران در دوبی: وزارت امور خارجه به دنبال تمدید مجوز فعالیت بیمارستان و باشگاه ایرانیان امارات است
محمد سلیمانی سرکنسول ایران در دوبی در ادامه این نشست با اشاره به برخی مشکلات ایرانیان فعال در امارات، گفت: از جمله این مشکلات دریافت برخی مجوزها بوده که وزارت امور خارجه در صدد برطرف کردن آن است؛ برای مثال مجوز فعالیت بیمارستان و باشگاه ایرانیان رو به اتمام است که باید از طرف جمهوری اسلامی نسبت به تمدید آن اقدام شود.
رئیس بیمارستان ایرانیان امارات: بیمارستان ایرانیان نیازمند تمدید مجوز برای ادامه فعالیت خود در امارات است
فتحی رئیس بیمارستان ایرانیان امارات نیز در ادامه این جلسه، با بیان اینکه این بیمارستان 200 تختخوابی با حضور 700 نفر پرسنل، خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارائه می دهد، گفت: یکی از مهمترین مشکلات این بیمارستان، مجوزی است که برای ادامه کار به آن نیاز دارد که در دورههای مختلف تمدید شده اما در آخرین دوره، تمدید آن با مشکل مواجه شد که امکان دارد به واسطه این مشکل با تعطیلی مواجه شده و زندگی 700 نفر پرسنل آن و خانواده هایشان و همچنین خدماتی که به هموطنان عزیزمان میدهیم، به مخاطره بیفتد.
سرپرست مدارس ایرانیان در امارات: تعطیلی مدارس ایرانیان در برخی شهرهای امارات باعث ترک تحصیل دانش آموزان شده است
حسنزاده نیز در این نشست با اشاره به مجتمعهای آموزشی ایرانی کشور امارات، گفت: مجتمع آموزشی ایرانی شهر دوبی فعال اما مجتمعهای دیگر در شهرهای شارجه، ابوظبی و العین غیرفعال است.
وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون 2 هزار و 700 دانش آموز و 370 نفر پرسنل آموزشی در امارات داریم که از این تعداد تنها 250 نفر معلم بوده که حاکی از مشکل کمبود نیروی انسانی است، یادآور شد: ادامه فعالیت مدارس ایرانی به دلیل اتمام دوره مجوز آنها با مشکل مواجه شده که منجر به جریمه نیز شده است.
سرپرست مدارس ایرانیان در امارات همچنین افزود: تعطیلی مدارس در شارجه و ابوظبی علیرغم وجود دانشآموز در این شهرها، باعث ترک تحصیل برخی از آنها به دلیل بُعد مسافت و مشکلات مالی شده است از این رو درخواست داریم به مدارس به عنوان پایگاه اجتماعی، فرهنگی و ملی توجه ویژه شود.
|
رئیس باشگاه ایرانیان دوبی: مسائل سیاسی نباید کار باشگاه فرهنگی و اجتماعی را مختل کند
صالحی رئیس باشگاه ایرانیان دوبی در ادامه این نشست با بیان اینکه این باشگاه نهادی است که نه تنها به ایرانیان بلکه به همه ملیتها ارائه خدمات میکند، گفت: به نظر میرسد باشگاهی که خدمات فرهنگی و آموزشی حتی به افرادی از سایر ملل ارائه میدهد نباید دستخوش تغییرات سیاسی باشد.
رئیس باشگاه ایرانیان دوبی با اشاره به نگرانیهایی که نهادهای ایرانی برای برنامههای بلندمدت خود در این کشور دارند، اذعان کرد: اعطای مجوز کار، حل مشکلات حساب بانکی، جبران کمبود منابع انسانی و اعطای ویزای کار از جمله مشکلاتی است که میان نهادهای ایرانی فعال در امارات مشترک بوده از این رو نیازمند پیگیری جدی است.
رئیس شورای بازرگانی ایرانیان دوبی: مسائل بانکی نباید مانع فعالیت شورای بازرگانی ایرانیان شود
مصدقی رئیس شورای بازرگانی ایرانیان دوبی با اشاره به فعالیت 32 ساله این شورا که مجوز خود را از اتاق بازرگانی دوبی گرفته، گفت: این شورا در طول سالهای فعالیت خود تلاش داشته در کنار کمک به اعضا، به عنوان پلی میان ایرانیان و شهروندان مستقر در دوبی و همچنین مسئولان جمهوری اسلامی ایران باشد.
رئیس شورای بازرگانی ایرانیان دوبی در ادامه توسعه تجارت میان امارات و ایران را با توجه به قدمت دیرینه خود، مستلزم توجه به شورای بازرگانی ایرانیان دانست و افزود: این شورا نباید در برهههای حساس به واسطه مشکلاتی همچون مسائل بانکی، از اوج خود فاصله بگیرد. خرسندیم که بعد از مدتی رخوت در مراودات سیاسی، بار دیگر سفیر کشورمان در امارات مستقر شده و روابط تجاری میان دو کشور را متحول میکند.
|
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد امارات: دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل نیازمند مساعدت در تأمین ارز هستند
فدایی وطن رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد امارات نیز در این جلسه خواستار حل و فصل مشکلات جذب دانشجویان ایرانی در امارات و همچنین تأمین ارز برای ادامه تحصیل آنها شد.
رئیس شعب بانک صادرات در امارات، قطر و عمان: مسئولان برای برقراری ارتباط میان بانکهای عربی و بانکهای ایرانی تلاش کنند
رئیس شعب بانک صادرات در امارات، قطر و عمان نیز در این نشست با بیان اینکه تعدادی از بانکهای عربی با بانکهای ایرانی کار نمیکنند، اظهار کرد: این موضوع باعث بروز مشکلاتی برای تجار ایرانی میشود؛ از سوی دیگر عدم صدور مجوز کار برای ایرانیان نیز باعث بروز مسائل و مشکلات دیگری در امارات شده که نیازمند پیگیری مسئولان است.
|
رایزن بازرگانی سفارت ایران در امارات: دریافت 2 درصد مالیات علیالحساب از صادرات، توان بنگاههای اقتصادی را گرفته است
به گزارش خانه ملت در ادامه این نشست، محمدباقر مجتبایی رایزن بازرگانی سفارت ایران در امارات با اشاره به فرصتهای موجود برای تجارت و تعامل با دنیا که جایگاه تجاری و اقتصادی برای کشور ایجاد میکند، گفت: در حوزه تولید کشور، تقویت ویژهای صورت گرفته که بخش خصوصی در این زمینه بسیار موثر است؛ از سوی دیگر اساس کار، وجود نقدینگی است و اولین مشکل نیز بیثباتی در امکان تهیه و قیمت مواد اولیه است چرا که قیمت غیررقابتی باعث عدم صادرات میشود.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در امارات با اشاره به موضوع بند ز تبصره 6 قانون بودجه که براساس آن دو درصد مالیات علیالحساب از صادرکننده دریافت میشود، اظهار داشت: بر اساس این قانون، 30 میلیارد دلار از 50 میلیارد دلار صادرات، مشمول مالیات و عوارض میشود که توان مالی بنگاه اقتصادی را میگیرد لذا به نظر میرسد برای حل مشکل تولیدکنندگان در جهت جذب منابع باید نسبت به اصلاح این قانون اقدام شود.
معاون سرکنسولگری ایران در دوبی: حجم مبادلات تجاری میان ایران و امارات رو به افزایش است
در ادامه این جلسه، معاون سرکنسولگری ایران در دوبی با اشاره به حجم مبادلات میان امارات و ایران در سال 1399 که 10 میلیارد دلار بود، گفت: در سال 1400 این حجم از مبادلات به 21 میلیارد و 400 هزار دلار رسید که از این میزان، دو سوم سهم صادرات ایران و یک سوم سهم واردات از امارات بود و در سال 1401 نیز توانستیم به بالای 24 میلیارد دلار برسیم.
این دیپلمات ایرانی مستقر در سرکنسولگری دوبی با اشاره به موضوع تبادل زندانیان، عنوان کرد: بعد از گذشت نیمی از زمان محکومیت عدهای از زندانیان، توانستیم در ایام اعیاد و با همکاری دو دولت نسبت به آزادی آنها اقدام کنیم.
|
تاجر ایرانی مقیم امارات: برخی مقررات، مسیر بازرگانی را بسته است/ افزایش نرخ ترانزیت کالا در ایران، قابلیت رقابت تجار ایرانی با اماراتیها را گرفته است
یکی از تاجران ایرانی مقیم امارات در ادامه این نشست، یکی از مهمترین مشکلاتی که در بحث کلان بازرگانی در این کشور داریم را مصوبات و بخشنامههای حاکمیتی عنوان کرد و گفت: برخی از قوانین و مقررات راه بازرگانی را بسته که یکی از آنها استفاده از کارتهای بازرگانی است که در ایران از آن استفاده نمیشود و دلیل آن نیز مباحث و مسائل مربوط به حوزه مالیات است.
وی ادامه داد: طی دو ماه اخیر برای اینکه بتوانیم صادرات کالا به امارات داشته باشیم، باید از کارتهای بازرگانی استفاده میکردیم و قانونی هم برای مشوقهای صادراتی به تصویب رسید که شرایط آن به گونهای است که تولیدکنندکان و شرکت های بازرگانی تمایل به استفاده از این مشوقها را ندارند.
این تاجر ایرانی مقیم امارات با اشاره به کاهش نرخ توزیع کالای ایرانی در امارات، عنوان کرد: از سوی دیگر هزینه حمل و نقل کالا از نقاط مختلف کشور بسیار اضافه شده؛ برای مثال ترانزیت کالا از تبریز تا بندرعباس با 25 میلیون تومان انجام میشد که امروز این رقم به بیش از 100 میلیون تومان رسیده است که نرخ فزاینده آن از افزایش نرخ ارز نیز بیشتر بوده و قابلیت رقابت در امارات را از ما میگیرد.
|
رئیس مرکز تجاری ایران و امارات: شرکتهای کوچک و متوسطی که مجوز فعالیت در امارات گرفتهاند باید فعال شوند
طلایی رئیس مرکز تجاری ایران و امارات نیز در این جلسه مسائل تاجران ایرانی را مطرح کرد و گفت: نمایشگاههای مرکز تجارت جهانی دوبی با توجه به افزایش نرخ ارز، با اقبال بیشتری از سوی صادرکنندگان رو به رو میشود و با توجه به تحریمها غرفه داران ایرانی نمیتوانند در برخی از این نمایشگاهها حضور پیدا کنند؛ از سوی دیگر فاکتور رسمی نمایشگاه برای ایرانیان باید به اسم یک شرکت غیرایرانی صادر شود که خود نوعی محدودیت است.
رئیس مرکز تجاری ایران و امارات در پایان خاطرنشان کرد: شرکتهای کوچک و متوسط زیادی طی سالهای گذشته در امارات به ثبت رسیدهاند که علیرغم حضور در بازار دوبی، نمیتوانند فعالیت مؤثری داشته باشند که برای حل این موضوع، تشکیل کنسرسیومها میتواند تسهیلگر باشد.//خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید