امیر الهامی: امروز صاحب جدیدترین رادار ها در حوزه کشف هستیم

کد خبر: 1247120

جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش، گفت: امروز صاحب جدیدترین رادار ها در حوزه کشف هستیم، در حوزه فناوری کنترل ما صاحب شبکه‌ای پویا و به روز تحت عنوان سامان پیامبر اعظم هستیم.

 امیر الهامی: امروز صاحب جدیدترین رادار ها در حوزه کشف هستیم

امیر سرتیپ علیرضا الهامی جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در برنامه صبح بخیر ایران گفت: شکل‌گیری پدافند هوایی به بیش از ۱۰۰ سال پیش برمی‌گردد. بعد از آن به واسطه افزایش تجهیزات و بهبود ساختار سازمانی، در دهه ۴۰ به اوج خود رسید. استقرار اولین رادار در سال ۳۷ در دوشان تپه نقطه عطفی برای گسترش و به روز رسانی پدافند هوایی ارتش بود.

امیر الهامی تاکید کرد: چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی انواع رادارها در جغرافیای کشور با هدف پایش آسمان کشور مستقر شدند. در واقع در آن سال‌ها ماموریت پدافند هوایی به حراست و صیانت از مرزهای هوایی با تمرکز بر پایگاه‌های هوایی محدود می‌شد. بعد از پیروزی انقلاب و به وسژه بعد از آغاز جنگ تحمیلی، نیاز کشور به دفاع از زیرساخت‌های حیاتی کشور، منجر به توسعه و گسترش پدافند هوایی شد.

جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: پدافند هوایی در ابتدای جنگ تحمیلی در بیش از ۴۰۰ نقطه استقرار یافت. در سال ۱۳۸۷، به واسطه اهمیت و نوع ماهیت آن، پدافند هوایی از نیروی هوایی جدا شد و ساختاری مستقل تحت عنوان نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیدا کرد. بعد از این فرمان تاریخی و حکیمانه از جانب فرمانده معظم کل قوا، تا به امروز پدافند هوایی شاهد رشد و توسعه چشمگیری متناسب با نیازهای کشور بوده است.

وی در ادامه عنوان کرد: در سال‌های دفاع مقدس، پدافند هوایی سه مسئولیت اساسی بر عهده داشت. ماموریت اول حراست از مرزهای هوایی، ماموریت دوم تامین امنیت و چتر پدافندی برای نیروی‌های سطحی و به ویژه زمینی و ماموریت سوم حراست و صیانت از زیرساخت‌های حیاتی کشور مانند پالایشگاه‌ها بود. در واقع پدافند هوایی از شمالی‌ترین نقطه تا جنوبی‌ترین نقطه کشور مستقر بود.

الهامی اظهار کرد: در مجموع بیش از ۶۵۰ فروند انواع هواپیاهای جنگنده، هلی‌کوپتر و باربری توسط پدافند هوایی ساقط شد. این باعث افتخار ماست که دشمن را مجبور کردیم که نیروی هوایی خود را سه بار بازسازی کنند. تنها در سه ماهه اول جنگ ما بیش از ۱۰۰ فروند از هواپیماهای دشمن بعثی را ساقط کردیم.

وی افزود: ما ۱۷ شهید بزرگوار را در جزیره خارک داشتیم تنها برای اینه جریان صدور نفت متوقف نشود. یکی از افتخارات بزرگ ما این است که به تعداد روزهای جنگ یعنی ۲ هزار و ۸۸۸ روز، حمله به جزیره خارک دفع شد که این تنها گوشه‌ای از خدمات پدافند دفاعی در طول سال‌های جنگ است.

الهامی گفت: بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مسیر هوایی توسط پدافند هوایی کنترل، رصد، هدایت و مدیریت شد. با افتخار می‌گوییم که در طول ۸ سال دفاع مقدس حتی یکی از فرودگاه‌های کشور تعطیل نشد. این جریان تردد هوایی نشان‌دهنده غیرت و همت مردان پدافند هوایی در کنار دانش و تخصص آن‌ها بود.

وی افزود: در عملیات‌های ارزشمندی که در طول دفاع مقدس انجام شد، تامین چترهای پدافندی برای نیروهای عمل‌کننده سطحی بسیار مهم بود. در عملیات بیت‌المقدس حدود ۶۵ فروند دشمن را ساقط کردیم. این موضوع در انواع عملیات‌ها از جمله فتح‌المبین و والفجر ۸ به چشم می‌خورد که امام راحل از آن با عنوان دفاع معجزه‌آسا یاد فرمودند.

وی در مورد جایگاه امروزی پدافند هوایی گفت: ما پیشرفت امروزمان را مدیون خون شهدا هستیم. ما در حوزه‌های تخصصی پدافند هوایی که شامل کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری می‌شود، مطلقا به جایی وابسته نبوده و صد درصد متکی بر توانایی خود بوده‌ایم و امروز صاحب جدیدترین رادار ها در حوزه کشف هستیم. در حوزه فناوری کنترل ما صاحب شبکه‌ای پویا و به روز تحت عنوان سامان پیامبر اعظم هستیم.

جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: در حوزه پهباد امروز ما به هیچ کشوری وابسته نیستیم. با افتخار می‌توان گفت که ارتش جمهوری اسلامی ایران، با سابقه‌ترین اورگان در به کارگیری پهباد است. امروز ما صاحب برخی از برترین‌های پهباد از جمله بلندپروازترین آن‌ها هستیم./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین