فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه تشریح کرد

تفاوت‌های نور ۳ با نسل‌های قبلی آن

کد خبر: 1246935

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه تفاوت‌های ماهواره نور ۳ را با نسل‌های قبلی آن (نور ۱ و ۲) تشریح کرد.

تفاوت‌های نور ۳ با نسل‌های قبلی آن

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه تفاوت‌های ماهواره نور ۳ را با نسل‌های قبلی آن (نور ۱ و ۲) تشریح کرد.

سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه در گفت‌وگویی درباره پرتاب ماهواره نور ۳ اظهار کرد: این ماهواره امروز ساعت ۹:۳۰ پرتاب شد و در یک ساعت و نیم بعد که روی کشور ما بود بحمدلله ماهواره در این مدت به طور خودکار کاملا پایدار شده است.

وی درباره تفاوت‌های ماهواره نور ۳ با نسل‌های قبلی خود گفت: آن فرآیندی که ما در ماهواره نور ۱ داشتیم در نور ۳ به صورت خودکار و به مدت یک ساعت انجام شده است و این نشان می‌دهد که تجربه و تخصص دانشمندان ما در کنترل ماهواره بالا رفته است.

جعفرآبادی با اشاره به ماموریت ماهواره نور ۳ یادآور شد: ماموریت این ماهواره سنجشی و شناسایی است و دوربینی که در آن استفاده شده نسبت به نور ۲ تا دو و نیم برابر دقت عکس‌برداری بیشتری دارد و یک سری سنسورهای سیگنالی روی ماهواره نصب شده که متفاوت از ماهواره‌های نور ۱ و ۲ است.

وی در ادامه درباره ماهواره‌بر قاصد که نور ۳ با آن پرتاب شد گفت: این سومین پرتاب موفق ماهواره‌بر قاصد بود . پیش از این ماهواره‌های نور ۱ و ۲ را با موفقیت پرتاب کرده بود. امروز این پرتاب نشان داد که این ماهواره‌بر صلاحیت‌های لازم را دارد تا در پروسه تولید قرار بگیرد.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه همچنین تاکید کرد: بعد از این به فضل الهی ما قادر خواهیم بود که ماهواره‌های دولت، کشور و دانشگاهی را پرتاب کنیم و پرتاب‌های کوچک به صورت چند ماهواره در یک ماهواره‌بر را هم انجام دهیم./ایسنا

 دستیابی سپاه به توان پرتاب چند ماهواره با یک ماهواره‌بر

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه به این توانمندی رسیده‌ایم تا ماهواره‌های کوچک را به صورت چند ماهواره در یک پرتاب، پرتاب کنیم، گفت: این سومین پرتاب موفق ماهواره‌بر قاصد است که پیش‌ از این ماهواره‌های نور ۱ و نور ۲ را پرتاب کرده بود.

سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه در گفت‌وگو با بخش خبری 14 شبکه اول سیما، گفت: ماهواره «نور ۳» ساعت ۹:۳۰ صبح امروز پرتاب شد و یک ساعت و نیم بعد که بر روی کشور ما قرار گرفت، ماهواره در مدت 1.5 ساعت به طور خودکار کاملا پایدار شده است.

وی افزود: فرآیندی که ما در ماهواره «نور 1» داشتیم در ماهواره «نور ۳» به صورت خودکار در مدت زمان یک ساعت انجام شده است. این موضوع نشان‌دهنده ارتقای تجربه و دانش دانشمندان ما در حوزه کنترل ماهواره است.

فرمانده فضایی هوافضای سپاه، بیان کرد: ماموریت ماهواره «نور ۳» سنجشی و شناسایی است. دوربین استفاده شده در ماهواره «نور ۳» نسبت به ماهواره «نور ۲» تا ۲.۵ برابر دقت عکس بیشتری دارد و سنسورهای سیگنالی بر روی ماهواره نصب شده که با ماهواره‌های «نور ۱» و «نور ۲» متفاوت است.

وی ادامه داد: این سومین پرتاب موفق ماهواره‌بر قاصد است که پیش‌تر ماهواره‌های «نور ۱» و «نور ۲» را پرتاب کرده بود. پرتاب امروز نشان داد که ماهواره برای قاصد این صلاحیت را دارد تا در پروسه تولید قرار بگیرد.

سردار جعفرآبادی،‌ گفت: ما پس از این قادر خواهیم بود تا ماهواره‌های دولت و دانشگاهی و ماهواره‌های کوچک را به صورت چند ماهواره در یک پرتاب، پرتاب کنیم. ماهواره‌های زیر ۵۰ کیلوگرم را به تثبیت رسانده‌ایم و پس از این بر روی ماهواره بر قائم کار خواهیم کرد تا ماهواره‌های سنگین‌تر را پرتاب کنیم.

وی افزود: ما پس از این با نرخ بالاتری شروع به پرتاب ماهواره می‌کنیم و می‌خواهیم منظومه‌ای از ماهواره‌های ایرانی را در مدار قرار دهیم که کاربردهای مختلفی دارند.

فرمانده فضایی هوافضای سپاه، خاطرنشان کرد: این ماهواره‌ها برای کاربردهای مردم‌یاری و تجاری در حوزه رصد مخاطرات طبیعی و آثار آن و کمک رسانی به مردم و در حوزه دفاعی نیز ما می‌توانیم از این ماهواره‌ها برای اشراف اطلاعاتی فرماندهی کنترل و هدایت تجهیزات هدایت‌پذیر استفاده کنیم.

گفتنی است؛ سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه در گفت‌وگویی عنوان کرده بود؛ «ما از مجموعه دریافت‌ها و مجموعه محصولاتی که ماهواره نجم (نور ۳) از سطح زمین برداشت می‌کند برای تکمیل نیازمندی‌های اطلاعاتی سپاه استفاده می‌کنیم.»

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران پیش از این در گفت‌وگویی درباره ماهواره «نور 3»،‌ گفته بود؛ این ماهواره «نور ۳» بود که با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. ماهواره بر از نوع قاصد بود که سومین پرتاب موفق این نوع ماهواره بر است

ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره‌ سنجشی و شناسایی است با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهواره‌بر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این نیز ماهواره های «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها