تماس تلفنی پوتین با رئیسی در مورد قره‌باغ

کد خبر: 1246706

خبرگزاری ایتارتاس روسیه گزارش داد که رئیس‌جمهور این کشور با همتای ایرانی خود در مورد اوضاع قره‌باغ تلفنی گفت‌وگو کرده است.

تماس تلفنی پوتین با رئیسی در مورد قره‌باغ

رسانه‌های روسی امروز (سه شنبه) از تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با آیت‌الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران خبر دادند.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، کرملین در بیانیه در خصوص تماس تلفنی پوتین و رئیسی اعلام کرد: «به ابتکار طرف ایرانی، تماس تلفنی بین ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه و ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت».

در بیانیه کرملین آمده است: «رؤسای جمهور روسیه و ایران بر اهمیت حل تمامی موضوعات (مربوط به قره‌باغ کوهستانی) منحصراً از طریق ابزارآلات مسالمت‌آمیز، سیاسی و دیپلماتیک تأکید کردند».

بر اساس این گزارش، کرملین تصریح کرد که رؤسای جمهور ایران وروسیه در جریان این گفت‌وگوی تلفنی در خصوص گام‌هایی برای تضمین اتصال آرام و بدو نقص ایران فعالیت‌های کامل بریکس بحث وگفت‌وگو کردند.

در این بیانیه آمده است: «ابراهیم رئیسی برای حمایت روسیه از درخواست ایران برای پیوستن به بریکس قدردانی کرد. طرفین در خصوص گام‌هایی به منظور تضمین ارتباط بدون نقص ایران با فعالیت‌های کامل این انجمن با توجه به برعهده گرفتن ریاست این انجمن توسط روسیه در سال ۲۰۲۴، گفت‌وگوهایی را انجام دادند».

طبق بیانیه کرملین، رؤسای جمهور ایران و روسیه در جریان گفت‌وگوی تلفنی خود درخصوص همکاری از طریق پلتفرم منطقه‌ای (۳+۳) (جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان بعلاوه روسیه، ایران و ترکیه) ابراز تمایل متقابل کردند.

بر اساس گزارش کرملین، پوتین و رئیسی همچنین بر تعهد خود برای تقویت روابط تجاری و اقتصای و ارتقای پروژه‌های مشترک در زمینه انرژی وحمل و نقل تأکید کردند.

کرملین در این خصوص گفت: «قصد تقویت بیشتر روابط تجاری و اقتصادی، ارتقای پروژه‌های مهم مشترک در صنایع انرژی و حمل ونقل و توسعه ارتباطات بین چرخه تجاری و تبادلات گردشگران مورد تأیید قرار گرفت».

روابط میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سال 1991 و زمانیکه کنترل قره‌باغ کوهستانی به دست ارتش ارمنستان افتاد، تیره شده است.

جمهوری آذربایجان در تاریخ ۱۹ سپتامبر سال جاری(۲۹ شهریور ماه)، یک عملیات نظامی برق آسا در قره‌باغ آغاز کرد و هدف از آن را «اقدامات ضدتروریستی با ماهیت محلی» با هدف احیای نظم قانون اساسی توصیف کرد.

ایروان این اقدام جمهوری آذربایجان را یک تهاجم توصیف کرد و گفت که هیچ یگان نظامی در قره‌باغ ندارد. یک روز پس از آن، با میانجیگری حافظان صلح روسیه، توافقی برای آتش‌بس حاصل شد که در بین شروط آتش‌بس می‌توان به خلع سلاح نیروهای ارامنه و خروج تجهیزات سنگین از قره‌باغ کوهستانی اشاره کرد.

در تاریخ ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور ماه)، در شهر «یولاخ» جمهوری آذربایجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی استپاناکرت، نشستی بین نمایندگان ارامنه قره‌باغ با هیأت جمهوری آذربایجان با هدف ادغام منطقه قره‌باغ با جمهوری آذربایجان برگزار شد.

وزارت دفاع روسیه از طرف‌های درگیر خواست که هرچه سریع‌تر آتش‌بس کنند و به مذاکره ادامه دهند. یگان نظامی روسیه تصریح کرد که حافظان صلح روسیه، خدمات پزشکی را برای زخمی‌ها و همچنین خروج جمعیت غیرنظامی قره‌باغ از مناطق پرخطر را سازماندهی می‌کنند.

پس از آن، وزارت خارجه روسیه از طرف‌های درگیر خواست تا هرچه سریع‌تر خونریزی رامتوقف کنندو آتش‌بس کنند و از برجای ماندن تلفات غیرنظامی جلوگیری کنند و هرچه سریع‌تر به اجرای توافقات سه‌جانبه نوامبر ۲۰۲۰ بین ایروان، مسکو و باکو بازگردند.

وزارت دفاع روسیه روز ۲۲ سپتامبر (اول مهر ماه) اعلام کرد که گروههای مسلح قره‌باغ مطابق با توافقات در خصوص آتش‌بس قره‌باغ، تسلیم سلاح‌ها و تجهیزات نظامی را تحت کنترل حافظان صلح روسیه آغاز کرده‌اند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد