5سوال رئیسی از رسانه‌های آمریکایی

کد خبر: 1245551

تبیین مسائل مختلف در دیدار با کارشناسان اندیشکده‌های آمریکایی و مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی و انجام دیدارهای دو جانبه با دبیرکل سازمان ملل و سران برخی کشورها از برنامه‌های روز اول سفر رئیس جمهور بود

5سوال رئیسی از رسانه‌های آمریکایی

وجه مهم مشارکت هیئت ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل را باید در زمین دیپلماسی عمومی که کنار دیپلماسی رسمی به اصلی‌ترین ابزار نفوذ و تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهانی تبدیل شده است، جست‌و‌جو کرد. بعد از رسیدن رئیس جمهور به نیویورک بود که بلافاصله‌ برنامه‌ دیدار با مقامات مختلف و کارشناسان آمریکایی برگزار شد. ابتدا جمعی از اعضای هیئت امنای جامعه شیعیان آمریکا با حضور در هتل محل اقامت رئیسی با او دیدار و گفت‌وگو کردند. رئیس جمهو ربر ضرورت انسجام اعضای سازمان شیعیان آمریکا برای توسعه فرهنگ اهل بیت (ع) تاکید کرد و از اعلام آمادگی دولت برای افزایش همکاری‌ها با سازمان شیعیان آمریکا خبر داد. رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به نیویورک، با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس جمهور از دبیرکل سازمان ملل خواست اخبار مربوط به ایران را مستقیم و از مسیر درست و صحیح پیگیری و دریافت کند چراکه رسانه‌های تحت تاثیر نظام سلطه تصویر درستی از ایران ارائه نمی‌دهند. رئیسی عدالت جنسیتی و توجه به حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران را در دنیا کم نظیر خواند و حضور چشمگیر زنان و دختران ایرانی در عرصه‌های مختلف علمی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی را از مصادیق آن برشمرد.«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار ضمن ابراز علاقه‌مندی به توسعه همکاری‌ها بین سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران، از ایجاد تحولات مثبت در مناسبات ایران و عربستان به عنوان دو کشور اثرگذار بر ثبات منطقه استقبال کرد. دبیرکل سازمان ملل همچنین ضمن تقدیر از نقش سازنده ایران در قبال تحولات یمن، بر حمایت این نهاد بین‌المللی از ابتکارات ایران برای پایان بخشیدن به بحران یمن تاکید کرد. رئیسی با جمعی از اندیشمندان سیاست خارجی آمریکا و مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد و سوالاتی صریح خطاب به آن‌ها پرسید که گزیده ای از سخنان وی در ادامه می آید:

 *به شما رسانه های غربی تاکید می‌کنم حقایق جمهوری اسلامی را بشناسید و به جوامع منتقل کنید. در اغتشاشات سال گذشته ظرف ۴۸ روز ۳۶ هزار دروغ در رسانه‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران تولید شد.

 *نتیجه تحریم و حمله نظامی یکسان است. تحریم آمریکا شامل دارو و واکسن هم بوده‌است . چه فردی پاسخگوی جان باختن کودکان بیمار پروانه‌ای در آغوش مادرانشان است؟ آن‌ها به علت تحریم از داروهای خود محروم شدند.

*چرا آمریکایی‌ها اجازه نمی‌دهند تا مردم عراق و افغانستان خودشان برای سرنوشت کشورشان تصمیم بگیرند؟ اگر آمریکایی‌ها به اصل  دموکراسی اعتقاد دارند، بگذارند تا کار کشورها به صورت دموکراتیک پیش برود. دخالت آمریکایی‌ها در عراق و افغانستان به چه دلیل بوده است؟ ما با عراق و افغانستان منافع مشترک داریم، اما آمریکایی‌ها باید تعریف کنند که به‌راستی

 منافع شان در عراق و افغانستان چیست؟

  *با شروع دولت سیزدهم مذاکرات ادامه داشت تا زمانی‌که اغتشاشات رخ داد و رسما اعلام شد که به دلیل اغتشاشات میز مذاکره را ترک می‌کنند. غربی‌ها با دل‌بستن به اغتشاشات، اشتباه محاسباتی بزرگی انجام دادند.

*اخیراً در آمریکا یک خانم جوان به ظنّ سرقت از یک فروشگاه به دست پلیس آمریکا کشته شد. این یکی از ۱۲۰۰ نمونه‌ای است که در سال میلادی گذشته به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده است. چرا رسانه‌های آمریکایی به دنبال ریشه‌یابی و روشنگری درباره جزئیات این‌گونه قتل‌ها نمی‌روند؟

*در حادثه سال گذشته و دختر خانمی که دچار حادثه شد تحقیقات پزشکی نشان داد که هیچ  ضربه‌ای به او از ناحیه پلیس وارد نشده، اما آیا رسانه‌های غربی و آمریکایی حاضر شدند این واقعیت را بازتاب دهند؟ موضوع حجاب حقوق بشر فعالیت‌های هسته‌ای بهانه برای ضربه زدن به ایران مستقل است.

*چرا سال‌ها تعرض به حقوق رنگین‌پوستان، وجود صدها کلاهک هسته‌ای در زرادخانه‌های رژیم صهیونیستی و ۲۰ سال قتل و کشتار و ویرانگری آمریکا در افغانستان با عنوان حقوق بشر، از سوی رسانه‌های آمریکایی مورد سوال واقع نمی‌شود؟

 *شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده مبارزه با داعش بود. رئیس‌جمهور سابق آمریکا مرتکب قتلی شد که ملتی را عزادار کرد . اگر حاج‌ قاسم نبود اروپا به خاطر داعش، یک شب خواب راحت نداشت.

ملاقات دو جانبه با روسای کشورها

رئیس جمهور همچنین در روز اول این سفر با روسای جمهور کرواسی، قزاقستان، قرقیزسان و الجزایر دیدار و گفت‌وگو کرد.همچنین، در پی تبادل زندانیان با آمریکا که با وساطت و مشارکت سازنده و ارزشمند دو‌کشور قطر و عمان انجام گرفت، وزیر مشاور در امور خارجی قطر و نماینده ویژه سلطان عمان در ملاقات‌های جداگانه با دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک درباره آخرین تحولات مرتبط با تفاهم صورت گرفته و دیگر موضوعات مورد علاقه دو‌طرف به بحث و گفت‌وگو پرداختند. در این ملاقات‌ها از تلاش و توجه ویژه سلطان عمان و امیر قطر به موضوعات دوجانبه و چندجانبه تقدیر شد.

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد