پیشنهاد نماینده مجلس برای اجرای طرح توزیع بنزین در میان تمام مردم

کد خبر: 1245444

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اکنون هزینه ۳۰ هزار تومان واردات هر لیتر بنزین از جیب تمام مردم پرداخت می‌شود، پیشنهاد داد؛ با توجه به اینکه بنزین نیز مانند برق و گاز جزو انفال عمومی است،بهتر است بنزین در میان مردم توزیع شود چراکه می‌تواند عدالت اقتصادی را در کشور بیشتر کند.

پیشنهاد نماینده مجلس برای اجرای طرح توزیع بنزین در میان تمام مردم

مالک شریعتی نیاسر با اشاره به معایب افزایش واردات فرآورده‌های نفتی به کشور و ضرورت توزیع بنزین در میان تمام مردم و ایجاد بازار فروش آن، گفت: در تیر و مردادماه سال جاری چند صد میلیون دلار فرآورده که عمدتا بنزین و گازوئیل بودند به کشور وارد (تهاتر) کرده‌ایم که به‌یقین این هزینه دلاری از جیب تمامی خانواده‌های ایرانی پرداخت می‌شود، در حالی که 50 درصد آن‌ها اصلا خودرو ندارند اما باید تاثیر منفی‌اش را بر معیشت خود بپذیریند لذا با تداوم این وضع، به‌زودی درصد سهم بنزین وارداتی از زیر 10 درصد به 20 درصد و... از  کل می‌رسد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی به راهکارهای حل این مشکل اشاره کرد و افزود: باید ابتدا مانند گاز و برق، بنزین را هم میان تمامی خانواده‌ها توزیع کنیم، بدین معنا که مطابق توان تولید داخل و لحاظ مصارف عمومی، سهمیه‌ای حدود 20 لیتر در ماه به هر کد ملی با همان قیمت 1500 تومان اختصاص داده و بازار مبادله را شکل دهیم و اگر فردی بیش از سهم خود درخواست داشت باید از دیگری خریدی کند یا هزینه بنزین وارداتی را بپردازد.

وی در ادامه توضیح داد: یکی از سیاست‌های درستی که در حوزه حامل‌های انرژی -که در دنیا نیز نمونه موفقی دارد- استفاده از نظام افزایش پلکانی مرسوم به IBT است، بدین مفهوم که برای سطحی از الگوی مصرف به عموم مردم سهمیه ارزان‌تر و یارانه‌ای داده شود و مصارف بیشتر از الگو را به صورت تساعدی و پلکانی گران‌تر کنیم، البته این اتفاق در حوزه گاز و برق افتاده و تکلیف گاز و آب و برق علاوه‌بر قانون دائمی در قانون و بودجه سنواتی نیز براساس نظام IBT مشخص شده است، البته مصرف 75 درصد مشترکان زیر الگو است و قیمت‌ها برای آن‌ها تساعدی حساب نمی‌شود.

شریعتی مطرح کرد: با این اوصاف اکنون نظام IBT در حوزه بنزین و گازوئیل قابل اجرا نیست چراکه تمامی افراد از این یارانه برخوردار نیستند، درواقع به دلیل آنکه 50 درصد خانوارها در کشور خودرو ندارند، نمی‌توانند از یارانه بنزین استفاده کنند، بنابراین باید ابتدا توزیع بنزین را مانند آب و برق عام کنیم چراکه بنزین نیز جزو انفال عمومی کشور است و عامه مردم باید در آن سهم داشته باشند.

این نماینده مجلس اظهار کرد: طبق محاسبات انجام شده، می‌توان به‌عنوان مثال 20 لیتر بنزین در ماه به عامه مردم داده شود و در ادامه احتمالا آن‌هایی که خودرو دارند از این سهمیه استفاده می‌کنند و خانوارهای فاقد خودرو می‌توانند سهمیه خود را در یک بازار به افرادی -که نیاز بیشتری دارند- بفروشند، بنابراین قیمت تغییر نمی‌کند و بحث افزایش قیمت مطرح نیست، همچنین اثر تورمی نخواهد داشت، البته سهمیه خودروهای حمل و نقل عمومی همچون تاکسی‌ها متفاوت است و این طرح صرفا شامل خودروهای شخصی می‌شود.

شریعتی با بیان اینکه با اجرای این طرح نظام اقتصادی کشور عادلانه‌تر خواهد شد، گفت: اکنون هزینه بیشتری به اقتصاد کشور به دلیل ناترازی ایجاد شده در بنزین تحمیل می‌شود و هزینه واردات بنزین از جیب تمامی مردم می‌رود چراکه قیمت هر لیتر بنزین وارداتی حداقل 30 هزار تومان است، بنابراین چرا افرادی که خودرو ندارند باید چنین هزینه‌ای را پرداخت کنند؟ لذا منطقی است فردی که مصرف بیشتری دارد، هزینه بالاتری نیز پرداخت کند و در نهایت عامه مردم متضرر نخواهند شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باز توزیع بنزین با حفظ قیمت مسئله مهمی است، گفت: اگرچه معتقدم اجرای این طرح نیاز به قانون ندارد چراکه جزو اختیارات دولت است اما شاید نیاز به باز کردن مسیر باشد به همین دلیل پیگیر این مهم در برنامه هفتم توسعه هستم./خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها