معاون سازمان انرژی اتمی: نیاز صنعت کشور به چشمههای سزیم را برطرف میکنیم
معاون سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی از «رادیونوکلئید سزیم - ۱۳۷» گفت: میتوانیم نیازهای صنعتی و پزشکی به چشمههای سزیم را تامین کنیم.
سیدامیرحسین فقهی رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای و معاون سازمان انرژی اتمی امروز (یکشنبه) پنجم شهریور ماه در حاشیه رونمایی از «رادیونوکلئید سزیم - ۱۳۷» در نمایشگاه «روایت خدمت» گفت: با تلاش متخصصان داخلی توانستیم به دانش استحصال سزیم- ۱۳۷ که ایزوتوپی بسیار مفید در حوزههای صنعت و پزشکی است، دست پیدا کنیم.
وی افزود: سزیم اهمیت راهبردی دارد زیرا هر نوع تجهیز صنعتی که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد، نیاز به چشمه پرتوزا دارد و سزیم از چشمههای پرتوزای پرکاربرد به شمار میرود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای بیان کرد: نیمه عمر طولانی سزیم- ۱۳۷ از مزیتهای مهم این ایزوتوپ محسوب شده و این مزیت باعث میشود تا زمان استفاده از این ایزوتوپ طولانیتر باشد.
وی عنوان کرد: یکی از پتانسیلهای مهمی که ما در اختیار داریم یک تیم خبره است که با رعایت الزامات ایمنی و پرتوی، ضوابط آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مسائل پادمانی تحت نظارت آژانس میتواند این عنصر ارزشمند یا سایر عناصر موجود در سوخت مصرف شده و پسمانهای هستهای را استخراج و بازیافت کند.
فقهی تصریح کرد: در آینده نزدیک خبرهای دیگری در مورد استخراج سایر عناصر ارزشمند که در زبالهها و پسمانهای هستهای وجود دارد، خواهید شنید.
معاون سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به جایگاه علمی مناسب ایران در حوزه علوم هستهای در سطح بینالمللی گفت: سزیم- ۱۳۷ مثال کوچکی از توانمندیهای ایران برای استفاده بهینه از آنچه در دنیا بهعنوان پسمان و زباله هستهای شناخته میشود، است و ما به خوبی میتوانیم نیازهای صنعتی و پزشکی به چشمههای سزیم را تامین کنیم.
صبح امروز (یکشنبه) پنجم شهریوماه و همزمان با چهارمین روز از هفته دولت، آیین رونمایی از پروژه تولید «رادیونوکلئید سزیم- ۱۳۷» در مقیاس آزمایشگاهی با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، سید امیرحسین فقهی رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای و نیز جمعی از مسؤولان ارشد صنعت هستهای، در نمایشگاه «روایت خدمت» در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید