گفت‌وگوی «فردا» با جواد آرین‌منش درباره عملکرد اقتصادی دولت

غصه معیشت ، قصه سفره

کد خبر: 1240296

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اگرچه دولت تلاش‌های زیادی را انجام داده و نباید زحماتش را نادیده گرفت اما به هر حال بخش عمده‌ای از شعارهای محقق نشده است.

غصه معیشت ، قصه سفره

گروه سیاست سایت فردا: دولت سیزدهم در دو سال گذشته سعی کرده است که از پس رفع مشکلات کشور برآید تا هم شعارهایش محقق شود، هم بار سنگین مشکلات از دوش مردم برداشته شود. اما چه قدر موفق بوه است؟

جواد آرین‌منش، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «اگر عملکرد دولت‌ها را بر اساس صحبت‌ها، وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی‌شان بسنجیم و مقایسه کنیم تقریبا هیچ دولتی بعد از انقلاب موفق نشده است که به برنامه‌هایش جامه عمل بپوشاند. دولت آقای رئیسی هم مستثنی نیست. اگر وضعیت امروز را با دو سال قبل مقایسه کنیم؛ یعنی با زمانی که آقای رئیسی شعارهای انتخاباتی می‌داد به نظر می‌رسد بیش از 70درصد وعده‌ها محقق نشده است. اگرچه دولت تلاش‌های زیادی را انجام داده و نباید زحماتش را نادیده گرفت اما به هر حال بخش عمده‌ای از شعارهای محقق نشده است. دولت اقدامات خوبی انجام داده است؛ سفرهای زیاد استانی داشته، پیگیر مستمر کارها بده و اقدامات مثبتی مانند توسعه روابط با عربستان، گسترش روابط منطقه‌ای، تسهیل مجوزهای اشتغال و لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان را پیش برده است اما در حوزه اقتصادی کارآمدی لازم را نداشته است».

او ادامه داد: «دولت آقای رئیسی وعده داد فقر مطلق را از بین برده شود، تورم را به حداقل برسد، سالی یک میلیون مسکن ایجاد شود، اجاره‌های مسکن به حداقل برسد، نظام بانکی را اصلاح شود، وضعیت معاش طبقات فرودست سامان داده شود و... اما امروز می‌بینیم که دلار به  حدود 50هزار تومان رسیده است، قیمت مرغ که در آغاز کار آقای رئیسی کیلیویی 28هزار تومان بود، اکنون به 100هزار تومان رسیده است. قیمت گوشت قرمز از 130هزار تومان به 500هزار تومان رسیده است. قیمت شکر از 13هزار تومان بوده به 40هزار تومان رسیده است. دلار و سکه و خودرو به همین شکل و برخی اقلام خوراکی مورد نیاز مردم تا 300درصد افزایش داشته است؛ در حالی که حقوق‌ها 20درصد افزایش داشته است. منطقی نیست که 300درصد افزایش خوراکی‌ها و 20درصد افزایش حقوق‌ها و دستمزدها».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «امروز دیدم در اخبار گفتند رشد اقتصادی چهار درصد است اما مردم وضعیت را با سفره خودشان می‌سنجند. بدون تردید دولت نتوانست به وعده‌های اقتصادی‌اش جامه عمل بپوشاند. رفاه مردم کاهش یافته، هزینه‌های درمان افزایش یافته است. اگر قرار بود رشد نقدینگی متوقف شود و تورم کنترل شود وضعیت این طور نمی‌شد».

او در پاسخ به اینکه مشکلات کنونی چه قدر ریشه در تحریم‌ها دارد، تصریح کرد: «بخشی از این شرایط ناشی از مشکلاتی است که در عرصه سیاست خارجی داریم. وقتی ارتباطمان را با دنیا قطع کردیم، اف‌ای‌تی‌اف مردود تلقی می‌شود، وقتی نتوانستیم دارایی‌های‌مان را آزاد کنیم و نفتمان را آزادانه بفروشیم باید می‌دانستیم که نمی‌شود اوضاع اقتصادی داخل را سروسمان دهیم. اکنون باید تجدیدنظری در سیاست خارجی داشته باشیم تا این موانع که بر سر راهمان وجود دارد برطرف شود زیرا مردم توان تحمل بیش از این را ندارند. نارضایتی‌ها به شدت افزایش یافته است».

آرین‌منش در پایان گفت: «اگر روند آزادسازی ارزها و دلارهایی بلوکه‌شده بتواند به نتیجه برسد و این حرکتی که در ارتباط با توسعه روابط با برخی همسایگان که رخ داده توسعه یابد و به کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی سرایت کند، قاعدتا بخی از مشکلات مردم حل می‌شود. ما نباید همه تخم‌مرغ‌هایمان را در سبد چین و روسیه بگذاریم. یعنی سیاست همه‌جانبه‌گرایی را در پیش بگیریم و به جای اینکه خود را به طور کامل از غربی‌ها دور کنیم و صرفا به سمت روسیه و چین  برویم، در جهت سیاست موازنه قدرت در عرصه بین‌المللی حرکت کنیم».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین