نظر مجمع تشخیص مصلحت درباره انتخابات تناسبی در تهران
تناسبی شدن انتخابات مجلس در تهران در کمیسیون سیاسی، امنیتی و دفاعی مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد و در نهایت پس از تبادل نظر اعضا، اجرای این مصوبه به مصلحت دانسته نشد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، به ریاست آیت الله آملیلاریجانی و با حضور رؤسای سه قوه، دبیر و اعضای مجمع تشخیص و جمعی از فقها و نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی و دولت تشکیل جلسه داد.
در ابتدای این جلسه، آیتالله آملیلاریجانی با تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیر ولایت و با اشاره به عظمت و جایگاه رفیع ولایت ائمه معصومین (ع) گفت: رشته ولایت، بسیار مهم و عظیم است که باطن آن، جمیع مسلمانان جهان را به یکدیگر مرتبط کرده است. شکرگزار خداوند هستیم که ما را از متمسکین به ولایت علیبنابیطالب قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه «ولایت باطن نبوت است»، گفت: از خداوند میخواهیم که چشم و دل ما را به حقیقت ولایت، روشن کند.
در ادامه، مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد دستور کار خود شد که بررسی طرح مجلس در خصوص اصلاح قانون انتخابات و برگزاری انتخابات مجلس در حوزه تهران به شیوه تناسبی بود.
در ابتدا، دریابان علی شمخانی، رئیس کمیسیون سیاسی، امنیتی و دفاعی مجمع، با ارائه گزارشی از روند بررسی اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در این کمیسیون گفت: شورای نگهبان ماده 53 «اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» را مبتنی بر اعلام پنج مغایرت از سوی هیأت عالی نظارت مجمع با برخی از سیاستهای کلی خلاف اصل 110 قانون اساسی دانسته و با اصرار مجلس شورای اسلامی، بر مصوبه خود، دایر بر برگزاری انتخابات تهران به شیوه تناسبی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است.
وی افزود: این موضوع در کمیسیون سیاسی، امنیتی و دفاعی مجمع با حضور رئیس مجلس و همه اعضای آن بررسی شد و ضمن استماع نظرات طراحان این مصوبه و نیز ابهامات و ایرادات اجرایی وزیر کشور و اشکالات که اعضای کمیسیون مطرح کردند، در نهایت پس از تبادل نظر، اجرای این مصوبه به مصلحت دانسته نشد.
در ادامه محسن پیرهادی از هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی، با تشریح فرآیند تصویب انتخابات تناسبی در مجلس، به دفاع از این مصوبه پرداخت و گفت: شیوه انتخابات تناسبی با عدالت انتخاباتی سازگارتر است. مجلس خانه ملت است و همه گروهها و سلایق سیاسی در چارچوب نظام، باید در آن نماینده داشته باشند و اشکالاتی که اعضای کمیسیون مطرح کردند با شیوه فعلی که اکثریتی است، حاصل نمیشود.
سپس احمد وحیدی وزیرکشور، به برخی ایرادات در تبصرههای این مصوبه اشاره کرد و گفت: برخی وضعیتها و شرایط احتمالی در این قانون پیشبینی نشده است، مثلا در صورت مساوی شدن آراء دو کاندیدا، هیچ راهحلی ارائه نشده است.
در ادامه جلسه محمد دهقان معاون حقوقی رئیسجمهور نیز از برگزاری انتخابات تناسبی در تهران دفاع کرد. سپس اعضای مجمع وارد شور شدند و موافقان و مخالفان به تفصیل دیدگاههای خود را در خصوص طرح مجلس در اصلاح قانون انتخابات و معایب و محاسن برگزاری انتخابات تناسبی بیان کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با اشاره به ابهامات، اشکالات و نواقص موجود در طرح انتخابات به شیوه تناسبی، اتخاذ تصمیم در مورد آن را به بررسی بیشتر در کمیسیون تخصصی مجمع موکول کرد که با رأی اکثریت اعضای مجمع، این مصوبه به کمیسیونی تخصصی در مجمع ارجاع شد.
بدین ترتیب تصمیمگیری در مورد مصلحت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، به شیوه تناسبی در جلسه آتی مجمع تشخیص مصلحت صورت خواهد گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید