رییسی: عقبماندگیها در کشور باید با روحیه جهادی جبران شود
رییس جمهور تاکید کرد: عقبماندگیها در هر بخش از کشور باید با روحیه جهادی حل شود و همه ما مسئولیت داریم.
رییس جمهور تاکید کرد: عقبماندگیها در هر بخش از کشور باید با روحیه جهادی حل شود و همه ما مسئولیت داریم.
آیت الله سید ابراهیم رییسی روز جمعه در مراسم افتتاح آبرسانی از سد نسا به شهرهای بم و بروات، ۱۵ طرح صنعت برق و تصفیه خانه فاضلاب سیرجان در استان کرمان افزود: در آبرسانی، برق رسانی و فاضلاب مشکلاتی داریم که می توانست سال های قبل رفع شود اما به هر دلیل باید کار جهادی کرد که این تنش های آبی کاهش یابد و کمبود تولید برق جبران شود.
وی با بیان اینکه جبران عقب ماندگی ها در دولت آغاز شده، تصریح کرد: ضمن ارج نهادن به همه کارهایی که مسئولان در گذشته کرده اند، عقب ماندگی ها را باید جبران کرد که جز با روحیه جهادی میسر نیست.
آیت الله رییسی گفت: نمی توان گفت حالا که پروژه ای ۱۰ سال عقب مانده، باز هم ببینیم چکار می توان کرد؛ باید پروژه ها به سامان برسد و مردم از نتایج آنها بهره مند شود که این در گرو کار جهادی است.
جبهه تولید قدرت
وی نتیجه کار جهادی در این دولت را بهره برداری از طرح آبرسانی به بم و بروات، تصفیه خانه فاضلاب سیرجان و بهره برداری از ۱۵ طرح و پروژه برق رسانی در جای جای استان کرمان برشمرد و گفت: جبهه تولید قدرت برای همه مدیران و هرکس که در عرصه تولید کار می کند در همه عرصه ها به ویژه برای رفع مشکلات آب و برق مردم آماده است.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فلسفه عید قربان و بندگی کردن اظهارداشت: امروز این زمینه برای مسئولان فراهم است که خود را رشد دهند و بدانند که توجه کردن به مشکلات بهویژه مشکلات مردم، پاسخ دادن به امتحان الهی است.
آیت الله رییسی افزود: نماد و نمود این بندگی و خدمت، سردار سلیمانی و عزیزانی هستند که در جای جای استان و کشور نام و یاد این شهید را زنده نگه داشتند و سیره آنان سرمشق مردم شهر و روستا شده است.
وی بیان کرد: مسئولان باید بدانند که همچنان در همه عرصه ها شب و روز نداشته باشند و عقب ماندگی ها را با روحیه جهادی جبران کنند.
رییس جمهور بیان کرد: اتمام پروژه های نیمه تمام در دستور کار دولت است که باید به سرانجام برسد و این مهم در گرو کار جهادی است.
همت دولت برای حل مشکل آب روستاها
آیت الله رییسی اظهارداشت: آنطور که وزیر جهادی نیرو می گوید ۱۰ هزار روستا دارای تنش آبی هستند که از این میزان تنش آبی سه هزار روستا حل شده و بقیه باید با کار جهادی تا پایان این دولت حل شود.
وی همچنین با بیان اینکه در استان کرمان ۶۷۰ روستا دارای تنش آبی هستند که از این تعداد مشکل ۱۷۰ روستا تاکنون حل شده گفت: کار بقیه روستاها نیز باید دنبال شود که رمز این کار فعالیت جهادی است زیرا ما معتقدیم روح شهید سلیمانی، امام (ره) و شهدا ناظر بر ماست.
آیت الله رییسی با بیان اینکه پیشرفت در گرو ایجاد زیرساخت و حل مشکل است اظهارداشت: اگر توسعه در زیر ساخت ها اتفاق بیافتد به دنبال آن توسعه صنایع، بخش کشاوزی، گردشگری و ترانزیت نیز فراهم خواهد شد.
طعم گوارای افتتاح خط انتقال
وی گفت: افتتاح آبرسانی از آب گوارا و باکیفیت سد نسا که امروز در بم و بروات انجام شد برای ما هم گوار بود که مردم از آب گوارا بهره مند شوند.
به گفته رییس جمهور، ۵۶ کیلومتر خط انتقال آب از سد نسا در گرو کار طاقت فرسای همه مسئولان، کارشناسان و کارگران زحمتکش بوده است.
وی بیان کرد: براساس گزارش وزیر نیرو در منطقه نزدیک به بم در شرق کرمان ۱۲ روستا تنش آبی جدی داشتند که با اجرای این طرح(آبرسانی به بم و براوات) این تنش حل شد.
تکمیل خط انتقال در شرق کرمان
آیت الله رییسی تاکید کرد: بخشی از طرح خط انتقال آب از سد نسا امروز در بم و بروات امروز به بهره برداری رسید اما بخش های دیگر این طرح نیز هر چند ماه یکبار به بهره برداری خواهد رسید.
ایفای نقش معادن بزرگ
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم و ایفای نقش شرکت های فعال معدنی در منطقه گفت: شرکت های بزرگی در استان داریم که کار اقتصادی و عمرانی انجام می دهند اما در حوزه فرآوری معادن با توجه به اینکه این استان بهشت معادن است آنچنان که باید بهره برداری و فرآوری نداریم؛ گاها خام فروشی اتفاق می افتد که باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه امکان ایجاد ارزش افزوده بر روی منابع معدنی وجود دارد اظهارداشت: شرکت ها و فعالان اقتصادی در منطقه مثل گل گهر و مس برای رفع مشکلات منطقه مانند تنش آبی و فاضلاب باید وارد میدان شوند، مانند اتفاقی که در سیرجان افتاد(پروژه جمع آوری، انتقال و تصفیه خانه فاضلاب سیرجان با مشارکت صنایع) و این مهم قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه کار پیشران های اقتصادی باید در کشور دنبال شود، گفت: شرکت های بزرگ، پیشران رفع مشکلات اقتصادی کشور به ویژه در بخش سرمایه گذاری هستند و کاری که با همکاری شرکت های فعال در استان کرمان انجام شده قابل تقدیر است.
چندسال کار در چندماه
آیت الله رییسی با اشاره به پروژه هایی که در حوزه صنایع آب و برق در استان کرمان به سرانجام رسیده اظهارداشت: برخی از این کارها مواردی بود که اگر به صورت عادی انجام می شد شاهد بهره برداری آنها نبودیم.
وی تصریح کرد: به طور مثال انتقال آب از خلیج فارس به اندازه چند سال کار در چندماه اخیر صورت گرفته و همچنان اگر کار پیش برود طی چند ماه آینده به بهره برداری می رسد که همه این اقدامات نتیجه کار جهادی مدیران، پیمانکاران و فعالان مختلف است.
آیت الله رییسی با اشاره به طرح هایی که در حوزه برق رسانی بویژه بخش عشایر استان انجام شده گفت: عشایر کشورمان ذخایر این ملت هستند؛ آنها انسان هایی مخلص، دلداده، ولایی و تولید کننده در کشور هستند که گاهی مشکل برق دارند و امروز کار برق رسانی به چادرهای آنها با انرژی خورشیدی کار بسیار خوب و باعث خرسندی است.
شهید سلیمانی راه را هموار می کرد
وی در ادامه با گرامیداشت یاد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: مشکلات زیادی پیش روی شهید سلیمانی بود اما هیچگاه در سخنرانی ها به زبان نمی آورد و نمی گفت که فلان مشکل وجود دارد یا ما نمی توانیم؛ شهید سلیمانی راه ناهموار را هموار می کرد و اساسا هنر او همین بود.
آیت الله رییسی افزود: دولت با همه ظرفیت ها پای کار حل مشکلات مردم و به سامان رساندن پروژه های نیمه تمام است تا اینکه مردم احساس رفاه و آرامش کنند.
به گفته وی پروژه ها نباید در کشور فرسایشی و به سال بعد موکوس شود.
رییس جمهور تاکید کرد: شهید سلیمانی میدان دار قوی و دیپلمات فرزانه بود که توانست مشکلات را در هرجایی حل کند.
وی حضور ولایی مردم در مناسبت هایی مثل ۲۲ بهمن را سبب خیر و مایه برکت برای حل مشکلات در کشور خواند.
آیت الله رییسی گفت: کارهای زیرساختی در بم و بروات حتما توسعه منطقه را به دنبال خواهد داشت و زمینه خوبی برای توسعه کشاورزی، گردشگری و ترانزیت خواهد بود.
به گزارش ایرنا خط انتقال آب از سد نسا در شرق کرمان یکی از سه ضلع بسته آبرسانی دولت برای حل بحران آب استان کرمان است که پس از ۱۲ سال از زمان کلنگزنی، در دولت سیزدهم به سرانجام رسید و افتتاح شد.
آغاز آبرسانی از این سد به دیگر شهرستان های شرقی استان کرمان نیز در آینده نزدیک در دستور کار قرار خواهد گرفت.
فاز نخست این پروژه شامل خط انتقال آب از سد نسا به شهرهای بم و بروات به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، ۲ مخزن ۱۰ و پنج هزار مترمکعبی، ۴۰ کیلومتر خط برق و فاز نخست تصفیه خانه با ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه است.
هزینهکرد طرح هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است و خط آبرسانی از سد نسا هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت دارد که در فاز اول ۲۵۰ لیتر بر ثانیه مورد نیاز شهرهای بم و بروات بهرهبرداری میشود و در فازهای بعد آب به سمت سایر شهرهای شرقی میرود./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید