موافقت کشورها با پیشنهاد محیط زیستی ایران

کد خبر: 1228566

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به دستاوردهای بیستمین کنفرانس مجمع پارلمانی محیط زیست و توسعه آسیا و اقیانوسیه (اپسد)گفت: ایران تنها کشوری بود که توانست بندی مبنی بر حل مشکل گرد و غبارها را به بیانیه پایانی کنفرانس اضافه کند.

موافقت کشورها با پیشنهاد محیط زیستی ایران

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به دستاوردهای بیستمین کنفرانس مجمع پارلمانی محیط زیست و توسعه آسیا و اقیانوسیه (اپسد)گفت: ایران تنها کشوری بود که توانست بندی مبنی بر حل مشکل گرد و غبارها را به بیانیه پایانی کنفرانس اضافه کند.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس امروز (سه شنبه 30 خردادماه) در نشست خبری  با تشریح  آخرین دستاوردهای بیستمین کنفرانس مجمع پارلمانی محیط زیست و توسعه آسیا و اقیانوسیه (اپسد) گفت: کنفرانس مجمع پارلمانی محیط زیست و توسعه آسیا و اقیانوسیه اجلاس اپسد با موضوع محیط زیست توسعه پایدار با حضور 48 کشور دنیا در حوزه آسیا اسپیک برگزار شد و موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در این اجلاسیه جمهوری اسلامی ایران توانست سمت نایب رئیسی را برعهده بگیرد که این سمت برای کشور ما بسیار قابل قبول است و برای اولین بار این اتفاق رخ داد. علاوه بر این دستاورد طی این اجلاسیه توانستیم در کمیته تدوین بیانیه نقش نایب رئیسی را برعهده بگیریم؛ سعی شد مواردی که منابع ایران را تحت الشعاع قرار می دهد از متن بیانیه حذف کنیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست در این جلسه، خاطرنشان کرد: ایران تنها کشوری بود که توانست بندی مبنی بر حل مشکل گرد و غبارها که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را برای آن ها ایجاد کرده  به این بیانیه اضافه کند، در این بیانیه عنوان شد اپسد چگونه از بحث گرد و غبارها به ویژه کشورهایی که تحت تاثیر تحریم‌ها و اقدامات قهریه سایر کشورها هستند،  حمایت کند.

رفیعی گفت: کشورها موضوع تحریم‌ها را به سختی می پذیرفتند حتی در« آیین نامه امضا» هم نمی‌خواستند این مسئله را بپذیرند و ما محکم در برابر این موضوع ایستادگی کردیم و کل بیانیه به علاوه بند پیشنهادی ما مبنی بر حمایت اپسد از کشورهای درگیر گرد و غبار به ویژه کشورهایی که تحت تحریم‌ها قرار گرفته‌اند؛ امضا شد و مورد توافق کشورهای دیگر قرار گرفت، این مسئله یکی از دستاوردهای این اجلاسیه بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: نمی توان صحبت از پایداری محیط زیست و پایداری زمین داشت و در کنار آن برخوردهای سلیقه ای و سیاسی را شاهد باشیم، تحریم ها و فشارهای اقتصادی می توانند در بحث محیط زیست تاثیر منفی بگذارند.

رفیعی در ادامه یادآور شد: در کمیته تدوین عنوان شد باید تصمیمات ما کارشناسی باشد نه از روی هیجان براساس مواضع سیاسی در مورد مسائل صحبت کنیم، در این اجلاسیه بحث انتقال تکنولوژی هم مورد بررسی قرار گرفت، روح حاکم بر این بند براساس این مسئله بود که کشورهای کم برخوردار همچنان از منافع تکنولوژی کمتر بهره بگیرند، این با منافع ملی ما سازگاری نداشت و جمهوری اسلامی ایران محکم در برابر این بند ایستادگی کرد.

رئیس فراکسیون محیط زیست با اشاره به دیدارهای دوجانبه ای که در این اجلاسیه داشتند، یادآور شد: طی دیداری که با رئیس مجلس عراق داشتیم موضوع مرکز پایش گرد و غبارها مورد بررسی قرار گرفت و توافقی در جهت  تاسیس مرکز پایش منطقه‌ای گرد و غبار انجام شد.

رفیعی ادامه داد: همچنین دیداری با گروه دوستی مجلس کره داشتیم که طی آن موضوع منابع بلوکه شدن ایران مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست نماینده گروه دوستی کره جنوبی سه مرتبه تکرار کردند "ما از ایران شرمنده هستیم" که نتوانستیم پول های بلوکه شده را به آن ها برسانیم. بنده طی این مذاکره درخواست آزادی منابع بلوکه شده ایران را داشتم تا با این آزادسازی بتوانیم شاهد کاهش مشکلات اقتصادی باشیم. همچنین موضوع تبادل داروی بیماران به ویژه بیماران پروانه ای مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به نشستی که با کمیسیون امنیت کره جنوبی داشت، گفت: در این دیدار بنده تاکید داشتم که چرا سال گذشته کره جنوبی موقعیت های ایران را نشناخته و اقدام به صدور بیانیه ای کرده است. طی این دیدار ایشان تاکید کردند که «حقیقت ایران را در شما دیده‌ام» نه آنچه توسط رسانه ها منتشر می شود. در این نشست قرار شد ایشان سفری به همراه خانواده به ایران داشته باشند تا شرایط ایران را از نزدیک دیده و قضاوت کنند، همچنین قول پیگیری پول های بلوکه شده ایران را نیز دادند./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها