گفت‌وگوی «فردا» با مهدی آیتی

تقسیم اصلاح‌طلبان به دو طیف خاتمی و موسوی/ افراد شاخص اصلاحات شانسی برای حضور در انتخابات ندارند

کد خبر: 1228387

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات چاره‌ای ندارند جز آنکه با نیروهای ناشناس وارد شوند.

تقسیم اصلاح‌طلبان به دو طیف خاتمی و موسوی/ افراد شاخص اصلاحات شانسی برای حضور در انتخابات ندارند

گروه سیاست سایت فردا: چندماه تا انتخابات مجلس باقی است و در این بین اصلاح‌طلبان هنوز روشن‌ نکرده‌اند که چگونه وارد انتخابات می‌شوند. البته یک پرسش مهم پیش روی آنها قرار دارد؛ آنکه می‌خواهند با چهره‌های سرشناس خود یا به تعبیر دیگر با ژنرال‌های خود وارد انتخابات شوند یا با چهره‌های کم‌تر شناخته‌شده که شانس تأییدصلاحیتشان بیشتر است؟

مهدی آیتی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «جبهه اصلاحات بعد از جریان سال88 به دو طیف و دو شاخه تقسیم شد. شاید قبل از سال88 هم چنین طیف‌بندی‌ای وجود داشت اما بعد از آن این موضوع را مشهودتر دیدیم. قبل از سال88 لیدری اصلاحات کاملا با آقای خاتمی بود و شورای عالی اصلاحات هم کار خودش را با هماهنگی او انجام می‌داد. بعد از انتخابات سال88 یک طیف رادیکال‌تر و یک طیف هم میانه‌رو شد. طیف میانه‌رو نزدیک به آقای خاتمی است. از هر حزبی هم در این طیف هستند مثلا آقای خانیکی را می‌بینیم که جلسات متعدد درباره ضرورت استمرار گفت‌وگو سخن می‌گوید یا حزب کارگزاران که باور دارد نباید صحنه را خالی کرد و باید حتی برای کرسی‌های حداقلی هم در حاکمیت تلاش کنیم و شاید الان اکثریت نباشیم اما می‌توانیم در دولت، مجلس و جاهای دیگر کرسی‌های حداقل را داشته باشیم. اینها طیفی هستند که حول آقای خاتمی تعریف می‌شوند. خود آقای خاتمی هم همواره گفته است که نباید باب گفت‌وگو بسته شود».

او ادامه داد: «آن طیف دیگر نزدیک به آقای میرحسین موسوی است. آنها باور دارند نمی‌شود با حاکمیت گفت‌وگو کرد و به همین دلیل نباید وارد حاکمیت شویم و باید فعالیت‌های سیاسی-اجتماعی را خارج از حاکمیت پیگیری کنیم. بعد از مرگ خانم مهسا امینی هم دیدیم که آقای موسوی بیانیه‌ای داد مبنی بر اینکه عملا از حاکمیت عبور کنیم اما آقای خاتمی بیانیه‌اش هنوز حاوی حرکت درون نظام بود».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «اکنون برخی می‌گویند حاکمیت همچنان که در حوزه سیاست خارجی سیاستی تعاملی را در پیش گرفته، ممکن است در حوزه سیاست داخلی هم همین‌طور با تعامل رفتار کند و راه آشتی ملی باز شود. هرچند تا این لحظه در حوزه سیاست داخلی نشانه‌ای مبنی بر تحقق این شرایط دیده نمی‌شود».

آیتی در پایان گفت: «به نظر من چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب شانسی برای حضور در انتخابات ندارند زیرا بعید است صلاحیتشان تأیید شود و به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات چاره‌ای ندارند جز آنکه با نیروهای ناشناس وارد شوند؛ هرچند مثلا حزب کارگزاران به ویژه آقای مرعشی باور دارد که سیاست عرصه معامله است و با هر شرایطی باید در انتخابات شرکت کرد؛ همان طور که آقای محسن هاشمی رفسنجانی هم برای اینکه شهردار تهران شود یا برای ریاست شورای شهر تهران هر نوع معامله‌ای را انجام داد».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها