دریادار سیاری: ارتش بر فراتر از مرزهای کشورمان اشراف دارد

کد خبر: 1226739

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: نیروی زمینی ارتش در اقصی نقاط کشور آمادگی دارد در مقابل هر تهدیدی بایستد و جوابگو باشد تا امنیت و ثبات مرزهای کشور حفظ شود.

 دریادار سیاری: ارتش بر فراتر از مرزهای کشورمان اشراف دارد

دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش امشب (یکشنبه 21 خردادماه) در برنامه صف اول شبکه خبر با اشاره به توان ارتش، گفت: امروز آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای انجام مأموریتی که برعهده آن قرار دارد، در بالاترین حدّ خود است.

وی افزود: نیروی زمینی قهرمان ما امروز در مرزهای شرق و غرب مستقر است و امنیت مرزها را برقرار می‌کند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش بیان کرد: عمده قوای نیروی زمینی ارتش در اقصی نقاط این کشور آمادگی دارد هر کجا که لازم باشد، در مقابل هر تهدیدی بایستد و جوابگو باشد تا امنیت و ثبات مرزهای کشور حفظ شود.

دریادار سیاری ادامه داد: نیروی پدافند هوایی ما ضمن حفظ همه سامانه‌های پدافندی زمین پایه در ارتفاعات مختلف به صورت ۲۴ ساعته در حال پایش و رصد مرزهای هوایی کشور و حفاظت از آن‌هاست.

وی گفت: نیروی هوایی ما با به‌کارگیری انواع و اقسام جنگنده‌ها در آمادگی لحظه‌ای قرار دارد، تا هر کجا که لازم بود برای دفاع از مرزهای هوایی در آسمان و مرزهای کشور با هر تهدیدی مقابله کند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش افزود: نیروی دریایی ما در سطح، زیرسطح و حوزه پروازی ضمن حفاظت از مرزها، برقراری امنیت برای خطوط مواصلاتی کشور در دریاها و اقیانوس‌های مختلف آمادگی دارد هر کجا لازم باشد از مرزهای دریایی، منطقه نظارت، آب‌های سرزمینی و منافع و منابع کشور دفاع کند.

دریادار سیاری تأکید کرد: مجموع موارد مذکور نشان از این دارد که ارتش جمهوری اسلامی ایران با توکل بر خدا و تکیه بر تمام توانمندی‌های داخلی به آنچه نیاز داشته، دسترسی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه قدرت‌افزایی امروز ارتش ناشی از چند مؤلفه است، خاطرنشان کرد: اولین موردی که در دستیابی ارتش به دستاورد‌های مختلف اهمیت دارد، نیروی انسانی است. بهترین جوانان این مملکت در ارتش جمهوری اسلامی ایران از اقصی نقاط کشور انتخاب می‌شوند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ادامه داد: این افراد تحت تربیت و آموزش خاص نظامی که باید، قرار می‌گیرند، این جوانان باید با ارزش‌های حاکم بر ارتش انقلابی کار خود را شروع کنند.

دریادار سیاری با بیان اینکه امروز در حوزه آموزش، بهترین و استانداردترین آموزش‌ها را در ارتش اجرا می‌کنیم، تصریح کرد: این آموزش‌ها با فناوری‌های روز و ارتقاء سطح مهارت‌های مختلف اجرا می‌شود. مجموع این موارد، یعنی توجه به نیروی انسانی و تربیت و آموزش این نیرو برای اجرای مأموریت‌های خود به بهترین نحو است.

وی با بیان اینکه نیروی انسانی متخصص و کارآمد به تنهایی کافی نیست و باید در کنار این نیروی انسانی از تجهیزات مناسب نیز استفاده شود، تصریح کرد: توجه به تجهیزات بایستی با نگاه به توان داخلی باشد ما پیش از انقلاب از تجهیزات خارجی استفاده می‌کردیم، اما امروز اینگونه نیست.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به دوران دفاع مقدس عنوان کرد: دوران دفاع مقدس به ما اثبات کرد وقتی شما از حیث تجهیزاتی و آموزشی به خارج از کشور وابسته باشید، ممکن است در یک مقطع زمانی گلوگاهی مقابل پیشرفت شما بایستند.

دریادار سیاری ادامه داد: وقتی نگاه بر توانمندی‌های داخلی متمرکز و به آن توجه شود، حاصل آن تجهیزات بومی امروزی است که امروز در اختیار ارتش قرار دارد.

دریادار سیاری گفت: امروز نگهداری، تعمیرات، نوسازی و همچنین، تعمیرات اساسی تمام تجهیزات ارتش به دست توانمند کارکنان آن با پشتیبانی همه‌جانبه وزارت دفاع و نیروهای مسلح انجام می‌شود.

وی افزود: امروز ما در حوزه تجهیزاتی گلوگاهی نداریم که اگر وارد یک عملیاتی شدیم، کسی بتواند از اقدامات ما جلوگیری کند. چرا که در همه حوزه‌ها بر توانمندی‌های داخلی تکیه داریم و به این نقطه رسیده‌ایم که همه نیازمندی‌های خود را به صورت خودکفا تأمین کنیم.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش تأکید کرد: توجه به نیروی انسانی و تجهیزات در خدمت ارتش و به‌کارگیری این دو مؤلفه در تمرینات نظامی و رزمایش‌ها اهمیت دارد تا شما بتوانید آموخته‌ها را به عمل تبدیل کنید. سالانه ده‌ها مورد از انواع و اقسام رزمایش‌ها در ارتش برگزار می‌شود و مجموع این رزمایش‌ها در یک رزمایش مشترک سالانه به نام ذوالفقار میان نیروهای چهارگانه ارتش تجمیع می‌شود.

دریادار سیاری افزود: برگزاری رزمایش‌ها باعث می‌شود تا آموخته‌ها به عمل تبدیل شده و مهارت‌ها افزایش پیدا کند.‌

وی، اشراف اطلاعاتی بر مرزها را دیگر مؤلفه مؤثر در حوزه توان رزم دانست و تأکید کرد: اگر شما در منطقه اشراف اطلاعاتی نداشته باشید و تمام حرکات همه را دنبال و پیگیری نکنید، بر وضعیت منطقه تسلط ندارید. ما بایستی مستمراً رصد کنیم تا هر تغییراتی را در اختیار داشته باشیم و هر جا که احساس کردیم تهدیدی متوجه ما است، به آن توجه کنیم و اجازه ندهیم هیچ تهدیدی بالقوه شده و از حالت بالقوه به صورت بالفعل تبدیل شود.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش خاطرنشان کرد: نیروهای چهارگانه ارتش بر فراتر از مرزهای کشورمان اشراف دارند. چرا که صرف اشراف بر مرزها کافی نیست و ما باید فراتر از مرزها را رصد کنیم، این کار بدون اینکه بخواهیم تعرضی به مرزهای دیگران داشته باشیم، انجام می‌شود، اما باید اشراف اطلاعاتی وجود داشته باشد.

دریادار سیاری با بیان اینکه مؤلفه دیگری که باید در حوزه ارتقای توان را رزم به آن توجه کنیم، توجه به فناوری‌های روز است، تأکید کرد: ما جنگ‌های روز، مانند جنگی که سال گذشته در شمال‌غرب کشورمان رخ داد و یا جنگ روسیه و اوکراین را رصد می‌کنیم. ما پس از رصد، مؤلفه‌های تأثیرگذار در عملیات‌ها و کشورهایی که آن‌ها را به‌کار می‌گیرند را بررسی می‌کنیم. به طور مثال، نقش پهپاد بسیار حائز اهمیت است. ما یک جنبه از توان رزم خود را متناسب با نیازمندی‌های روز به سوی پهپاد برده‌ایم.

وی با اشاره به نقش پهپاد در ارتش عنوان کرد: امروز پهپاد در ارتش جمهوری اسلامی ایران به قدرت خوبی تبدیل شده است. این مورد در رونمایی از پایگاه‌‌‌های زیرزمینی و روزمینی پهپادی و الحاق اخیر ۲۰۰ پهپاد به ارتش، ارتقای توانمندی‌های پهپادهای شناسایی، رزمی و دیگر پهپادهای مورد نیاز بسیار مورد توجه است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه امروز توانمندی‌های بسیار خوبی در حوزه جنگ الکترونیک و سایبر داریم، تأکید کرد: علاوه بر این پیشرفت‌ها، یک نگاه به آینده، دارایی امروز و آنچه امروز هست، می‌توانیم توان دفاعی و بازدارندگی ارتش را در حدی نگه داریم که هیچ کسی به خود اجازه ندهد تعرضی به ما داشته باشد.

دریادار سیاری افزود: اگر نگاه به آینده نداشته باشیم، به طور قطع در مقابل تهدیدات آینده که متنوع هم هستند، غافلگیر می‌شویم، بنابراین ما برای توجه به آینده، ضمن رصد و پایش آن، حرکات همه را برای اقدامات آینده دنبال می‌کنیم.

وی از ورود ارتش به حوزه فناوری‌های جدید خبرداد و گفت: ما در حوزه فناوری وارد موضوعات جدیدی شده‌ایم و نگاه خود به آینده را تبدیل به عمل می‌کنیم. به طور مثال، هوش مصنوعی یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود و این کار در ارتش در حال پیگیری است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ادامه داد: ارتش در حوزه‌های دیگری همچون کوانتوم، پلاسما، لیزر، شیمیایی یا جنگ‌های نوپدید و رباتیک مسائلی هستند که ورود کرده، چرا که نیاز آینده ماست تا بتوانیم از طریق آن قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهیم.

دریادار سیاری در پایان تأکید کرد: اگر به فناوری‌های نوین که آینده‌ساز هستند، توجه نکنیم دچار غافلگیری فناورانه می‌شویم. به همین دلیل، ما نباید به آنچه امروز داریم بسنده کنیم و نگاه به آینده باشد. البته برای نگاه به آینده نیز باید به فناوری‌های نوین توجه شود که این کار در دستورکار ارتش قرار دارد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها