ناله «تل‌آویو در بحران»

کد خبر: 1223204

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به همراه شماری از مقامات این رژیم در پی انتشار گزارشی در یک روزنامه امریکایی، فرصت را برای فرار از انبوه بحران‌های داخلی مغتنم شمرده و به تهدید نظامی ایران روی آوردند.

ناله «تل‌آویو در بحران»

مقامات تل‌آویو اگرچه عملاً در موقعیت اجرایی کردن چنین تهدیدی نیستند، اما همچنان امید دارند که با حربه سیاست خارجی تهاجمی علیه ایران بتوانند علاوه بر منعطف کردن نگاه‌ها از اوضاع داخلی خود، پروژه اعمال فشار‌های بیشتر علیه ایران و دامن زدن به آشوب‌های داخلی این کشور را پیش ببرند.

صهیونیست‌ها که چندین ماه است اخبار مربوط به اراضی اشغالی را با طیفی از بحران‌ها گره زده‌اند، در روز‌های گذشته بار دیگر به دستاویز تکراری رجزخوانی علیه ایران متوسل شده‌اند. بنیامین نتانیاهو که سابقه طولانی در لاف‌زنی علیه ایران دارد، در رأس این چهره‌ها وارد عمل شده است. او روز سه شنبه گفت: «اسرائیل همیشه ایران را غافلگیر می‌کند و همه دشمنان خود را غافلگیر خواهیم کرد.» همزمان یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم از عملکرد نظامیان این رژیم در نبرد اخیر غزه دفاع کرد و همچنین از نیروی هوایی رژیم اشغالگر قدس خواست هر لحظه آماده باشد. گالانت روز دو شنبه همراستا با اظهارات نتانیاهو گفته بود: «اگر ایران غنی‌سازی اورانیوم را تا ۹۰ درصد افزایش دهد، پیامد‌ها و تبعاتی برای خاورمیانه به وجود خواهد آورد.»‌ژنرال هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش، دیگر مقام این رژیم روز سه شنبه ضمن اذعان به پیشرفت ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم، در کنفرانس بین‌المللی امنیتی در شهر هرتزلیای تل‌آویو گفت که تحولات منفی در افق برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد که می‌تواند منجر به اقدام علیه آن شود و گفت: «ما ظرفیت‌هایی داریم و دیگران نیز همین طور.» تساحی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل نیز در کنفرانس هرتزلیا بدون اشاره به اقدام نظامی علیه تأسیسات زیرزمینی جدید ایران گفت: «البته حفاری تأسیسات در عمق زمین، توانایی حمله به آن را در مقایسه با تأسیسات سطحی محدودتر می‌کند، اما جایی وجود ندارد که برای ما غیرقابل دسترس باشد.» هرتسی هالوی هم درباره برنامه اتمی ایران گفت: «تحولات احتمالی منفی در افق دیده می‌شود که می‌تواند به اقداماتی منجر شود. هم ما و هم دیگران توانایی‌هایی برای اقدام داریم.»

‌اظهارات مقامات صهیونیست متکی بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از کارشناسان و تصاویر جدید ماهواره‌ای مبنی بر تأسیسات هسته‌ایِ در دست احداث در دل رشته کوه‌های زاگرس است. در گزارش آسوشیتدپرس این تأسیسات در چنان عمقی واقع شده که بعید است پیشرفته‌ترین بمب‌های امریکایی نیز بتوانند به آن آسیب بزنند.

در پاسخ به اسرائیل خط قرمزی وجود ندارد

یک مقام ایرانی در جریان گفتگو با شبکه خبری الجزیره به این لفاظی‌ها پاسخ داده و گفت: «تهدیدات اسرائیل هیچ تأثیری بر روند رویداد‌ها نخواهد داشت و این تهدیدات نتیجه عمق مشکلات داخلی رژیم صهیونیستی است.» این مقام ایرانی در ادامه مصاحبه خود با الجزیره گفت: «سخنان اسرائیل درباره آمادگی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، تروریسم رسمی بوده که با سکوت بین‌المللی همراه بوده است.»‌وی اضافه کرد: «ما جنگ‌طلب نیستیم، اما جهان باید بداند که هیچ خط قرمزی در پاسخ‌مان به اسرائیل وجود ندارد. تهدیدات فزاینده رژیم صهیونیستی بر این موضوع تأکید دارد که اسرائیل اساس بی‌ثباتی در منطقه است.» این مقام ایرانی گفت: «اسرائیل تلاش می‌کند تجاوزات خود را علیه سوریه توجیه کرده و نگران این موضوع است که دمشق پدافند هوایی خود را با کمک ایران تقویت کند.»‌وی ادامه داد: «اسرائیل در ضعف داخلی بی‌سابقه‌ای به سر می‌برد، اما تلاش می‌کند که خود را قدرتمند نشان دهد.»

لفاظی صهیونیست‌ها، جنبش حماس را هم به واکنش واداشت. حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس در این مورد گفت: «این تهدیدات پی‌درپی نه تنها رفتار‌های تروریستی را نشان می‌دهد بلکه بیانگر ترس و نگرانی رژیم صهیونیستی به دلیل توسعه توان گروه‌های مقاومت در منطقه است.»

نتانیاهو دنبال جلوه‌گری «اسرائیل قدرتمند»

مئیر دوغون، تحلیلگر سیاسی با اشاره به وضعیت نامطلوب رژیم صهیونیستی به شبکه ۱۲ اسرائیل گفت که بحران به جزئی از عناصر اصلی کابینه نتانیاهو تبدیل شده است. او گفت: «نتانیاهو با وعده‌های بزرگ به احزاب راستگرای افراطی آن‌ها را جذب خود کرد تا کابینه‌اش را تشکیل دهد، اکنون زمان عمل به وعده‌هاست و نتانیاهو برای حفظ خود همواره باید در پی راضی نگه داشتن افرادی، چون بن‌گویر و اسموتریچ باشد.»

هادی محمدی، کارشناس غرب آسیا در گفتگو با «جوان» ضمن اشاره به طیفی از مشکلاتی که صهیونیست‌ها در عرصه داخلی با آن مواجهند از جمله تظاهرات هفتگی در اراضی اشغالی که حتی پس از عملیات اخیر در غزه هم ادامه داشت، در وهله نخست به مسائل اقتصادی اشاره کرد که به ایجاد نیاز نتانیاهو برای چرخش از «اسرائیل در بحران» به سمت «اسرائیل قدرتمند» منجر می‌شود که در این زمینه توسل به سیاست خارجی هم می‌تواند به ابزاری در دست نتانیاهو تبدیل شود. وی در توضیح مسائل اقتصادی تل‌آویو، خاطرنشان کرد که امریکایی‌ها در موقعیتی هستند که نمی‌توانند به صهیونیست‌ها پول دهند و به همین دلیل زمینه فروش تسلیحات این رژیم را ایجاد کرده‌اند. محمدی همچنین با اشاره به رزمایش اخیر حزب‌الله لبنان که نشان داد بازدارندگی رژیم صهیونیستی ضعیف است، گفت که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، این دیدگاه را که تلاش‌ها برای اینکه اینطور نشان دهند که «توافق ابراهیم» همچنان زنده است زیر سؤال برد و تحولات میدانی نشان می‌دهد که گرایش‌ها به سمت مقاومت تشدید شده است.

برنامه هسته‌ای ایران دیگر محوری است که این کارشناس آن را مدنظر قرار داد و گفت: «تصور می‌شد که ایران در این زمینه عقب‌نشینی می‌کند، اما اینچنین نشد؛ لذا در موضع‌گیری‌های اخیر امریکایی‌ها شاهد ابهام‌آفرینی درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران هستیم. (اشاره به گزارش آسوشیتدپرس) به این معنی که اگر فضای تحریم نتیجه نداد، فضای متهم‌سازی و ابهام آفرینی توجیه‌پذیر باشد که زمینه‌ساز تهدید نظامی است.»‌محمدی با اشاره به همراهی صهیونیست‌ها با امریکایی‌ها در این زمینه، خاطرنشان کرد که محاسبات استراتژیک و ناتوانی تل‌آویو در قد علم کردن در برابر غزه نشان می‌دهد صهیونیست‌ها در جایگاهی نیستند که بتوانند تهدیدات نظامی خود را علیه ایران عملی کنند و از طریق این موضع‌گیری‌ها می‌خواهند علاوه بر موارد یاد شده، پروژه آشوب را در داخل هم پیش ببرند.

منبع: روزنامه جوان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین