شیطنت علیه مجلس با یک مطلب نصفونیمه!
محدودیت برای کاندیداتوری نمایندگان سابق در انتخابات مجلس، محتوای خبری بود که در روزهای گذشته در رسانهها منتشر شد. مطابق معمول، اصلاحطلبان جنجال علیه مجلسی را که اکثریتش با آنها نیست، با نگاه جناحی آغاز کردند. در این میان رسانههای اصولگرا هم که یک خبر غیرقطعی را به شکلی یقینی و تمامشده منتشر کردند، از دایره مقصران بیرون نبودند. از سویی، خود مجلس نیز نتوانست مدیریت رسانهای درستی داشته باشد، گذشته از آنکه اصل آنچه کمیسیون شوراها در پی قانونیکردن آن است نیز دچار اشکال است و حتی در صورت تصویب در صحن علنی، بعید است از سد شورای نگهبان بگذرد.
روز چهارشنبه بود که رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب تیتر زدند «ثبتنام داوطلبانی که تجربه سه دوره نمایندگی در کارنامه خود دارند، ممنوع شد».
چنین تیتری بیانگر قطعی بودن و قانونی شدن این گزاره بود. در حالی که در متن خبر آمده بود این امر، صرفاً مصوبه «کمیسیون شوراها» است، یعنی هنوز حتی در صحن علنی مجلس هم مطرح نشده است، گذشته از آنکه حتی در صورت تصویب در صحن علنی هم، باز باید به تصویب شورای نگهبان برسد تا بتوان به طور یقین گفت که ثبتنام داوطلبانی که تجربه سه دوره نمایندگی در کارنامه خود دارند، ممنوع شد.
با این حال، همین خبر نصفه! و نادرست منتشرشده، باعث شده است جنجالهای کذایی آغاز شود و این مصوبه کمیسیون شوراها را مسیری برای محدود کردن کاندیداتوری افرادی خاص در انتخابات بدانند.
روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «برنامه بهارستاننشینان برای رقبای انتخاباتی» نوشت: «مجلس یازدهمیها با نیمنگاهی به انتخابات اسفند که برای آنها، «بهویژه مجلساولیها» سرنوشتساز خواهد بود و ماندن و رفتنشان از بهارستان را رقم خواهد زد، در پی اصلاح قانون انتخابات مجلس هستند؛ فرصتی مغتنم برای حذف رقبا، آن هم قبل از شروع رقابتهای انتخاباتی که با ممنوعیت نامزدی افرادی که سه دوره نماینده مجلس بودهاند، رخ خواهد داد، زیرا نه فقط تندروهای مجلس بلکه حتی چهرههای شاخص اصولگرایان در مجلس به خوبی میدانند با حضور علی لاریجانی و لیستی که به دنبال بستن آن است و رسیدن به ریاست مجلس را هدف قرار داده، در صورت موفقیت با تغییر موازنه قدرت در مجلس بعدی روبهرو خواهیم بود... استعفای نامزدها به جای دو ماه قبل از انتخابات قرار است به شش ماه قبل از انتخابات تغییر کند و افرادی که سه دوره نماینده مجلس بودهاند نیز از حضور در انتخابات منع شوند، اینگونه بخش مهمی از رقبا امکان نامزدشدن را نخواهند داشت.»
رسانه اصلاحطلب دیگری تیتر زد: «وحشت از کاندیداتوری لاریجانی، مطهری، روحانی و...».
دیگری نوشت: «سد مجلس مقابل کاندیداتوری لاریجانی، مطهری و پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۲؟».
داوری زودهنگام و شیطنت
سیدنظامالدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خانه ملت، در واکنش به شایعهپراکنی برخی جریانات سیاسی نسبت به تصویب ممنوع شدن ثبتنام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات از سوی مجلس یازدهم گفت: «این موضوع در کمیسیون تخصصی شوراها و امور داخلی کشور مطرح شده و هنوز در صحن علنی قوه مقننه ارائه نشده است.»
او توضیح داد: «همواره موضوعات مختلفی در کمیسیونهای تخصصی مطرح میشود، اما امکان دارد پس از بررسی در صحن علنی توسط همه نمایندگان و اظهارنظر موافقان و مخالفان، دستخوش تغییر قرار گیرد، بنابراین اگر موضوعی تصویب شد و در شورای نگهبان مورد تأیید قرار گرفت، به قانون تبدیل میشود.»
موسوی با اشاره به پشت پرده فضاسازی و جوسازی برخی رسانهها نسبت به عملکرد مجلس انقلابی افزود: «متأسفانه عدهای همواره تلاش میکنند نسبت به مسائل مختلف نگاه سیاسی داشته باشند که برگرفته از دیدگاههای جناحی آنهاست، باید یادآور شد در ادوار مختلف نسبت به مسائل گوناگون از جمله قانون انتخابات مجلس نظرات مختلفی مانند استانی شدن یا لوایح موسوم به دوقلو در مجلس ششم مطرح شده، زیرا بهارستان محل قانونگذاری است. نمایندگان دارای نگاه سیاسی هستند، اما بر اساس دیدگاه و نگاه جناحی در خصوص موضوعات تصمیم نمیگیرند و منافع ملی را در نظر دارند.»
بند پیشنهادی کمیسیون باید حذف شود
مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران در مجلس ضمن رد ادعای برخی رسانهها مبنی بر اینکه مجلس یازدهم طی مصوبهای مانع ثبتنام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات آتی قوه مقننه شده است، گفت: «مجلس انقلابی همواره تلاش کرده با مصوباتش زمینه حضور حداکثری نخبگان در عرصههای مختلف را فراهم کند و در شرایط فعلی که هنوز پیشنهاد کمیسیون به صحن نرفته است، جمعی از نمایندگان مخالف پیشنهاد حذف این بند را دادهاند... ما هم خواستار حذف این بند هستیم.»
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: «رسانههایی که شایعه مذکور را بدون پشتوانه و بدون دریافت اطلاعات درست مطرح میکنند، باید پاسخ دهند در کدام جلسه علنی مجلس یازدهم شورای اسلامی موضوع ممنوعیت ثبتنام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات قوه مقننه به تصویب رسیده است؟»
وی با اشاره به بررسی طرح اصلاح برخی مواد قانون انتخابات مجلس در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور ادامه داد: «اعضای این کمیسیون تلاش کردند با پیشنهاد این بند فضا را برای گردش نخبگان فراهم کنند، اما به نظرم برای حضور نخبگان در مجلس باید این بند حذف شود.»
عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس با انتقاد از برخی چهرههای سیاسی که بدون دریافت اطلاعات صحیح اقدام به موضعگیریهای نامعقول و نادرست علیه نمایندگان ملت در خانه ملت کردند، افزود: «این افراد و حتی رسانههای تحت حمایت آنها هنوز روند تصویب قوانین در مجلس شورای اسلامی را نمیدانند که جای تعجب دارد و امری قابل تأمل است.»
ممنوعیت ثبتنام با تجربه ۳ دوره نمایندگی برای اولینبار در مجلس دهم مصوب شد
محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نیز در مورد اینکه طرح شده که مجلس انقلابی یازدهم ثبتنام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات قوه مقننه را ممنوع کرده است، گفت: باید یادآور شد برای اولینبار عدمثبتنام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات قوه مقننه در مجلس دهم مصوب شد، اما شورای نگهبان آن را رد کرد.
وی افزود: اکنون نیز موضوع مطرح شده از سوی کارگروه تخصصی بررسی و در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مطرح شده است. این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون باید در صحن علنی تصویب شود، باید یادآور شد بررسی این مصوبه از هفته آینده در دستور کار صحن قرار دارد و از هم اکنون نیز پیشنهاداتی از سوی منتخبان مردم در بهارستان برای حذف این بند ثبت شده است.
جوکار با بیان اینکه هدف از این پیشنهاد حذف انحصار در مجلس بوده است، تصریح کرد: مصوبه کمیسیون با استدلال اینکه باید در مجلس شورای اسلامی گردش نخبگانی محقق شود، موضوع ممنوعیت ثبتنام افراد با سه دوره سابقه و تجربه نمایندگی به صورت متصل یا منقطع را مطرح کرده است، در واقع فردی که ۱۲ سال در مجلس حضور دارد، هر آنچه از نظر کارشناسی و توان علمی داشته ارائه کرده است، لذا باید سقف زمانی پیشبینی شود و نهایتاً باید اذعان کرد حضور چندین دورهای میتواند تبعات منفی نیز داشته باشد.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید