اعتراف عجیب ژنرال آمریکایی
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا اذعان کرد این کشور دارای ذخیره کمی از موشک های دوربرد است که این امر امکان ارائه آنها به اوکراین را محدود می کند.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا اذعان کرد این کشور دارای ذخیره کمی از موشک های دوربرد است که این امر امکان ارائه آنها به اوکراین را محدود می کند.
ژنرال مارک میلی در مصاحبه با «دیفنس وان» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واشنگتن قصد دارد سیستم موشکی تاکتیکی ارتش«ATCMS» با برد ۳۰۰ کیلومتر را به اوکراین ارائه دهد؟ گفت: تاکنون سیاست ما اینگونه بوده است که چنین موشک های را ارائه ندهیم، من هیچ پیش بینی در خصوص حذف گزینه های موجود برای کمک به اوکراین نمی کنم.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اذعان کرد: از نظر نظامی باید بگویم که ما دارای تعداد کمی از موشک های دوربرد هستیم، ما باید توجه داشته باشیم تا ذخایر تسلیحاتی خود را حفظ کنیم. در مورد برد تسلیحات باید بگویم در خصوص تاثیر گذاری این موشک ها اغراق شده است. این موشک ها یک بار شلیک می شوند. درحالی که سامانه های راکتی ۶ راکت شلیک می کنند. اگرچه برد این موشک ها بیشتر است، اما سیستم های دیگری وجود دارند که می توانند این برد را به شما بدهند.
وی توضیح داد: به عنوان مثال، پهپاد ها می توانند چنین برد عملیاتی داشته باشند و انگلیسی ها چند نوع از این پهپاد ها را دارند. بنابراین این گزینه هایی است که ما به آنها نگاه می کنیم، اما در حال حاظر موشک های دوربرد مدنظر نیست.
پیش از این، لوید آستین، وزیر دفاع و ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کردند که واشنگتن هیچ برنامه ای برای ارسال پهپاد های ام کیو-۹ ریپر به اوکراین ندارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، لوید آستین که در کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای آمریکا سخن می گفت، افزود: ما در مورد یک فضای هوایی بسیار حساس در ارتباط با سیستم های دفاع هوایی روس ها صحبت می کنیم. این پهپاد نمی تواند درمقابل پدافند هوایی روسیه دوام بیاورد.
وزیر دفاع آمریکا این اظهارات را در پاسخ به سوال یک قانونگذار مبنی بر اینکه آیا آمریکا می خواهد پهپاد های ام کیو-۹ ریپر را در اختیار اوکراین قرار دهد، بیان کرد.
مارک میلی نیز با حمایت از اظهارات آستین گفت:این پهپاد قابلیت بقا ندارد، بزرگ و کند است. این پهپاد توسط سامانه های پدافند هوایی روسیه سرنگون خواهد شد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: در مقایسه با پهپادهای کوچکتر، سریعتر و مانورپذیرتر که توسط آمریکا و تعدادی دیگر از کشورهای غربی به اوکراین ارائه می شود، پهپاد های ام کیو-۹ در واقع هیچ گونه قابلیت اطلاعاتی اضافی ارائه نمی دهد.
میلی تصریح کرد: پهپادهای ام کیو-۹ آمریکا یک ابزار خوب برای یک عملیات های خاص و در یک محیط خاص هستند. در شرایط فعلی در اوکراین، این پهپادها ممکن است بهترین ابزار نباشند.
پیش از این، گروهی از سناتورهای آمریکا به دولت جو بایدن فشار آورده بودند تا مخالفت خود با درخواست اوکراین برای دریافت پهپادهای مرگبار بمنظور استفاده در جنگ با روسیه را مجدد مورد بررسی قرار دهد. به همین دلیل این امکان وجود دارد که با تجدیدنظر این موضوع از سوی دولت بایدن، نقش آمریکا در جنگ اوکراین بیشتر شود.
به گزارش روزنامه والاستریتژورنال، یک نسخه از نامه ۱۶ تن از سناتورها از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نشان میدهد که آنها همچنین از وزارت دفاع آمریکا خواستار توضیح در مورد علت بی اعتنایی به این مساله شدهاند.
دولت بایدن تاکنون درخواستها برای ارسال پهپاد «امکیو-۱C گری ایگل» را که قابلیت عملیات در ارتفاع ۸ هزار و ۸۰۰ متری و یک خیز فناورانه رو به جلو برای اوکراین دارد، رد کرده است.
علت عدم تمایل واشنگتن جهت ارسال این پهپادها میتواند نگرانی از ساقط شدن آنها یا تشدید مناقشه باشد.
اوکراین با وجود مخالفت اولیه آمریکا با تحویل این جنگ افزارها، درخواستهای متعددی را برای داشتن آنها در ناوگان نظامی هوایی خود مطرح کرده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید