طرح کمیسیون فرهنگی مجلس درباره عفاف و حجاب

کد خبر: 1210490

دقایقی پیش جلسه علنی مجلس آغاز شد و گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص مصوبات حجاب و عفاف در دستورکار قرار گرفت.

طرح کمیسیون فرهنگی مجلس درباره عفاف و حجاب

دقایقی پیش جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۲۳ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

گزارش کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد شفافیت تسهیلات کلان و اشخاص مرتبط شبکه بانکی

بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح تأسیس سازمان ملی اقامت طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص مصوبات حجاب و عفاف

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد

بررسی طرح نحوه مواجهه با قانع کننده نبودن پاسخ وزیر

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سو رفتار

گزارش شور دوم کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س)

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی سند الحاقی (پروتکل) تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو

بررسی تقاضای دوفوریت در مورد: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز

بررسی تقاضای دوفوریت در مورد: طرح استفساریه بند (ج) ماده (۱۱۲) قانون برنامه ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

بررسی تقاضای یک فوریت در مورد طرح الحاق ۷ تبصره به ماده ۷ اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال

هیچ فردی حق ندارد قانون حجاب را زیر پا بگذارد

نماینده مردم همدان در مجلس گفت: حجاب یک بحث شرعی است و همه ما متعهدیم که نسبت به آن التزام داشته باشیم. این مسئله قانون کشور بوده و کسی حق زیر پا گذاشتن آن را ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدحسین فلاحی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۳ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی ضمن تقدیر از کمیسیون فرهنگی مجلس به دلیل تهیه گزارش در زمینه عفاف و حجاب، گفت: کمیسیون فرهنگی مدت هاست و از زمان آغاز اغتشاشات تاکنون به دنبال تهیه این گزارش بود و آن را تدوین کرد.

وی تاکید کرد: حجاب یک بحث شرعی است و همه ما متعهدیم که نسبت به آن التزام داشته باشیم. از سوی دیگر این مسئله قانون کشور بوده و کسی حق زیر پا گذاشتن آن را ندارد. مردم مطالبه رسیدگی به وضعیت ناهنجار حجاب را دارند.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در رأس امور بوده و باید در این راستا اقدام کند، گفت: کشف حجاب ساماندهی شده بود و دشمن روی آن برنامه ریزی کرده است. اگر دستگاه‌های دیگر می‌خواستند اقدامی کنند تا به امروز انجام داده بودند. نقش دستگاه اجرایی و قضائی در این مورد مشخص نیست.

وی با اشاره به اینکه مجلس در زمینه عفاف و حجاب طرحی آماده کرده که باید در گزارش کمیسیون فرهنگی به صورت کامل قرائت می‌شد، افزود: طرح امروز مجلس می‌توانست به رأی نمایندگان گذاشته شود تا قانون در این زمینه مصوب شود، اما در گزارش امروز فقط این مسئله آمده بود که دستگاه‌ها کوتاهی کردند.

عبدالرضا مصری که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: در این زمینه دولت لایحه‌ای را که مدنظر دارد، باید به مجلس ارائه کند و اگر این لایحه به مجلس ارائه شود، مجلس به آن ورود می‌کند.

وی تاکید کرد: جا دارد از قاطبه خواهران و دخترانی که به احکام الهی التزام عملی دارند، تشکر کنیم. ممکن است این افراد که تردد زیادی ندارند به چشم نیایند، اما از آنها سپاسگزاریم که احکام الهی را رعایت می‌کنند.

جزئیات طرح کمیسیون فرهنگی مجلس درباره عفاف و حجاب

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی جزئیات طرح این کمیسیون درباره حجاب و عفاف را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن نوباوه وطن در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۳ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی درباره عفاف و حجاب، گفت: نمایندگان و ملت ایران در خصوص ساختارشکنی بسیار مهم رخ داده در طی ماه‌های گذشته نگران هستند که با مسئله حجاب و عفاف نمایان شد و بسیار به جا و منطقی بود.

وی بیان کرد: گزارش کمیسیون فرهنگی با همکاری وزارت کشور، ستاد عفاف و حجاب و همکاری دیگر نهادها تهیه و متن آن قرائت شد. در این گزارش ۷ ماده پیشنهادی درخصوص برخورد غیرمستقیم و هوشمند آمده است، به شکلی که هیچ گونه برخورد فیزیکی در اعمال قانون صورت نگیرد و در عین حال حجاب ملت حفظ شود و قانون گریزان نیز متنبه شوند اما نمی دانم چرا قرائت نشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تمامی سران قوا با مواد پیشنهادی در این گزارش موافقت کامل دارند و در شورای عالی امنیت ملی نیز در این خصوص بحث شده است. موضوعی که برای ما اهمیت دارد این است که تنها مجلس شورای اسلامی حق قانونگذاری دارد و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص تذکر داده اند.

نوباوه وطن ادامه داد: مردم باید بدانند نمایندگان آنها در خصوص مسئله حجاب و عفاف کاملاً حساس هستند؛.در مواد این طرح آمده که در راستای اجرای ماده ۱ بند (د) مصوبه ۳۳۰۶۱۸ مورخ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ شورای عالی امنیت ملی و و ماده (د) بند ۲ مصوبه ۸۶۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای مواجهه هوشمند و غیرمستقیم با معضل کشف حجاب و بدن نمایی در اماکن و انظار عمومی، مواردی تقدیم می‌شود. فراجا و ضابطین قضایی تحت نظارت دادستانی‌ها از طریق دوربین و سایر ابزار فنی نسبت به جمع آوری ادله و شناسایی افرادی که در دستگاه‌ها و ارگان‌های موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه از قبیل معابر، اماکن عمومی، وسایل نقلیه و فضای مجازی، کشف حجاب یا بدن نمایی می‌کنند، حسب جداول اقدام به مجازات متخلفین می‌کنند.

وی افزود: در ماده ۱ آمده است افردی که در وسایل نقلیه اعم از هوایی، زمینی، ریلی و دریایی اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند ۱ جدول اعمال قانون می‌شوند. در ماده ۲ نیز آمده است که مالکان، متصدیان یا مشتریانی که در اماکن صنفی یا مراکز خرید و مال‌های تجاری اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند ۲ جدول اعمال قانون می‌شوند. مسئولیت رعایت حجاب و اجرای قوانین حجاب در مراکز خرید و مال‌ها برعهده مالکان و متصدیان این مراکز می‌باشد.

نوباوه وطن اظهار داشت: براساس ماده ۳ افرادی که در معابر و اماکن عمومی اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند ۳ جدول مجازات می‌شوند. مطابق ماده ۴ نیز افرادی که در فضای مجازی اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند (۴) جدول اعمال قانون می‌شوند.

دستگاه‌ها بودجه می‌گیرند، اما کاری برای حجاب و عفاف نمی‌کنند

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۳۰ دستگاه باید نقش فرهنگی و تبیینی در حوزه عفاف و حجاب انجام دهند که با وجود آنکه بودجه به آنها می‌دهیم اما در این جهت حرکت نکردند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۳ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد دستگاه‌ها در اجرای قوانین مربوط به عفاف و حجاب اظهار داشت: بررسی‌های نظارتی مجلس نشان می‌دهد از بیش از ۳۰ دستگاه که نقش فرهنگی و تبیینی در این زمینه داشتند، عمده این دستگاه‌ها کار خود را به درستی انجام ندادند.

وی بیان کرد: از آموزش و پرورش تا سایر دستگاه‌ها به خوبی وظایف خود را در حیطه اجرای قانون حجاب و عفاف انجام ندادند، این در حالی است که ما هر سال از بیت المال و خزانه اعتباراتی را به این دستگاه‌ها می‌دهیم تا آنها در راستای مصالح کشور، انقلاب اسلامی و آموزه‌های دینی حرکت کنند اما حرکتی در این جهت نداشته اند و در برخی از مقاطع هم علیه اهداف نظام و کشور حرکت کرده اند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موید این مساله آن است که در برخی از دولت‌ها طی سال‌های گذشته برخی از محتوای آموزه‌های دینی را از کتب حذف کردند و نتیجه آنچه می‌شود؟ سند ۲۰۳۰ را برخی‌ها تصویب کردند و عملاً در بسیاری از جاها اجرا شد و آیا آثار آن را نمی‌بینیم.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که برخی از دولت‌ها امور تربیتی را در آموزش و پرورش تعطیل کردند، خروجی آنچه می‌شود؟ انقلاب اسلامی خدمات زیادی به دختران و زنان کرده به گونه‌ای که پیش از انقلاب تنها ۳۵ درصد از زنان باسواد بودند اما الان بیش از ۹۰ درصد بانوان باسواد هستند و این دستاورد انقلاب است.

حاجی دلیگانی بیان کرد: تعداد دانشجویان دختر و زن در کشور حدود ۵۶ درصد است و اساتید دانشگاه و معلمان زن هم افزایش چشمگیری داشته است. ما فقط ۹۵۰۰ نفر زن نویسنده داریم و اینها همه به برکت انقلاب اسلامی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها