نشست تشکل‌های مردمی شهر تهران برگزار شد

کد خبر: 1206949

نشست تشکل های مردمی شهر تهران، امروزبا حضور و سخنرانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس، رئیس ستاد سمن های شهر تهران، نماینده مردم تهران در مجلس،رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، در جمع نمایندگان 300 تشکل مردمی، سمن ها، گروه های جهادی شهر تهران، با مشارکت و همکاری مرکز نوآوری قوه مقننه در تالار شهید مدرس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

نشست تشکل‌های مردمی شهر تهران برگزار شد

به گزارش سایت فردا، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نشست تشکل‌های مردمی شهر تهران، امروز(پنجشنبه 4 اسفند ماه 1401) با حضور و سخنرانی  بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سیداحمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمن های شهر تهران، زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس و رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس شورای اسلامی، در جمع نمایندگان 300 تشکل‌ مردمی، سمن‌ها‌و گروه‌های جهادی شهر تهران با مشارکت و همکاری مرکز نوآوری قوه مقننه در تالار شهید مدرس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

همچنین در این نشست رویداد ویژه حل مسائل شهری با حضور علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، رضا شرفی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، سید مجتبی شفیعی رئیس سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران و احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.

بابک نگاهداری در این نشست با بیان اینکه بالغ بر ۲۵ رویداد نوآورانه در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شده است، گفت: با هر هدفی به سمت مردمی سازی امور حرکت کنیم، اقدام مبارکی است.

باید درهای نظام را به سوی ظرفیت‌های نخبگانی و مردمی باز کنیم

وی با تاکید براینکه باید درهای نظام را به سوی ظرفیت‌های نخبگانی و مردمی باز کنیم، تصریح کرد: هرچقدر نشاط اجتماعی بالا برود سرمایه اجتماعی نظام هم بالا می رود.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه مردمی سازی ابزار کارامدی حاکمیت است، خاطرنشان کرد: اگر مردم را در حکمرانی مشارکت ندهیم، توفیق کسب نمی کنیم از همین رو در گام دوم انقلاب باید حداکثر مردمی سازی را به منصه ظهور بگذاریم.

وی افزود: اگر می خواهیم مشارکت مردم را افرایش بدهیم باید کار را به مردم بسپاریم.

نگاهداری تاکید کرد: مرکز پژوهش ها در دو سال گذشته با همکاری نمایندگان پیش نویس قانون تشکل های مردم نهاد را با مشارکت سمن ها تهیه و در اختیار مجلس قرار داده است که امیدواریم این قانون در مجلس یازدهم تصویب شود.

نگاهداری با ذکر یک اشکال افزود: کشور در برخی مواقع به جای قانون، با ایین نامه ها اداره می شود که در این صورت از ظرفیت مردم استفاده نخواهد شد. فعالیت های مردمی از قوت ساختاری لازم برخورد دار نیست. دولت به پشتوانه قدرت، کار خود را پیش می برد. بخش خصوصی به واسطه اقتصا‌د کار خود را جلو می برد. اما بخش مردمی چون سرمایه آن پراکنده است از بسیج لازم برخوردار نیست بنابراین باید ساختار اصلاح شود.

وی با بیان اینکه گاه امور دولتی و دولتی سازی به نام مردمی سازی نوشته می‌شود، گفت: بدو برخورداری از سرمایه اجتماعی، شکل گیری مشارکت و نشاط اجتماعی دشوار است از همین رو در مسیر مردمی سازی حکمرانی باید با اعتقاد راسخ و به دور از حرکت شعارگونه حرکن کنیم.  

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با برشمردن معایب تعارض منافع در کشور، تصریح کرد: حواسمان به تعارض منافع باشد و از ورود به تعارضات در بحث مردمی سازی جلوگیری کنیم.

وی با طرح یک موضوع و‌ سوال گفت: تامین مالی تشکل های مردم نهاد جای بحث است. اگر تشکل ها وام‌دار بخش دولت باشند این با استقلال و ایفای نقش انها در مطالبه گری، تعارض پیدا می کند. اگر بخواهند با فعالیت اقتصادی تامین مالی کنند مجبورند تغییر زاویه داشته باشند. مقتضیات کشور را می دانید. باید مدلی را برای تامین مالی تشکل های مردم نهاد تعریف کنیم تا ماهیت آنها حفظ شود و نقش مستقل داشته باشند. فکر کنید و پیشنهاد بدهید تا در قانون گذاری از این پیشنهادات استفاده کنیم.

سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران در مجلس، در این نشست، گفت: من از بدنه تشکل ها هستم و قدرت اثرگذاری آنها را خوب می دانم. نهادها، تشکل ها و سازمان‌های مردم نهاد نباشند کار جلو نمی رود.

وی با بیان اینکه اکنون در کمیسیون تلفیق بحث بپودجه سال 1402 مطرح است، تصریح کرد: بند (ه) تبصره ۸ بودجه بحث عوارض الایندگی را مطرح می کند. باید این سیکل معیوب اصلاح شود چون مطالبه عمومی کم است این مشکل در مجلس حل نمی شود. طبق قانون ارزش افزوده ماده ۲۷، صنایع و واحدهای تولیدکننده آلایندگی باید عوارضی به صندوق محیط زیست بپردازند.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه صنعت، حق تنفس و زندگی مردم را مخدوش می کند، خاطرنشان کرد: قانون پرداخت عوارض الایندگی در دنیا وجود دارد. محل هزینه کرد این قانون‌ در راستای برطرف کردن الودگی نیست و در جای دیگر هزینه می شود.

آماده شنیدن حرف‌های سمن ها و تشکل ها هستیم

این‌ نماینده مجلس با اشاره به اهمیت سمن ها بیان کرد:  ما برای شنیدن حرف‌های سمن ها و تشکل ها آماده‌ایم.

رفیعی در پایان تاکید کرد: در قانون ساماندهی صنعت خودرو، قرار نیست خودوریی از رده خارج شود پس رفع الودگی هوا اجرایی نمی شودکه باید سمن ها در این موضوع کار کنند و مدل حل مسئله ارائه کنند.

هر فصل، شکل گیری مشارکت سه سازمان و تشکل ها در شهر تهران

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نشست تشکل‌های مردمی شهر تهران، امروز(پنجشنبه 4 اسفند ماه 1401) با حضور و سخنرانی  بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سیداحمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمن های شهر تهران، زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس و رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس شورای اسلامی، در جمع نمایندگان 300 تشکل‌ مردمی، سمن‌ها، گروه‌های جهادی شهر تهران، برگزار شد.

همچنین در این نشست رویداد ویژه حل مسائل شهری با حضور علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، رضا شرفی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، سید مجتبی شفیعی رئیس سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران و احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.

سید احمد علوی در این نشست از لزوم ایجاد فضای حل مسائل مدیریت شهری با مشارکت سازمان های مردم تهاد و گروه های جهادی به منظور تحقق مردمی سازی و مشارکت اجتماعی شهروندان گفت.

وی از پیگیری ایده های مطرح شده تشکل ها از سازمان ها در این نشست تا اجرا و وصول نتیجه خبر داد و افزود: اگر سازمانی در ایفای وظایف خود دچار مسئله ای است که در تعامل با مردم است، حضور و مشارکت تشکل های مردمی میتواند برطرف کننده این نیاز باشد و عواید حاصل از مشارکت متوجه شهروندان تهران خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمن های شهر تهران، تصریح کرد: ستاد سمن های شهر تهران در این نشست گام نخست ایجاد مشارکت ارکان مدیریت شهری و تشکل های مردمی را برداشته است و به زودی ابعاد کاملتری از این مشارکت را به اجرا در خواهد آورد.

شایان ذکر است در ادامه این نشست برخی از نمایندگان تشکل های مردمی شهر تهران، دغدغه‌های خود را مطرح کردند

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها