وضعیت بحرانی اسرائیل
رسانههای صهیونیست از شرایط وخیم اقتصادی و سیاسی و امنیتی در این رژیم خبر میدهند.
رسانههای صهیونیست از شرایط وخیم اقتصادی و سیاسی و امنیتی در این رژیم خبر میدهند.
به گزارش رادیو فردا، بنیامین نتانیاهو قول داده بود که غیر از حفظ و ارتقای بیشتر جایگاه بینالمللی، هزینههای زندگی را برای مردم نیز پایین آورد. اما اصرار دولت او برای انجام تغییرات در دستگاه قضایی و موج عظیم مخالفت داخلی که در پی آورده، پیشبینیها و قولها را نقش بر آب کرده است.
بهنوشتۀ روزنامۀ اقتصادی (صهیونیستی) گلوبز، به هر جا که بنگرید، خیابانها و چهارراهها و محوطه مقابل «کنست» به بیان خشم اسرائیلیها تبدیل شده است. روز دوشنبه حدود ۳۰۰ هزار اسرائیلی، کار و زندگی خود در شهرهای دیگر را رها کردند و به مقابل عمارت «کنست» رفتند تا در همان ساعاتی که مجلس، روند «اصلاحات قضایی» را کلید میزند، صدای اعتراض خود را به گوش نمایندگان برسانند.
تایمز اسرائیل هم نوشت: ۵۶ اقتصاددان غربی شامل ۱۱ برندۀ نوبل اقتصاد، که بنیامین نتانیاهو با برخی از آنها آشنایی نزدیک دارد، اکنون به او هشدار دادهاند که برنامههایش برای کنترل بیشتر دولت بر دستگاه قضایی به رشد اقتصادی اسرائیل نیز لطمه میزند: «تضعیف قوه قضائیه قوی و مستقل، جلوی شکوفایی و رشد اقتصادی اسرائیل را میگیرد. اسرائیل دارد شبیه حکومتهای مجارستان و لهستان میشود.»
بهنوشتۀ سایت اقتصادی کالکالیست، «کودتای سیاسی ویرانگری که دولت نتانیاهو در حال اجرای آن است، همۀ اقتصاددانان از مکاتب فکری گوناگون را متحد کرد... کارشناسان ارشد صندوق بینالمللی پول، مشاوران اقتصادی رهبران آمریکا، چهرههای بانفوذ بانک جهانی، اساتید برتر علم اقتصاد در دانشگاههای هاروارد، امآیتی و سایر شخصیتهایی که در مراکز مهم تصمیمگیری، مؤسسههای مالی بزرگ، بازار سرمایه و شرکتهای بینالمللی حضور دارند، هشدار میدهند که فرار سرمایه و افزایش تورم، کمر تولید اسرائیل را خواهد شکست».
روزنامه یدیعوت آحارونوت هم در گزارشی از یک نشست پرتنش در وزارت دارایی اسرائیل خبر داد: «تمامی مدیران بانکهای اسرائیل روز ۲۵ بهمن به دفتر وزیر دارایی، اسموتریچ، رفتند تا با زبانی روشن و تند هشدار بدهند که برنامۀ دولت برای تغییرات قضایی به اقتصاد اسرائیل، ضربه خواهد زد. مدیران بانکها گفتند شکاف وحشتناکی در جامعه اسرائیل پدیدار شده، یک خطر فوری برای موجودیت و اقتصاد است و از هماکنون سرمایههای زیادی در حال خروج از اسرائیل هستند.».
به گزارش نشریه اقتصادی صهیونیستی دِمارکر، در روزهای گذشته دستکم پنج شرکت فناوری با ارزش حدود 8 میلیارد دلار سرمایههای خود را از اسرائیل خارج کردهاند: «در حالیکه کمپانیهای فناوری کمتر کاری به سیاست دارند اما اقدام آنها در خارجکردن سریع سرمایه نشانگر عمق نگرانیشان از اثرات منفی برنامههای دولت روی آیندۀ صنایع و اقتصاد و بازار مالی اسرائیل است.»
روزنامه هاآرتص نیز نوشت: سرمایهداران خارجی هم درخصوص سرمایهای که به اسرائیل آوردهاند، آشکارا مضطرب شدهاند. همچنین 12 تن
از رؤسای پیشین شورای امنیت ملی شامل یوسی کوهن، که دورهای جنجالی نیز هنگام ریاست بر موساد داشت، در نامه به رئیس«کنست» نوشتند که بحث جاری در اسرائیل، قدرت ملی را به خطرانداخته است: «ما بهعنوان کسانی که از عرصۀ امنیتی برخاستهایم، واقفیم که درگیریهای اجتماعی و سیاسی استقامت ملی را با تهدید روبهرو میکند... تنها از راه اجماع است که مقاومت ملی تقویت و موجودیت اسرائیل بهعنوان کشوری قوی و شکوفا تضمین میشود.»
در همین حال، گالیت دیستل اعتباریان، وزیر اطلاعرسانی، مانند شماری از وزیران دولت معتقد است که «بیگانگان» بودجۀ تظاهرات مخالفان را تأمین میکنند. او بدون ارائه مدارک، یک گام دیگر هم برداشته و معتقد است منشأ پولی که مخالفان دولت را به خیابانها میآورد، «از کشورهای یهودستیز مانند آلمان و ایران است».
سفیر آلمان در تلآویو در گفتوگو با روزنامههاآرتص پاسخ داد: «این ناامیدکننده است» که «آلمان را که دوست و شریک دموکراتیک اسرائیل است، در کنار ایران که اسرائیل را به نابودی تهدید میکند، در یک جمله ترکیب کردهاید.»
دیدگاه تان را بنویسید