پیشنهاد معاون وزارت ارشاد برای اداره جامعه: روحانیت به مسجد باز گردد

کد خبر: 120410

محمد علی رامین با اشاره به حضور روحانیت در سیاست و یا نهادهای مدنی گفت روحانیت مرکز ثقل فعالیت‌های خود را مسجد قرار دهد.

پیشنهاد معاون وزارت ارشاد برای اداره جامعه: روحانیت به مسجد باز گردد

معاون مطبوعاتی ورازت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای اداره جامعه خواستار بازگشت روحانیت به مسجد شد. به گزارش «فردا»، محمد علی رامین با اشاره به حضور روحانیت در سیاست و یا نهادهای مدنی گفت روحانیت مرکز ثقل فعالیت‌های خود را مسجد قرار دهد. وی افزود به جاي اينكه روحانيت ما كه خاستگاه اصلي او مسجد است، برود درپشت در‌هاي بسته حزب، NGO و شبيه ساختارهاي غربي فعاليت كند، به مسجد برگردد و با بازسازي جايگاه خود و مسجد از ظرفيت عظيم اجتماعي بهره‌هاي درست براي مصالح عمومي و منافع اسلامي ببرد. به عقیده آقای رامین «در جامعه اسلامي ما ساختارها، نهادها و ظرفيت‌هايي هست كه در هيچ جاي جهان غرب وجود ندارد.» وی خواستار «استفاده مناسب از اهالی مسجد» شد و گفت دولت اصول‌گرای دهم اکنون فرصت بازخوانی گذشته و «دلیل خلوت و بی‌رونق شدن مساجد» را دارد. معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با همشهری ماه افزود «فرض كنيد ما الان حدود 70هزار مسجد در كشور داريم كه غالب اين مساجد صرفا در حد نمازخانه يا براي برگزاري برخي مناسبت‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اگر روحانيت ما مركز ثقل فعاليت‌هاي خود را مسجد قرار دهد و اين مركز را احيا كند از آنجايي كه ناب‌ترين و خالص‌ترين قشرهاي اجتماعي به مسجد رجوع مي‌كنند، مسجد محل رجوع قشرهاي نخبه و فرهيخته اجتماعي است؛ چه از ميان دانشگاهيان و چه از ميان اهل فرهنگ، اقتصاد، صنعت، بازار و از همه اقشار اجتماعي محل رجوع روزانه آنها مسجد است.» وی گفت مسجد می‌تواند منافع ملی را تامین کند و در سطح جهان گسترش دهد. محمدعلی رامین با بیان این‌که «مساجد باید به مراکز اجتماعی فعال و پویا تبدیل شوند» افزود تمام نيازهاي اجتماعي، اخلاقي، تربيتي، آموزشي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي در همين مراكز مورد بحث، گفت‌وگو و تبادل نظر و تصميم‌سازي قرار مي‌گيرند. در اين صورت است كه مي‌شود با يك طراحي ساده اما با پيگيري‌هاي جدي يك سيستم جهاني جديد را از طريق مساجد ساماندهي كرد. مثلا اگر از ميان 70هزار مسجد موجود شما هيات‌ها و كانون‌هاي فعال اجتماعي را ساماندهي كنيد و اين 70 هزار مسجد در ايران به 2ميليون و نيم مسجد ساير كشورهاي جهان متصل و مرتبط بشوند، يك سازمان جديد جهاني شكل مي‌گيرد.» وی افزود اين مراكز داراي يك نوع پيوند اعتقادي، فرهنگي و اجتماعي به‌طور طبيعي و تاريخي هستند كه اين به هم پيوستگي ناديده گرفته شده و همه اين مجموعه‌ها رها و گسسته از هم مشاهده مي‌شوند.

به عقیده آقای رامین، اگر اين به هم پيوستگي احيا و تقويت شود، مي‌توان بيش از 2 ميليون و نيم كانون انساني، اجتماعي، علمي، سياسي و فرهنگي از درون اين مساجد ساماندهي كرد كه با هر تشكل و سازمان جهاني به خوبي رقابت مي‌كنند و به مثابه يك سيستم نوين جهاني مي‌توانند بر سرنوشت بشريت تاثير‌گذار بانشد. تمام NGOهاي موجود در جهان هم كه زير سلطه پنج قدرت مسلط تمام تلاش‌هايشان به هدر مي‌رود استقلال و آزادگي انسان را براي تحقق عدالت در گستره جهان تحقق مي‌بخشند. وی در گفت‌وگوی خود با همشهری ماه در مورد دیپلماسی عمومی گفت مساجد می‌توانند مقابل شورای امنیت سازمان ملل بایستد و «مجموعه نهاد مسجد در سراسر جهان طرحي نو را به جهانيان ارائه كرده و در تعامل بين‌المللي، ايجاد تفاهم جهاني و اصلاح ساختارهاي عادلانه جهاني بالاترين نقش را مي‌تواند ايفا كند.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد