احمدینژاد: حرکت کوروش همان حرکت پیامبران است / مشایی: چرا منشور کوروش را آیت خدا ندانیم؟
رئیسجمهور اسلامی ایران، کوروش را «شاه جهان» نامید؛ مشایی گفت اندیشه، مرام و ادبیات کوروش از جنس پیامبران بوده. منشور کوروش هفته گذشته از بریتانیا به ایران آورده شد تا برای چهار ماه در موزه ملی ایران به نمایش درآید.
رئیسجمهور اسلامی ایران و رئیسدفتر وی از منشور حقوق بشر کوروش و پادشاه هخامنشی تمجید کردند. به گزارش «فردا»، محمود احمدینژاد روز ۲۱ شهریور در مراسم رونمایی از منشور کوروش در ایران گفت منشور کوروش «منشور عشق» است و کوروش «شاه جهان». رئيس جمهور، منشور كوروش را يك معيار بسيار ارزشمند براي ارزيابيهاي تاريخي و عملكرد سياستمداران و حاكمان تاريخ و تأكيدي بر آزادگي و آزادي دانست. احمدینژاد، فتح بابل بوسیله کوروش و تدوین منشور حقوق بشر را «همان چیزی که همه پیامبران و یگانهپرستان فریاد میزدند» خواند. وی با بیان اینکه رونمایی از منشور کوروش در ایران «تاکید مجدد بر ارزشها و اصولی که بشر امروز به شدت به آن نیازمند است» گفت جلسه امروز هشدار و بيدارباشي به همه حاكمان، مديران و مدعيان است كه اگر ميخواهند در آنان جاويد بمانند، راه اين است. احمدینژاد در این جلسه که فارس آن را گزارش کرده، به قرائت بخشهایی از منشور کوروش پرداخت. جلسه رونمایی از منشور کوروش در ایران در پی تحویل این منشور به موزه ملی ایران از سوی موزه ملی بریتانیا صورت گرفت. جمعه ۲۹ شهریور، این منشور تحت تدابیر امنیتی و حفاظت ویژه وارد ایران شد و قرار است تا ۴ ماه در ایران بماند. «منشور حقوق بشر کورش» که نام استوانه کورش نیز شناخته میشود، استوانهای سفالین است که در سال 539 پیش از میلاد به فرمان کورش دوم هخامنشی، فرمانروای وقت ایران ساخته شده است. دور تا دور این استوانه که 23سانتیمتر طول و 11سانتیمتر عرض دارد، در حدود40 سطر به خط میخی بابلی، مجموعهای از سخنان و فرمانهای کورش دوم، ملقب به کورش کبیر حک شده است. رئیسجمهور، رئیسدفتر وی و رئیس سازمان میراث فرهنگی، نمایش منشور کوروش را یک «موفقیت دیپلماتیک» و «قابل توجه» میدانند.
اسفندیار رحیم مشایی، رئیسدفتر رئیسجمهور در مراسم رونمایی از این منشور در موزه ملی ایران گفت امروز براي ملت بزرگ ايران روزي با غرور و افتخار است؛ براي مردم و زناني كه در سراسر تاريخ به نيكي شناخته شدهاند و به زيبايي سيرت و صورت شهره آفاق هستند؛ ملت بزرگي كه از اصليترين پايهگذاران تمدن بشر و آشكاركننده حكمت متعالي آفرينش و خلقت و پاسدار ارزشهاي كثير الهي و انساني است. وی جلسه رونمایی از منشور کوروش را «جمع خداگرایان» نامید. بنابر گزارش منتشره فارس، آقای مشایی با بیان اینکه «منشور کوروش امروز بیش از همیشه تاریخ ذیقیمت است» گفت ایرانیان از دیرباز اینگونه بودند که سر به آسمان داشتند. وی گفت توجه به ارزشهای اصیل الهی و انسانی که ریشه در آسمان دارد، دلیل اهمیت منشور کوروش است. امروز منشور كوروش مايه فخر و مباهات هر انساني و هر از قوم، قبيله، نژاد و سرزمين است كه به ارزشهاي الهي و انساني افتخار ميكند. به اعتقاد مشايي، گرايش به خوبيها و نيكيها انسان را به ارزشگذاري به منشور كوروش و مفاد ماندگار تاريخي آن ملزم ميكند. رئيسدفتر رئیسجمهور تاکید کرد منشور کوروش «سند رفاه،آزادی و اعتقادات ارزشمند آسمانی و تولیدی و الزامات انسانی و بشری» است. وی بار دیگر سخنان خود در مورد «تکریم تجلیل انسان یعنی تکریم و تجلیل خداوند» گفت اگر بخواهيم علم خدا را ببينيم بايد علم انسان را ببينيم و اگر بخواهيم جمال الهي را زيارت كنيم بايد جمال انسان را زيارت كنيم. وی افزود عظمت خداوند در انسان متجلی شده است. آقای مشایی گفت درس گرفتن امروز از منشور كوروش بسيار بزرگتر از فرصتهايي است كه در گذشته براي درسآموزي وجود داشت. وی در ادامه گفت چرا منشور كوروش را آيت خدا ندانيم؟ رئیس کمیسیون فرهنگی دولت در این رابطه گفت هزار و ۳۰۰ سال پيش منشور كوروش ظاهر و كشف شد و ۲۴۰۰ سال از فنا محفوظ ماند، چرا اين را آيت و نشانه خدا ندانيم؟ اگر جسد فرعون باقي ميماند تا نشانهاي براي عبرت آيندگان باشد، چرا اين منشور را نشانهاي ندانيم كه آري مرد و زن! امروز بعد از 2 هزار سال پس از ميلاد مجدداً در رفتار و گفتار، منطق، مرام، انديشهها، كردار و عمل خود بازنگري كنيد. وی بازگشت به اندیشه کوروش را «بسیار بسیار ضروری» دانست. آقای مشایی معتقد است که انديشه، مرام و ادبيات كوروش از جنس پيامبران بوده است. وی افزود برخي از علماي بزرگ گفتهاند كه كوروش پيامبر بوده است، البته من در مقام اثبات يا نفي اين موضوع نيستم، اما آنچه ميتوان در مقياس حداقلي بر آن تكيه كرد و تأكيد داشت، اين است كه انديشه و مرام و ادبيات كوروش از اين جنس بوده است و اميدوارم اين فرصت براي ملت بزرگ ما بهخوبي قدر شناخته شود و مورد قدرداني قرار بگيرد.
دیدگاه تان را بنویسید