واقعا نشان دادی که نبودنت بهتر از بودنت است!

کد خبر: 1200150

سفیر سابق کشورمان در لندن به جای اعتراض به اقدامات شرارت‌آمیز و مداخله‌جویانه انگلیس در امور ایران، گفت: دو کشور باید بپذیرند که برای هم قابل حذف نیستند(!)

واقعا نشان دادی که نبودنت بهتر از بودنت است!

سفیر سابق کشورمان در لندن به جای اعتراض به اقدامات شرارت‌آمیز و مداخله‌جویانه انگلیس در امور ایران، گفت: دو کشور باید بپذیرند که برای هم قابل حذف نیستند(!)

محسن بهاروند معاون حقوقی وزارت خارجه در دولت روحانی بود که سپس به عنوان سفیر در لندن منصوب شد اما در پی برگزاری مراسمی خارج از عرف کشورمان در محل سفارت (به بهانه جشن پیروزی انقلاب) اسفند سال گذشته به تهران فراخوانده شده و برکنار شد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه زنجیره‌ای اعتماد، بدون اینکه کمترین اشاره به نقش انگلیس در اغتشاشات اخیر، کارشکنی در اجرای برجام، حمایت از گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و گستاخی اخیر دولت لندن پس از اعدام علیرضا اکبری (جاسوس ISI انگلیس) بکند، اظهار داشت: در دوره‌ای که سفیر ایران در لندن بودم احساس کردم که سیاست خارجی ما به شدت تحت تاثیر تاریخ است و این در حالی است که اصولا در تفکر سیاست خارجی نـگاه و رویکرد تاریخی چندان قابل اطمینان نیست ما نمی‌توانیم براساس تاریخ برای مسئله‌ای در زمان حال راه‌حل پیدا کنیم بلکه تاریخ می‌تواند چراغ راه آینده باشد. نمی‌توانیم ادعا کنیم که چون فلان مسئله در گذشته میان ما و انگلیس به آن شکل بوده پس غیرقابل تغییر است. این نگاه به‌خصوص در مسائل مربوط به سیاست خارجی اشتباه است. در مدت زمانی که در سفارت بودم‌، می‌دیدم چارچوب‌هـا و برنامه‌ریزی‌هایی که در دیپلماسی می‌چیدیم در یک نقطه به تجربه تلـخ تاریخی مـا و انگلیس برخـورد کـرده و ابتر می‌ماند. باید توجه داشت که میان دو کشور صرفا رابطه سیاسی برقرار نیست بلکه همکاری‌هایی در حوزه‌های غیرسیاسی مثلا اقتصادی و تجاری مانند کشاورزی‌، صنعتی یا آب وجود دارد اما در رابطه ما و انگلیس‌، همه این جنبه‌های غیرسیاسی همکاری نیز تحت‌الشعاع مسائل سیاسی قرار گرفته بود. این وضعیت به‌گونه‌ای بود که گاهی فکر می‌کردم حضور من به عنوان سفیر در انگلیس چه فایده‌ای دارد. به هر حال من معاون وزیر خارجه وقت بودم که به ماموریت اعزام شدم و این مسئله نشان دهنده اهمیت انگلیس برای ایران بود. همزمان انتظار می‌رفت که من باید بتوانم برخی مسائل را پیش ببرم اما همان‌طورکه گفتم بیشتر پروژه‌ها به آن مانـع تاریخی برخورد می‌کرد.

وی می‌افزاید: من معتقدم که وقتی شما با کشوری مشکلات سیاسی دارید می‌توانید کاهش یا مدیریت تنش را با همکاری در زمینه‌های غیرسیاسی آغاز کنید و در نهایت این همکاری غیرسیاسی به کمک روابط سیاسی شما هم خواهد آمد. در دولت قبل هم در این زمینه با محمدجواد ظریف‌، وزیر وقت که استاد ما هم بودند اختلاف نظر داشتم. آقای ظریف معتقد بود که باهرکشوری ابتدا باید مسائل سیاسی را پیش برد تا در سایه توافق سیاسی همکاری‌های غیرسیاسی هم آغاز شود. من با این نظر مخالف بودم و معتقدم اگر به دنبال تقویت روابط با کشورهایی هستید که رابطه سیاسی مطلوبی با هم ندارید می‌توانید از مسائل غیرسیاسی شروع کنید.

بهاروند گفت: زمانی که در لندن بودم دوستان انگلیسی می‌گفتند: «شما در تاریخ ماندید‌، استعمار یک مسئله تاریخی بوده و ما زمانی امپراتوری بودیم اما تنها مردمی که هنوز فکر می‌کنند ما چنین قدرتی هستیم فقط شمادر ایران هستید.» من همواره در پاسخ به این سخنان می‌گفتم که اتفاقاشمابیش از ایرانیها در تاریخ ماندید. نوع رفتار شما با ما مانند این است که گویا هنوز یک امپراتوری هستید و از سر تحکم با ما صحبت کرده و رفتار می‌کنید. ما یک کشور انقلابی هستیم و از کسی توصیه نمی‌پذیریم. شما هنوز تکبر دوره استعمار را حفظ کردید.

اظهارات آقای بهاروند در حالی است که غیر از جنایات تاریخی 150 ساله رژیم انگلیس در حق ملت ایران، با خیانت‌ها و جنایت‌های جاری این رژیم در چند دهه اخیر (حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، حمایت از گروهک‌های برانداز)، همراهی یا تحریم ملت ایران و توهم تکرار اقدامات براندازانه‌ای مانند کودتای 28 مرداد مواجه بوده‌ایم.

در موضوع برجام نیز، دولت انگلیس یکی از بدترین کارنامه‌ها را برجای گذاشت چنان‌که آقای ظریف اظهار داشت: 20 ماه پس از اجرای برجام، حتی نمی‌توانیم یک حساب بانکی در لندن افتتاح کنیم. اما از این گذشته، انگلیسی‌ها در فتنه‌های 88، 98، و فتنه اخیر، خباثت را به نهایت رساندند و از ایراد خسارات امنیتی، سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی دریغ نکردند.

با این همه عجیب است که سفیر بی‌کفایت و برکنار شده، ادای آدم‌های بی‌طرف و بی‌خبر را در میان دو کشور درمی‌آورد و حاضر نیست حتی کمترین اعتراضی به جنایات و خیانات جاری انگلیس در همین 5-6 سال اخیر انجام دهد.

موضع منفعلانه و مشکوک بهاروند در حالی است که چند سفیر دولت انگلیس در سال‌های اخیر در تهران، مواضعی وقیحانه و صریح علیه کشورمان داشته‌اند و حتی سفیر سابق انگلیس،  در زمان اغتشاشات چندسال قبل بازداشت شد./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد