سیاست دولت، تثبیت نرخ ارز کالاهای اساسی

کد خبر: 1196021

معاون اول رئیس جمهور در حاشیه نشست مشترک هیأت دولت و استانداران اعلام کرد: تصمیم خوبی گرفته شده است که برای ۲ سال بتوانیم حداقل، ارز کالاها را ثابت کنیم تا دیگر با تنش جدی در قیمت‌ها روبه رو نشویم.

سیاست دولت، تثبیت نرخ ارز کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد مخبر درباره تفویض اختیار به استانداران برای تسهیل امور، گفت: تصمیم گرفته شد گروهی برای تعیین مواردی که نیاز به تفویض اختیار به استانداران دارد، تشکیل شود. معاون اول رئیس جمهور از برنامه دولت برای رفع نیاز‌های معیشتی و مسکن نیز خبر داد و تصریح کرد: تصمیم خوبی گرفته شده است که برای ۲ سال بتوانیم حداقل، ارز کالاها را ثابت کنیم تا دیگر با تنش جدی در قیمت‌ها روبه‌رو نشویم. وی اضافه کرد: ۲۰۰ میلیارد دلار برای طرح‌های بزرگ کشور در بخش‌های مختلف، از جمله نفت، صنعت، آب و برق، در نظر گرفته شده است. مخبر در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه جلسات هیأت دولت و استانداران به صورت فصلی برگزار و مهم‌ترین مسائل روز در آن بررسی می‌شود، گفت: دولت در زمینه مسائل کلی کشور هدفگذاری‌های بزرگی انجام داده که در سطح استان‌ها توزیع و پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت متعهد به ساخت سالانه یک میلیون مسکن است، اعلام کرد: در بحث مسکن ۲میلیون و ۴۰۰ هزار مورد زمین شناسایی کردیم و ساخت در حال انجام است.

مخبر ایجاد سالانه یک میلیون شغل را از دیگر برنامه‌های دولت عنوان کرد و گفت: براساس برنامه‌ای که دولت در زمینه اشتغال در همه استان‌ها و مراکز شهری و روستایی دارد، تاکنون بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است.

وی تأکید کرد: در سازمان برنامه و بودجه برای هر استان سهمی در نظر گرفته شده و اینها در دولت پیگیری می‌شود. مخبر با بیان اینکه رئیس جمهور در این جلسه روی چند موضوع تأکید و دستورات صریح دادند، افزود: سرمایه گذاری، رشد اقتصادی و اشتغال و پایه پولی ما به تولید بستگی دارد. با راه افتادن تولید مشکلاتی چون ارزش پول ملی هم حل می‌شود. معاون اول رئیس جمهور، میدان دادن به بخش خصوصی را جزو راهبردهای دولت برشمرد و گفت: استانداران روی بحث تفویض اختیارات تأکید داشتند تا کارها را تسهیل کنند. در این جلسه تصویب شد گروهی تشکیل و تفویض اختیارات را بررسی کند.

برنامه ریزی برای  درآمد ۱۰ میلیارد دلاری از صنعت مس

جلسه بررسی راهکارهای پیشرفت و تحول در صنعت مس ایران روز گذشته با معاون اول رئیس‌جمهور و مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد. محمد مخبر در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده خدادادی در کشور و عدم استفاده مناسب از آنها گفت: باید با استفاده از مشارکت مردم و نقدینگی موجود در جامعه، نسبت به فعال‌سازی این ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف اقدام کنیم. وی افزود: مردم آمادگی دارند در بازار سرمایه حضور جدی داشته باشند که لازم است با معرفی طرح‌هایی که حاشیه سود بالا دارند، نقدینگی جامعه را به سمت این پروژه‌ها هدایت و زمینه حضور و مشارکت مردم در فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول  کشور را فراهم کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: در سالیان گذشته همواره اداره کشور از طریق درآمدها نظیر درآمدهای حاصل از فروش نفت و اخذ مالیات انجام شده و این در حالی است که اگر بتوانیم کشور را با اتکا به دارایی‌هایی نظیر ذخایر و مخازن نفت و گاز و معادن اداره کنیم، تحولاتی گسترده در توسعه و پیشرفت کشور محقق خواهد شد.

وی با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه در خصوص صنایع مس ایران با هدف‌گذاری دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس، (مواد اولیه تشکیل‌دهنده میله مسی، ورق مسی و...) خاطرنشان کرد: لازم است شرکت ملی صنایع مس ایران ضمن تلاش برای تحقق این هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و سطح پروازی خود را بیش از این ارتقا داده و برنامه‌ای دقیق و منسجم برای واگذاری سهام به مردم و افزایش تولید به ۳ میلیون تن کاتد مس را در دستور کار قرار دهد.

طرح جلب مشارکت مردمی در دستور کار صنعت مس

مخبر همچنین بر لزوم پرهیز از خام‌فروشی تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم به جای خام‌فروشی، زنجیره پایین‌دستی صنایع همچون صنعت مس را با اتکا به ظرفیت‌های موجود فعال کنیم تا شاهد ارزش افزوده هر چه بیشتر و تولید ثروت برای کشور باشیم. معاون اول رئیس‌جمهور از مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران خواست ظرف یک ماه آینده برنامه‌ای جامع و مدون برای ایجاد تحول در صنعت مس کشور و همچنین جلب مشارکت مردمی طراحی و آن را ارائه کنند.

در این جلسه که وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گزارشی از برنامه‌ریزی انجام شده برای دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس ارائه کردند و به تشریح اهداف این برنامه پرداختند. براساس این گزارش شرکت ملی صنایع مس ایران قرار است با سرمایه‌گذاری لازم، طرح تولید یک میلیون تن کاتد مس را با هدف افزایش تولید، افزایش درآمدزایی و توسعه اشتغال اجرایی کند که با تحقق این برنامه جایگاه ایران در تولید و اکتشاف صعود قابل توجهی خواهد داشت و تولید کاتد مس از ۲۸۵ هزار تن به یک میلیون تن خواهد رسید و میزان اشتغال در صنعت مس کشور از ۲۸ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر و ظرفیت صادرات نیز از ۱,۶ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار در سال ارتقا پیدا خواهد کرد.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها