طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در  دستورکار امروز مجلس

کد خبر: 1191442

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خود به بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه می پردازند.

طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در  دستورکار امروز مجلس

 جلسه علنی امروز ( یکشنبه) مجلس شورای اسلامی از لحظاتی قبل به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح استفساریه بند (۳) ماده (۴۸) قانون حمایت خانواده، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی پروتکل اصلاحی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات های بر در آمد و سرمایه در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان قرار دارد.

همچنین بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی پروتکل(تمدید) موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو، بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه، بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق بازنشستگی کارکنان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر مواردی است که نمایندگان در جلسه علنی امروز خود به بررسی آن ها می پردازند./ ایسنا

 نمایندگان با بررسی اولویت‌دار طرح خدمت پزشکان در مناطق محروم موافقت کردند

نمایندگان مجلس با بررسی اولویت‌دار طرح خدمت پزشکان در مناطق محروم موافقت کردند.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه (20 آذر) مجلس با بررسی اولویت‌دار طرح اصلاح تبصره (4) بند (3) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلی تکمیلی و تخصصی موافقت کردند.

مهرداد ویس کرمی نماینده خرم‌آباد و چگنی در مجلس با بیان دلایل درخواست بررسی اولویت‌دار طرح مذکور به کمبود پزشک متخصص در مناطق محروم کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود 40 درصد از پزشکان در پایتخت متمرکز شده‌اند. از طرفی بر اساس قانون باید 30 درصد پذیرش پزشکی عمومی به مناطق محروم اختصاص یابد که تاکنون به دلایل مختلف اجرایی نشده و برای این امر به ویژه در رشته‌های پزشکی پایه متقاضی نیز وجود ندارد، که با افزایش پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی نیز مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم حل نمی‌شود.

وی ادامه داد: دلایل مختلفی از جمله عدم امکان برای ادامه تحصیل پزشکان، بی‌توجهی به مشکلات خانوادگی و بیماری افراد و ... موجب شده پزشکان برای حضور در مناطق محروم انگیزه‌ای نداشته باشند و همواره سهمیه‌ 30 درصدی قانون برای این مهم خالی بماند و بسیاری از دانشجویان حاضر هستند رشته‌های دیگری را برای تحصیل انتخاب کنند تا در مناطق محروم حضور نداشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فواید طرح مذکور تصریح کرد: این طرح تعهدات دانشجویان تسهیل کرده و برای پزشکان عمومی و پایه ضریب 1.5 و برای سایر پزشکان ضریب 1.7 سال برای حضور در مناطق محروم پیش‌بینی کرده است ضمن اینکه مشوقات کارانه و معافیت های مالیاتی جهت افزایش انگیزه پزشکان در نظر گرفته شده است ضمن اینکه پزشکان اجازه تأسیس مطب و یا فعالیت‌های انتفاعی در استان‌های مورد تعهد را برخلاف قانون قبلی خواهند داشت. این طرح بیش از 4 پزشک را شامل شده که موجب افزایش حضور پزشکان در مناطق محروم که مشکل عمده نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه‌شان است را حل می‌کند.

سیدجلیل میرمحمدی میبدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس در مخالفت با طرح مذکور گفت: این طرح باید در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسی قرار می‌گرفت که هم اکنون در کمیسیون آموزش مطرح شده است. از طرفی با اجرای این طرح احتمال کاهش ناگهانی تعداد پزشک متخصص در مناطق محروم را افزایش می‌دهد.همچنین مباحث غیرمرتبطی در طرح وجود دارد که باید اصلاح شود.

وی با تأکید بر اینکه طرح اصلاح تبصره (4) بند (3) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلی تکمیلی و تخصصی مشکل تکمیل30 درصد ظرفیت سهمیه مناطق محروم را حل نخواهد کرد، عنوان کرد: طرح مذکور باید در کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان با حضور مسئولان وزارت بهداشت و اعمال نظر آنها مورد بررسی قرار گرفته تا مشکل کاهش حضور پزشکان در مناطق محروم حل شود.

سلمان اسحاقی نماینده قائنات و زیرکوه در مجلس نیز در بیان موافقت با بررسی اولویت‌دار طرح مذکور گفت: یکی از مشکلات نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه‌شان کمبود پزشک متخصص است و این طرح که قریب به یک سال با همکاری وزارت بهداشت در کمیسیون آموزش با حضور اعضای کمیسیون بهداشت مورد بررسی قرار گرفته مشکل کمبود پزشکان در مناطق کم برخوردار را حل خواهد کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: باید دلایل کاهش انگیزه پزشکان جهت فعالیت در کشور و همچنین مناطق محروم مورد بررسی قرار گیرد، طبق قانون گذشته پزشکانی که در مناطق محروم فعالیت می‌کردند از شرکت در آزمون‌های تخصصی و ادامه تحصیل محروم می‌شدند که این خود عامل مهمی برای کاهش انگیزه پزشکان برای حضور در این مناطق بوده است.

وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در خصوص نحوه تنقیح قوانین و تصویب آنها به نفع مردم افزود: در گذشته قوانینی تصویب شده که مانعی برای خدمت پزشکان در مناطق محروم بوده است. برای حل کاهش انگیزه پزشکان و نخبگان برای فعالیت در کشور و افزایش مهاجرت آنها چاره‌ای اندیشیده شود لذا برای اینکه نشان دهیم مردم مناطق محروم برای ما مهم هستند به بررسی اولویت‌دار طرحی که بیش از 150 نفر از نمایندگان امضا کردند، رأی مثبت دهید و برای نخبگان و پزشکان ایجاد انگیزه کنید.

چند بند به طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل الحاق شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق دو بند به طرح تشکیل سازمان پدافند غیر عامل موافقت کردند.

به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۰ آذر ماه)، پیشنهادات الحاقی تعدادی از نمایندگان به طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل را بررسی کردند.

بر اساس یکی از این پیشنهادات الحاقی که به تصویب رسید، منابع حاصله پس از گردش خزانه برای اجرای طرح‌های پدافند غیرعامل همان دستگاه استفاده شود.

در تبصره ۱ ماده واحده این طرح آمده است:، کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بالاترین مرجع تصمیم گیری در حوزه پدافند غیر عامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رئیس کمیته برای همه دستگاه‌های لشکری، کشوری، بخش دولتی و خصوصی لازم‌الاجراست و مستنکفین علاوه بر جبران خسارت وارده، چنانچه از کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری باشد به مجازات موضوع ماده (۵۷۶) قانون مجازات اسلامی و در غیر این صورت به جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده محکوم می‌شوند.

همچنین در یکی دیگر از بندهای الحاقی آمده است که تصویب و اجرای این قانون نافی وظایف و اختیارات قانونی دستگاه‌های دیگر از جمله وزارت اطلاعات نمی‌باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها