پیشنهاد نادران درباره انتخابات / انتخابات در تهران به قمار تبدیل شده
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: امروز حتی در کلانشهری مثل تهران انتخابات به یک قمار تبدیل شده است و بر این اساس لازم است انتخابات تناسبی شود.
الیاس نادران در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۲۴ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی طی نطق میان دستور، گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی حوزه اقتصادی و فرهنگی ریشه در انحراف فضای سیاسی کشور دارد. بعد از جنگ به مرور اثرگذاری احزاب، تشکلها و حتی نهادهای روحانی در ساحت سیاسی کشور کمرنگ شد و مجموعهای از عناصر با سابقه اطلاعاتی و امنیتی با گرایش سیاسی نزدیک به هم، مدیریت صحنه را به دست گرفتند.
وی بیان کرد: اولین جرقه این تعارض در فیلم کارناوال عصر عاشورای سال ۷۶ نمایان شد، چیزی که مخیله هیچ عنصر سیاسی غیرامنیتی نمیرسید. کمکم استفاده از بازیگران، هنرمندان، ورزشکاران و بعضاً اساتید دانشگاه توسط این جریانات امنیتی باب شد. این تعارض در انتخابات ۸۸ و فتنه پس از آن به اوج رسید. آشوبهای خیابانی، کشته سازی، بیانیههای سیاسی تند و به اصطلاح رادیکالیزه کردن فضای سیاسی و اجتماعی کشور از عناصر این مقابلهها است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده در سال ۹۲ و در جریان مخالفت با یکی از وزرا به امضای وی پای نامه چند نفر در سال ۸۸ اشاره داشتم. در یکی از جلسات یکی از امضا کنندگان که سابقه طولانی دوستی با بنده داشت با اعتراض گفت ما نظر کارشناسی خود را به وزیر اطلاعات گفتهایم. به وی گفتم چرا محتوا و محورهای نظرات کارشناسی شما و نمایندگان فلان نامزد که بیانیه سیاسی دادهاند یکی شده و آن هم ابطال انتخابات است؟
نادران گفت: متأسفانه در سالهای بعد، دخالت و تأثیرگذاری عمیقتر و گستردهتر شد و به حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم تسری یافت. آشوبهای ۹۶، ۹۸ و فتنه بنزین در این راستا قابل تحلیل است.
عدم مرزبندی با عناصر بیگانه نفوذ را تسهیل کرد
وی ادامه داد: علاوه بر این، ریختن قبح ارتباط و بده و بستان این جریانات با رسانههای بیگانه و عدم توجه به هشدارهای داده شده در این زمینه امکان سوار شدن سرویسهای بیگانه بر محیط سیاسی کشور و نقش آفرینی آنها در تصمیمات کلان نظام را فراهم کرد. عدم مرزبندی با عناصر بیگانه نفوذ را تسهیل کرد که در سالهای گذشته نمونههای آن را در اثر غفلت حتی در مدیریت عالی اجرایی کشور شاهد بودیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دخالت این مجموعهها در محیط سیاسی، تنظیم لیستها و مهندسی انتخابات و استفاده از چهرههای موجه سیاسی و ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی و کم رنگ کردن اثرات احزاب و تشکلهای سیاسی بیشترین سهم را در ترکیب غالب مجلس و حتی ریاست جمهوری داشت و این رویهها علی رغم دست به دست شدن هرگز متوقف نشد و موجب نا کارآمدیهایی در محیط سیاسی شد.
نادران اظهار داشت: پنهانکاری، چاپلوسی، مناسبات ناسالم به جای شایسته سالاری و پاسخگو نبودن به مردم نارساییهایی را در جامعه ایجاد کرده است. چه کسی امروز از سهم مجموعهها از اعتبارات و ردیفهای بودجهای اطلاع دارد؟ چرا در یک بودجه هزار و پانصد هزار میلیارد تومانی سهم چند هزار میلیارد تومانی اقشار آسیب پذیر و مدد جویان کمیته امداد و بهزیستی به کمترین میزان پرداخت میشود و یا اصلاً پرداخت نمیشود؟
وی تاکید کرد: انتخاب نمایندگان مجلس باید از سطح شهرستان به استان ارتقا یابد تا سطح تصمیم گیری ملی شود و انتخابات باید تناسبی شود. امروز حتی در کلانشهری مثل تهران انتخابات به یک قمار تبدیل شده است، به گونهای که یک لیست با چند درصد بیشتر برنده میشود و لیست رقیب با چند درصد کمتر میبازد و این مسئله یکی از عوامل کاهش مشارکت عمومی است.
دیدگاه تان را بنویسید