تقلای مدعیان حقوق بشر برای شعله ور نگه داشتن آتش آشوب

کد خبر: 1186031

اغتشاشات و ناآرامی‌ها در ایران فروکش کرده اما کشورهای اروپایی و بخصوص سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان تلاش دارند به جسم بی‌جان این آشوب‌ها تنفس مصنوعی بدهند.

تقلای مدعیان حقوق بشر برای شعله ور نگه داشتن آتش آشوب

در همین خصوص سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به تحرکات اخیر این کشورها واکنش نشان داد. ناصر کنعانی دیدار مکرون رئیس جمهور فرانسه با یکی از چهره‌های معاند ضدایرانی و همراهان وی را در حاشیه مجمع صلح پاریس محکوم کرد. وی گفت: جای شگفتی است که رئیس جمهور یک کشور مدعی آزادی با تنزل دادن سطح خود، با فرد منفور و بازیچه‌ای دیدار می‌کند که طی ماه‌های اخیر تلاش کرده است بوضوح به نفرت‌پراکنی و اقدامات خشونت‌بار و تروریستی در جمهوری اسلامی ایران و نیز علیه اماکن دیپلماتیک و دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دامن بزند. سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین اظهارات نقل‌شده از مکرون را مبنی بر حمایت او از به‌اصطلاح انقلابی که این افراد سردمدار آن هستند مایه تأسف و شرم‌آور خواند و شدیداً به این اظهارات اعتراض کرد. کنعانی افزود: بدین سبب این دیدار نقض فاحش مسئولیت‌های بین‌المللی فرانسه در مبارزه با تروریسم و خشونت‌طلبی است و به‌منزله ترویج این پدیده‌های شوم است. سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد این‌گونه اقدامات ضدایرانی بدون شک در حافظه مردم بزرگ ایران که شناخت خوبی از رویکردهای گزینشی و ضدحقوق‌بشری برخی رهبران اروپایی دارند، حک خواهد شد.

اقدام تحریک‌آمیز آلمان

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین موضع اخیر صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران را مداخله‌جویانه، تحریک‌آمیز و غیردیپلماتیک دانست. سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت، متأسفانه برخی مدعیان حقوق بشر با فراموشی کارنامه تاریک خود در قبال مردم شریف و مقاوم ایران در جریان حمایت کور و غیرانسانی از رژیم صدام، همراهی با تحریم‌های ظالمانه متعاقب خروج امریکا از برجام و نیز سکوت در برابر اقدامات تروریستی داعش که آخرین آن حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ بود، حقوق بشر را دستمایه بازی‌های سیاسی کرده‌اند. کنعانی افزود: اراده جمهوری اسلامی ایران در مبانی بنیادین حقوق بشر از جمله کرامت انسانی، مقابله با زور و دفاع از مظلوم همواره مبتنی بر اصل مسئولیت‌پذیری بوده و این در حالی است که آلمان با فرار از مسئولیت بین‌المللی خود در احترام به حق حاکمیت کشورها، ضمن پناه دادن به گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب معاند جمهوری اسلامی ایران و نیز اتخاذ رویکرد گزینشی و دوگانه در برابر جنایت رژیم کودک‌کش صهیونیستی در اقصی نقاط جهان ازجمله فلسطین، خود را به‌عنوان مدافع حقوق بشر معرفی می‌کند! سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تأکید مجدد بر اینکه تخریب پیوند‌های تاریخی، پیامدهای بلندمدت دارد، تصریح کرد: مطالبات حقوق بشری ایران از مقامات آلمان فهرست بلندی است، لذا این آلمان است که باید مسئولانه نسبت به گذشته شفاف‌سازی کند. کنعانی در پایان یک بار دیگر مقامات آلمان را به بازگرداندن عقلانیت به فضای روابط و جلوگیری از آشفتگی بیشتر مناسبات توصیه کرد و در عین حال خاطرنشان ساخت احترام و منافع متقابل، تنها راه در مسیر همکاری پایدار است.

عبور اروپا از عقلانیت دیپلماتیک

اقدامات ضدایرانی فرانسه، درخواست آلمان برای برگزاری نشست حقوق بشری و احضار کاردار ایران در انگلیس با ادعای واهی در خصوص تهدید خبرنگاران ضدایرانی ساکن لندن در حالی صورت گرفته است که در ابتدای شروع اغتشاشات در ایران به نظر می‌رسید کشورهای اروپایی تلاش دارند تا دست به عصا حرکت کنند. دیدار مکرون با رئیس جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل و حتی پیش از آن و درخواست پاریس از آیت‌الله رئیسی برای میانجی‌گری در خصوص پایان جنگ اوکراین این گمانه را بین برخی تحلیلگران افزایش داده بود که مقامات فرانسه تلاش دارند تا با همراهی دیگر کشورهای اروپایی کارنامه سیاه و پرجنایت خود علیه مردم ایران را جبران نموده و از اقدامات ضدایرانی و غیرواقع‌گرایانه دوری کنند اما تحولات اخیر نشان داده است این کشورها تصمیم دارند همچنان به دنباله‌روی از امریکا در سیاست‌های خود ادامه داده و همچنان به رویه مخرب و غیرعقلانی خود ادامه دهند. علاوه بر رویکرد این کشورها در مسأله اغتشاشات، دنباله روی از امریکا را می‌توان در جوسازی این کشورها در موضوع پهپادی نیز مشاهده کرد. از زمانی که امریکایی‌ها فضاسازی روی موضوع پهپادی ایران و در اختیار قرار دادن آن برای جنگ اوکراین را مطرح کردند تا زمانی که اروپایی‌ها و حتی مقامات کی‌یف به کمپین ضدایرانی آنها پیوستند هفته‌ها طول کشید. این اتفاقات پی در پی به خوبی گواه آن است که اروپا علی‌رغم تمایل ضعیف به استقلال سیاسی از امریکا همچنان ناتوان از گسستن این وابستگی بوده و اکنون حتی برای خوشامد مقامات واشنگتن از آنها نیز مواضع رادیکال‌تری علیه ایران اتخاذ می‌کنند.

از خون آلوده تا پناهگاه تروریست‌ها

ده‌ها سال پیش از آنکه گروه تروریستی داعش سربرآورد حاکمان فرانسه که امروز امانوئل مکرون صندلی آنها را به ارث برده است دستی بلند در جنایت علیه بشریت داشتند. الجزایر، برزیل، گینه، مراکش، تونس، بنین، بورکینافاسو، ساحل عاج، مالی، موریتانی، نیجریه، توگو، سنگال، آفریقای مرکزی، گابن، کنگو، چاد و کامرون از جمله همین کشورها هستند. تنها در حمله فرانسه به الجزایر یک میلیون نفر از مردم این کشور شکنجه و کشته شدند که تجاوز و بریدن سر یکی از روش‌های این جنایت بوده است. مکرون با این سابقه از کشور خود همچنین مدعی است که دین اسلام یک دین تروریستی بوده و با همین بهانه از اقدامات موهن نشریه شارلی ابدو علیه پیامبر اسلام حمایت کرده است. مردم ایران اما شاید بیشتر نام خون‌های آلوده فرانسوی را شنیده باشند که سیصد هزار نفر از مردم کشورمان را به بیماری‌های ایدز و هپاتیت آلوده کرد. در خلال دفاع مقدس مردم ایران در حمله رژیم بعث عراق بود که فرانسه به عنوان یکی از حامیان دولت صدام علیه ایران، با انتقال این خون‌های آلوده به مردم ایران از پشت خنجر زد. این اقدام ضدایرانی به همین جا هم ختم نشد و خود را در پناه دادن فرانسه به گروه تروریستی منافقین و همچنین بازی کردن نقش پلیس بد در مسیر مذاکرات هسته‌ای برای باج‌گیری از ایران بارها خود را نشان داد. دیدار اخیر مکرون با مسیح علی نژاد که از سوی جریان «عدالت برای کردها» که داعیه تجزیه ایران و دیگر کشورهای همسایه را دارد برنامه‌ریزی شده از آخرین اقدامات ضدایرانی این کشور محسوب می‌شود.

جالب آنکه امیر اعتمادی از نزدیکان رضا پهلوی فرزند شاه معدوم و از فعالان اپوزیسیون سلطنت‌طلب نیز در واکنش به دیدار اخیر مکرون با تعدادی از چهره‌های ضدانقلاب اعلام کرد که شیما بابایی که در دیدار مسیح علی‌نژاد با مکرون او را همراهی کرد، هزاران دلار به اسم زندانی‌های سیاسی از نهاد‌های حقوق بشری پول گرفته و حتی یک سنت هم به زندانی‌ها نداده است!  

آلمان نیز از زمانی که در کنار فرانسه رژیم صدام را به بمب‌های شیمیایی تجهیز کرده و در جنایت استفاده از سلاح کشتارجمعی در سردشت شریک شد تاکنون مواضع سینوسی در قبال ایران اختیار کرده است. گرچه مردم آلمان بیشتر از هر کشوری در این روزها نگران زمستان خود هستند اما مسئولان این کشور ترجیح داده‌اند تا با پیگیری خواسته‌های امریکا علیه ایران پازل جنگ روانی این کشور را تکمیل کنند.

ساعت به وقت بی‌بی‌سی «دقیقاً» چند؟

انگلیس نیز که تصور می‌کند هنوز می‌تواند رمز براندازی دولت‌های مردمی در ایران را با رسانه‌های خود مانند بی‌بی‌سی فارسی به تهران مخابره کند و با شعبان بی‌مخ‌ها و پری بلنده‌ها اقدامات ضدایرانی 28مرداد 32 را بازنمایی کرده و به همان نتیجه دست یابند؛ وضعیت را برای تحرکات خود مناسب دیده است. مقامات لندن در هفته‌های اخیر تلاش داشتند تا آتش آشوب‌ها را شعله‌ور نگه دارند و جنگ ترکیبی صورت گرفته توسط امریکا را تکمیل نمایند.  این سناریو در حالی است که هنوز خاطره نسل کشی ایرانیان در جریان جنگ جهانی و قحطی بزرگی که توسط سربازان بریتانیا بر ایران رفت در حافظه جمعی ایرانیان باقی مانده است. اقدامات انجام شده توسط این سه کشور مانند همیشه محکوم به شکست است و البته تنها کارنامه آنها را نزد مردم ایران چرکین‌تر خواهد کرد.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها