عنابستانی: قانون انتخابات خصوصا انتخابات قوه مقننه باید به صورت جامع اصلاح شود

کد خبر: 1186000

عضو هیات رئیسه کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: قانون انتخابات خصوصاً انتخابات قوه مقننه باید به صورت جامع اصلاح شود، زیرا این مهم مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده و در سیاست‌های کلی انتخابات نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

عنابستانی: قانون انتخابات خصوصا انتخابات قوه مقننه باید به صورت جامع اصلاح شود

عضو هیات رئیسه کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: قانون انتخابات خصوصاً انتخابات قوه مقننه باید به صورت جامع اصلاح شود، زیرا این مهم مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده و در سیاست‌های کلی انتخابات نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

علی اصغر عنابستانی، با اشاره به اینکه کلیات اصلاح این قانون تصویب و مجددا به کمیسیون بازگشت، افزود: باید یادآور شد این اصلاح در دو بخش، یکی از شعارهایی بود که نمایندگان مجلس یازدهم از ابتدا بر آن تاکید کردند.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس‌ شورای اسلامی تصریح کرد: نخست، بخش اصلاح فرآیندهای قانون‌گذاری است که در کمیسیون آئین‌نامه باید دنبال شود، اما تاکنون در این بخش موفق نبودیم؛ در واقع چند بار اصلاح فرآیندهای حاکم بر قانونگذاری را به صحن آوردیم ولی چون دوسوم رای می‌خواهد، موفق به اصلاح نشدیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اصلاح فرآیند ورود به مجلس را بخش دوم دانست و گفت: ساختار ورودی به قوه مقننه نیز باید اصلاح شود تا سطح نمایندگان مجلس بالاتر برود؛ به عبارتی اگر قرار باشد مجلس مطابق فرمایش حضرت امام (ره) در رأس امور و عصاره فضائل ملت باشد، این ساختار باید به شکلی باشد که مردم بتوانند فضائل و افضل ها را انتخاب کنند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پیشنهادهای مختلفی مانند انتخابات استانی مطرح است؛ این در حالی‌ست که اگر شکل آن از شهرستانی به استانی تبدیل شود، کاندیداها در یک روند بهتر انتخاب می‌شوند.

وی در رابطه با آسیب‌های کنونی، ادامه داد: در بسیاری از شهرستان‌ها، قومیتِ افراد، در آرا تاثیر زیادی دارد؛ در حالی که کاندیداها وقتی وارد مجلس می‌شوند باید بر اساس سابقه اجرائی، توانمندی و تجربه در معرض رای مردم قرار گرفته باشند. اگر کاندیداها بدون این تجارب بخواهند برای مصالح کلان کشور تصمیم بگیرند، مشکلاتی ایجاد می‌شود که در نظام انتخاباتی باید این موارد لحاظ شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر انتخابات استانی شود، حداقل افرادی در معرض انتخاب مردم قرار می گیرند که آنقدر تجربه دارند که یک استان آنها را بشناسد.

عنابستانی بیان کرد: ممکن است آسیب چنین روشی این باشد که وابستگی محلی از بین برود لذا می توان ترکیب را به استانی-محلی تبدیل کرد.

لزوم تقویت شوراهای شهر به عنوان پارلمان های محلی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید یادآور شد وقتی قانون اساسی به خوبی در حوزه شوراها اصولی دارد، باید شوراها به عنوان پارلمان محلی تقویت شوند و سپس پارلمان ملی با تمام خصوصیتش ملی بماند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: شخصا تلاش می کنم نقش آفرینی‌ام ملی باشد اما 80 درصد توانمندی من در حوزه محلی صرف شده و نهایتا 20 درصد این ظرفیت به مسائل کلان کشور می رسد. این در حالیست که اگر رویه بالعکس شود و 80 درصد توانمندی نمایندگان در سطح کلان و ملی باشد، زمان بیشتری برای اصلاح و رفع مشکلات در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: اگر منِ نماینده در انتخاب از سوی جامعه، آن فردی نباشم که صرفاً براساس آرای محلی روی کار آمده بلکه دارای خصوصیات مناسبی باشم، حتما در تصمیم‌گیری‌ها بهتر عمل می‌کنم، بنابراین شرایط کاندیداتوری نیز باید تغییر کند.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس‌ شورای اسلامی اظهار کرد: باید شرایطی پیش‌بینی کنیم تا کاندیداها دارای تجربه‌هایی باشند؛ یعنی دوره‌های مدیریتی گذرانده یا بتوانند تعداد امضاهایی جمع کنند و نهایتا یکسری بزرگان آن‌ها را تایید کنند.

عنابستانی با اشاره به اینکه یکی از پیشنهاد انتخابات صنفی و تخصصی است، گفت: نخستین مجلس که با عنوان مجلس شورای ملی در ایران بعد مشروطه تشکیل شد، مجلس صنفی محسوب می‌شد و جغرافیایی تشکیل نشده بود. بنابراین باید اذعان کرد چاره‌ای نداریم جز اینکه ساختار ورود به مجلس را تغییر دهیم و توان تخصصی کاندیداها را نیز لحاظ کنیم.//خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها