تعبیر تحریف‌آمیز و مشکوک حزب اشرافی علیه اصلاح الگوی کشت

کد خبر: 1185760

روزنامه حزب کارگزاران، حمایت هوشمندانه دولت از کشاورزان و اعمال سیاست‌های تشویقی برای تامین امنیت غذایی کشور را، با تعبیر تحریف‌آمیز «کشاورزی دستوری» تخطئه کرد!

تعبیر تحریف‌آمیز و مشکوک حزب اشرافی علیه اصلاح الگوی کشت

روزنامه حزب کارگزاران، حمایت هوشمندانه دولت از کشاورزان و اعمال سیاست‌های تشویقی برای تامین امنیت غذایی کشور را، با تعبیر تحریف‌آمیز «کشاورزی دستوری» تخطئه کرد!

این روزنامه در نوشته‌ای با عنوان «کشاورزی رسما دستوری شد؛ وزارت جهادکشاورزی کشاورزان را ملزم به کاشت غلات کرد»، می‌نویسد: پیش‌بینی‌های بهمن‌ماه سال گذشته روزنامه سازندگی درباره «کشـاورزی دستوری» پاییز امسال به وقوع پیوست و وزارت جهـاد کشـاورزی از طرحی رونمایی کرد که به کشاورزان دسـتور می‌دهد چه بکارند و چه نکارند. این طرح که با هدف خودکفایی تهیه شده، از مهر امسال ابلاغ شده است.

ابراهیم رئیسی و جـواد ســاداتی‌نژاد بارها گفته بودند که: «به دنبال این هستیم که تولید در حوزه کشاورزی با قرارداد انجام شود. به تمام کشاورزان از طریق دولت اعلام می‌شـود کـه کالای مورد نیاز کشور چیست و همان تولید می‌شـود.» سـازندگی سال گذشته در گزارشی هشدار داده بود که این اظهارات شباهت زیادی به کارکردهای کشاورزی برنامه‌ریزی شـده در ساختار شـوروی سابق دارد. اکنون رسانه‌ها از ابلاغیه‌ای خبر می‌دهند که شیوه‌نامه اجرای همـان اظـهــارات اسـت. اسـم رمـز طـرح را «اصـلاح الگوی کشت» گذاشته‌اند و ماموریت آن خودکفایی اسـت، امـا نتیجه‌اش چیزی جز نابودی کامل منابع آب و خاک کشور نیست.

۱۸ مهرماه، یعنـی تقریبا یک ماه بعد از شروع فصـل کـشـت، وزارت جـهـاد کشاورزی از طـرح «الگـوی کشت محصولات کشاورزی» رونمایی کرده است. براساس این طرح مقرر شـد، کشاورزان از بین ۱۳۳ محصول کشاورزی صرفا روی ۱۵ محصـول متمرکز شوند. این ۱۵ محصول همان ۳۳ درصد اقلامی هستند که گفته شده، در سبد تولیدات کشاورزان قرار دارند.

براساس این طرح، وضعیت تولید غلات، یکی از مهم‌ترین گروه‌های سبد کشاورزان، نیز مشخص شـده است. به گزارش اکو ایران، واکاوی این طرح نشان می‌دهد، در جریان کشت غلات، ۶ استان نیمکت‌نشین و ۷ استان بازیگر اصلی هستند. استان خوزستان که تامین‌کننده اصلی انرژی کشـور اسـت، بزرگ‌ترین بازیگر این زمین نیز به حساب می‌آید. این استان باید ۲ میلیون و ۱۹۵ هزار تن غلات تولید کند. این فضاسازی روزنامه حزب اشرافی با استفاده از واژه دروغین «کشاورزی دستوری» در حالی است که اولا هدف دولت، حمایت از کشاورزان در زمینه تولید محصولات راهبردی مانند گندم و غلات است و این در حالی است که در دولت سابق، سیاست‌های غلط در زمینه عدم حمایت از خرید تضمین با قیمت مناسب و ترجیح واردات، موجب شد واردات گندم به 7 تا 8 میلیون تن افزایش یابد و حال آنکه از یک طرف، قیمت جهانی گندم و غلات، افزایش‌های نجومی را تجربه می‌کرد و از سوی دیگر، کشاورزان وطنی متضرر می‌شدند. در این زمینه دولت امسال توانست 7/5 میلیون تن گندم از کشاورزان به قیمت تضمین بخرد و پول پرداختی را به جای واردکنندگان و دلالان، به حمایت از کشاورزان ایرانی اختصاص بدهد. این رقم تقریبا دو برابر سال قبل بود.

ثانیا سیاست دولت در این زمینه و با نگاه کلان ملی، سیاست حمایتی- تشویقی در قالب «اصلاح الگوی کشت» است و نه دستوری. دولت در این مسیر از تولید 8 محصول اساسی و راهبردی برای تامین امنیت غذایی حمایت می‌کند. که از جمله گندم، سویا، برنج، کلزا، ذرت علوفه‌ای و... است. در این زمینه تضمین قیمت خرید، فرصت‌طلبی و امیدواری برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی است.

با این توضیح باید بررسی کرد گردانندگان حزب اشرافی، چه سودی در نابودی تولید داخلی و واردات محصولات مهم کشاورزی دارند که از حمایت دولت نسبت به کشاورزان داخلی برآشفته می‌شوند./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین