نابودی اسرائیل در 7 دقیقه

کد خبر: 1185529

فرمانده هوافضای سپاه از دستیابی ایران به موشک فراصوت خبرداد؛ این موشک در روز‌های آینده رونمایی می‌شود

نابودی اسرائیل در 7 دقیقه

در طول 8 سال جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه کشورمان که با حمایت همه‌جانبه کشورهای دنیا همراه بود، ایران به لحاظ امکانات و تسلیحات نظامی، دست پایین را داشت. چنانکه فرماندهان نظامی و سیاستمداران آن دوران بارها در توصیف شرایط جنگ، اظهار کرده‌اند کشور حتی از تولید سیم خاردار، به عنوان حداقلی‌ترین سلاح نظامی نیز ناتوان بود. همین موضوع باعث شد از همان ایام دفاع‌مقدس، جمهوری اسلامی ایران پروژه پیشرفت و در نهایت خودکفایی در حوزه نظامی را آغاز کند. شهید حسن طهرانی‌مقدم که به عنوان پدر موشکی ایران شناخته می‌شود، پیشران این پروژه بود. موشک «نازعات» که بردی بین 80 تا 150 کیلومتر داشت، نخستین موشک بومی بود که در راستای این طرح سال 66 تولید شد. با ساخت این موشک بومی، فصل نوینی در پیشرفت صنعت و تکنولوژی نظامی ایران آغاز شد که تداوم آن تا امروز ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران در پیشرفت نظامی، به سطح بالایی رسیده است.

به گزارش «وطن‌امروز»، امروز بیست‌ویکم آبان‌ماه یازدهمین سالروز شهادت حسن طهرانی‌مقدم، پدر صنعت موشکی ایران است. همزمان با ایام شهادت شهید طهرانی‌مقدم، سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران خبر از یک رونمایی مهم در عرصه موشکی داد. یک رونمایی موشکی که می‌تواند موازنه نظامی در سطح منطقه‌ای را کاملا به نفع ایران تغییر دهد. پنجشنبه هفته گذشته سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه از ساخت موشک بالستیک هایپر‌سونیک پیشرفته خبر داد؛ موشکی که قادر است از سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته عبور کرده و آنها را هدف قرار دهد. وی افزود: این موشک سرعت بالایی دارد و در‌ جو و خارج از جو می‌تواند ‌مانور دهد. سردار حاجی‌زاده تصریح کرد: موشک جدید از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند و فکر نمی‌کنم تا ده‌ها سال بعد هم فناوری‌ای پیدا شود که بتواند با آن مقابله کند. این موشک سامانه‌های ضدموشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است. فرمانده هوافضای سپاه درباره زمان رونمایی از موشک هایپرسونیک نیز اظهار کرد: آزمایش‌های این موشک انجام شده و در آینده و در یک فرصت مناسب این موشک هایپرسونیک رونمایی خواهد شد.

موشک هایپرسونیک چیست و چگونه کار می‌کند؟

هایپرسونیک به موشک‌هایی گفته می‌شود که با سرعت ۵ تا ۲۵ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند و به عبارتی چندین برابر پیشرفته‌تر از موشک‌هایی است که سرعتی برابر با صوت دارند. در توضیح سرعت بالای موشک‌های هایپرسونیک باید گفت این نوع موشک‌ها قادرند در مدت یک ثانیه مسافتی به اندازه 2 تا 8 کیلومتر را طی کنند. سرعت بالای موشک‌های هایپرسونیک باعث شده تا همان‌طور که سردار حاجی‌زاده نیز به آن اشاره کرد، هیچ سامانه دفاعی‌ای توان مقابله با آن را نداشته باشد. نکته دیگری که باید درباره موشک‌های هایپرسونیک به آن اشاره کرد، تفاوت این موشک با موشک‌های بالستیک است؛ تفاوتی که باعث می‌شود هایپرسونیک نسبت به موشک‌های بالستیک کارایی بهتری داشته باشند. اگرچه موشک‌های هایپرسونیک نیز مانند موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای هستند اما در تفاوت این موشک‌ها با یکدیگر باید گفت موشک‌های بالستیک برای رسیدن به هدف خود ابتدا به صورت قوسی به فضای ماورای جو می‌روند و هنگام نزدیک شدن به هدف به جو زمین آمده و از بالا به هدف برخورد می‌کنند، در حالی که یک موشک هایپرسونیک قادر است بدون رهگیری و انهدام از سوی سامانه‌های پدافندی، در یک مسیر پایین در جو پرواز کرده و به طور بالقوه بسیار سریع‌تر از یک موشک بالستیک به هدف خود برسد. موشک‌های هایپرسونیک می‌توانند یک کلاهک انفجاری را بسیار سریع‌تر و دقیق‌تر از بالستیک به هدف بکوبند.

موشک هایپرسونیک با سرعتی 5 برابر سرعت صوت قادر است در طول 7 دقیقه 3360 کیلومتر را طی کند، این در حالی‌است که فاصله میان ایران و مرزهای سرزمین‌های اشغالی نزدیک 1300 کیلومتر است.

کابوس جدید اسرائیل

آزمایش و رونمایی ایران از موشک هایپرسونیک بیش از هر چیز، رژیم صهیونیستی را به ترس خواهد انداخت. از آنجا که هیچ فناوری و سامانه‌ای برای مقابله با موشک‌های هایپرسونیک وجود ندارد، سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی نیز توان مقابله با چنین موشک‌هایی را نخواهد داشت. از همین رو دستیابی ایران به موشک‌های هایپرسونیک، به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد. در همین راستا روزنامه صهیونیستی اورشلیم‌پست با اشاره به اظهارات فرمانده نیروی هوافضای سپاه، نوشت: اسرائیل مدت‌ها پیش از آنکه جمهوری اسلامی ایران اعلام کند چنین سلاح‌هایی را توسعه داده است، نگران موشک‌های مافوق صوت در منطقه بود و برای مقابله با هرگونه تهدیدی از این دست، با آژانس دفاع موشکی آمریکا همکاری کرده بود. این روزنامه صهیونیستی در ادامه نوشت: اگر چه اسرائیل دارای یک گنبد دفاع هوایی چندلایه، از جمله گنبد آهنین، پیکان ۲، پیکان ۳، سپر موشکی دیوید اسلینگ و سامانه پدافند لیزری «پرتو آهنین» است اما هنوز هیچ سامانه‌ای وجود ندارد که بتواند موشک‌های مافوق صوت را رهگیری کند.

 

واکنش عصبی آمریکا نسبت به موشک هایپرسونیک ایران

خبر دستیابی جمهوری اسلامی ایران به موشک‌های فراصوت (هایپرسونیک) که خبر از پیشرفت چشمگیر ایران در حوزه موشکی می‌دهد، به رسم همیشه باعث ترس غربی‌ها شده است. به گزارش وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز»، سرهنگ «راب لودویک» سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در امور خاورمیانه روز جمعه در واکنش به موفقیت جدید ایران گفت که پنتاگون به‌خوبی از این گزارش آگاه است. سرهنگ لودویک در ادامه با تلاش برای زیر سوال بردن موفقیت تازه ایران مدعی شد در این زمینه شک و تردید وجود دارد. وی افزود: «مانند همیشه از افشای گزارش‌ها و ارزیابی‌های اطلاعاتی درباره چنین موضوعات حساسی خودداری می‌کنیم. ما به نظارت دقیق بر توسعه و تکثیر موشک‌های پیشرفته و فناوری مرتبط ایران ادامه می‌دهیم». همچنین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد اعلام ایران مبنی بر ساخت موشک بالستیک هایپرسونیک، نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای این کشور را تشدید می‌کند.

بازتاب دستیابی ایران به موشک «هایپرسونیک» در جهان

اعلام خبر دستیابی ایران به موشک‌های فراصوت از سوی فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت. خبرگزاری فرانس ۲۴ در این باره نوشت: ژنرال امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه می‌گوید که ایران به موشک‌های بالستیک هایپرسونیک پیشرفته که قدرت نفوذ در همه سامانه‌های دفاعی را دارد، دست یافته است. موشک‌های مافوق صوت، می‌توانند بیش از 5 برابر سرعت صوت پرواز کنند. این خبرگزاری افزود: موشک مافوق صوت قابلیت مانور دارد و این امر ردیابی و دفاع در برابر آن را دشوارتر می‌کند. در حالی که کشورهایی مانند آمریکا سامانه‌هایی را توسعه داده‌اند که برای دفاع در برابر موشک‌های کروز و بالستیک طراحی شده‌اند، توانایی ردیابی و خنثی کردن موشک‌های مافوق صوت همچنان زیر سوال است. شماری از رسانه‌های فرانسوی‌زبان از جمله رادیو بین‌المللی فرانسه نیز در تارنمای اینترنتی خود خبر دستیابی جمهوری اسلامی ایران به موشک‌های بالستیک هایپرسونیک پیشرفته را بازتاب دادند. خبرگزاری رویترز نیز با بازتاب اظهارات سردار حاجی‌زاده و دستاورد جدید نظامی ایران نوشت که کشورمان موشک بالستیک هایپرسونیک تولید کرده است. روزنامه «اگزماینر» آمریکا نیز دیگر رسانه غربی بود که در گزارش خود تحت عنوان «ایران می‌گوید موشک هایپرسونیک ساخته است»، اذعان کرد ایران صنایع تسلیحات داخلی خود را با وجود تحریم‌های بین‌المللی گسترش و توسعه داده است. «سی‌بی‌سی نیوز» و تارنمای صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل» نیز گزارش ساخت موشک فراصوت ایران و اظهارات سردار حاجی‌زاده را در صفحات خبری خود بازنشر دادند. شبکه تلویزیونی عرب‌زبان المیادین نیز با پوشش این خبر اعلام کرد: ایران چند روز پس از آزمایش موشک ماهواره‌بر، یک موشک جدید سریع‌تر از سرعت صوت رونمایی کرد. 4 کشور روسیه، چین، آمریکا و کره‌شمالی کشورهایی هستند که تاکنون موشک‌های هایپرسونیک آزمایش کرده‌اند و جمهوری اسلامی ایران نیز با آزمایش و رونمایی از موشک‌ فراصوت خود، به این لیست اضافه خواهد شد.

آقای مقتدر منطقه

رونمایی جمهوری اسلامی ایران از موشک پیشرفته فراصوت، نشان پیشرفت چشمگیر و قابل توجه کشورمان در حوزه نظامی، بویژه در ارتباط با پروژه‌های موشکی دارد، آن هم در شرایطی که ایران بیشترین فشارهای اقتصادی و امنیتی را از جانب دشمنان غربی تحمل می‌کند. دستیابی ایران به موشک نسل جدید هایپرسونیک قدرت بازدارندگی ایران در منطقه و جهان را بیش از پیش افزایش خواهد داد. با توجه به ویژگی‌های موشک هایپرسونیک از جمله سرعت فراصوت و غیرقابل رهگیر بودن آن، از این پس هیچ رژیمی، بویژه رژیم صهیونیستی نمی‌تواند ادعا کند در مقابل موشک‌های ایران مصون خواهد بود.

وطن امروز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها