ویترین و پشت صحنه تحرکات سیاسی سعودی!

کد خبر: 1184499

یک روز دم از مذاکره می‌زنند و یک روز دیگر ادعای حمله نظامی ایران را مطرح می‌کنند؛ فقط کافی است نام یکی از سیاستمداران امریکایی یا سعودی به میان بیاید؛ آنجاست که با وجود نمایش میل به مذاکره، آداب و قوانین آن را در صحنه عمل کنار می‌گذارند و از هر اقدامی علیه ایران دریغ نمی‌کنند.

ویترین و پشت صحنه تحرکات سیاسی سعودی!

در ادامه پیگیری توأمان نمایش مذاکره و فشار که این روزها از سوی دولتمردان واشنگتن دیده می‌شود، «عبدالرحمن الجمعه» نماینده دائم عربستان در اتحادیه عرب در حاشیه نشست این اتحادیه مدعی شده است: «برای توافق، دست‌مان را به سوی ایران دراز می‌کنیم.» او اما برای تکمیل این نمایش دست پیش گرفته و مدعی شده است که لازمه دستیابی به این توافق متوقف شدن دخالت‌های ایران در امور داخلی کشورهای منطقه است.

مواضع بن‌سلمان علیه ایران

این مقام سعودی در حالی در موضع حیرت‌انگیز خود از مداخله ایران سخن می‌گوید که آمارهای ریاض در هفته‌ها و ماه‌های اخیر در پیگیری رویکرد هدفمند علیه ایران سنجه خوبی برای نشان دادن تناقض فاحش آن است. برای آشکار‌سازی این رویکرد مملو از تناقض هم باید به این موضع‌گیری شگفت «بن سلمان» ولیعهد بدنام و ماجراجوی سعودی در سال 2017 رجوع کرد که در واکنش به ضعف سیاسی بی‌سابقه عربستان در تحولات منطقه ادعا کرده بود: «تلاش می‌کنیم نبرد را به درون ایران بکشانیم.» «بن سلمان» گرچه بعدها در مواجهه با واقعیات منطقه خاورمیانه و قدرت رو به افزون جمهوری اسلامی در عرصه میدان و دیپلماسی ناچار شد در ظاهر از این موضع خود عقب‌نشینی کند و بگوید: «ایرانی‌ها همسایه ما هستند و همسایه ما تا ابد باقی خواهند ماند. پس بهتر است که مسائل را حل کنیم و به دنبال راه‌هایی باشیم که امکان همزیستی را برای ما فراهم کند.» اما آنچه عربستان بویژه در ماه‌‌های اخیر در صحنه عمل در قبال ایران در پیش گرفت، نشان داد که آنها نیز به تأسی از دولتمردان امریکایی تنها ترجیح‌شان گرفتن ژست دیپلماسی از تریبون‌های رسمی و اقدامات ضد امنیتی علیه ایران در پشت صحنه است.

سرخورده از شکست

دلیل پیگیری این رویکرد را هم باید در شکستی جست‌و‌جو کرد که ذیل هدف «نفوذ»، عربستان را در رقابت با قدرت منطقه‌ای رقیب خود طی سال‌های اخیر به زورآزمایی‌های ماجراجویانه‌ای در فراسوی مرزهای خود کشاند. پس از بحرین که عربستان با حضور نظامی‌اش در سرکوب اعتراضات اکثریت شیعه، آن را به حاکمیتی وابسته و دنباله رو سیاست‌های خود تبدیل کرد و با وجود این همواره بر بوق ادعای دست داشتن ایران در وقوع آن اعتراضات دمید، عراق، سوریه و یمن بودند که به محل نزاع خارج از مرزهای ریاض تبدیل شدند و این کشور را بویژه در باتلاق جنگ یمن فرو بردند. از سر گذراندن چنین دوره‌ای از شکست بود که این کشور را ناچار کرد به گزینه دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی هم بیندیشد. امری که البته مانع آن نشد که حاکمان سعودی از سیاست‌های تزویرگرایانه خود نیز غافل شوند. به این ترتیب مقام‌های سعودی در عین حال که در موضع‌گیری‌های خود در قبال ایران، واژه «مذاکره» را لقلقه زبان کرده‌اند، به حمایت‌ از عملیات روانی - رسانه‌ای و پشتیبانی از آشوب و اغتشاش در ایران نیز روی آورده‌اند؛ اقداماتی که رسماً از سوی امریکا به عنوان متحد غربی‌شان نیز پیگیری می‌شود و حاکمان سعودی نیز میلیون‌ها دلار نفتی را در تداوم بخشیدن و گسترده کردن دامنه آن هزینه می‌کنند.

حمایت از آشوب و اغتشاش

برای اثبات این مهم، عملکرد رسانه فارسی زبان «ایران اینترنشنال» در تروریسم فرهنگی علیه مردم ایران مثال خوبی است. رسانه‌ای که 5 سال پیش با بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری از طرف «محمد بن سلمان» پا به عرصه گذاشت و در گرماگرم اتفاقات پشت پرده‌ای که زیر سایه برقراری مناسبات غیر رسمی ریاض با رژیم صهیونیستی صورت گرفت، به شریک مطمئنی برای تحقق اهداف متحدان غربی‌اش و سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی تبدیل شد. رسانه‌ای که بویژه این روزها به خدمت طراحان جنگی درآمده که حاکمان سعودی بویژه در سال‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی به جریان انداخته‌اند. همراهی تنگاتنگ «ایران اینترنشنال» تحت رهبری ریاض با جریان‌های رسانه‌ای غرب و محافل امنیتی رژیم صهیونیستی تنها یک هدف آشکار را جست‌و‌جو می‌کند؛ ایجاد فضای تنش و جنگ روانی در ایران با هدف ضربه به نظام. در همین فضا حادثه مرگ مهسا امینی نیز فرصتی را فراهم کرد تا این شبکه سعودی که مرجع اصلی انتشار خبرهای جعلی با هدف دامن زدن به اختلافات سیاسی، قومی و فرقه‌ای و مذهبی افراطی میان مردم ایران است، بخش قابل‌توجهی از برنامه‌های خود را به خبرسازی و هدایت آشوب‌های خیابانی ایران اختصاص دهد. اقدامی که دلیل واضح پیگیری آن را می‌توان در شکستی دانست که «بن سلمان» به‌رغم هزینه دلارهای نفتی در عرصه میدانی در برابر ایران متحمل شده است. از این رو چاره را در آن دیده در همسویی با محافل اطلاعاتی غربی- صهیونیستی این ناکامی‌ها را جبران کند.

در چنین فضایی است که سخن گفتن نماینده عربستان در اتحادیه عرب از مذاکره با ایران مخاطب را یاد سیاست بی‌حاصل دولتمردان واشنگتن می‌اندازد که در عین چشم دوختن به سناریوهای موهوم برای فروپاشی نظام ایران از دیپلماسی هم سخن می‌گویند و با ادعاهای مضحکی در پی آن هستند تا شاید خود را از زیر سؤال‌های افکار عمومی جهان خلاص کنند.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها