یاوه‌گویی جدید رئیس جمهور آمریکا

کد خبر: 1184373

رئیس جمهور آمریکا که در راستای زنده نگه داشتن اغتشاشات اخیر در ایران از هیچ تلاشی فروگذار نکرده، در یاوه‌گویی جدید مدعی آزاد کردن ایران شد؛ ایرانی که 43 سال است از زیر یوغ آمریکا آزاد شده است.

یاوه‌گویی جدید رئیس جمهور آمریکا

 «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که در پی اغتشاشات اخیر در ایران نگران و حامی مردم ایران شده، پس از اظهارات مداخله جویانه و اعمال تحریم‌ها علیه ایران، بامداد جمعه ۱۳ آبان ماه خطاب به هوادارانش گفت که «ما ایران را آزاد می‌کنیم.»

بایدن در این باره اعلام کرد: «نگران نباشید، ما ایران را آزاد خواهیم کرد. آنها بزودی خود را آزاد خواهند کرد.» وی پیش از این هم در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شده بود که در کنار مردم ایران می‌ایستد و خود را حامی زنان ایرانی خوانده بود. البته بایدن و دولتمردان کاخ سفید در رویکردی دوگانه نسبت به اقدام تروریستی اخیر در شاهچراغ زبان به کام گرفتند و موضعی اتخاذ نکردند. آنچنانکه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه (+) در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل نسبت به سکوت برخی از اعضای دائم شورای امنیت نسبت به این اقدام جنایتکارانه انتقاد کرد.

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا ۱۲ مهر ماه در بیانیه‌ای ضمن حمایت از اغتشاشگران و اعلام اینکه بزودی تحریم‌هایی علیه ایران اعمال خواهد شد، گفت: گزارش‌ها درباره تشدید سرکوب خشونت‌آمیز معترضان صلح‌جو در ایران، از جمله دانش‌آموزان و زنان که خواستار حقوق برابر و کرامت انسانی خود هستند، به شدت من را نگران کرده است...ما به پاسخگو کردن مقامات ایرانی و حمایت از ایرانی‌ها برای اعتراض آزادانه ادامه خواهیم داد. ایالات متحده دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت را از جمله از طریق تسهیل دسترسی بیشتر به پلتفرم‌ها و خدمات ایمن و خارجی، آسان‌تر می‌کند. آمریکا همچنین مقامات و نهادهای ایرانی مثل پلیس (امنیت) اخلاقی را که مسئول به کارگیری خشونت برای سرکوب جامعه مدنی هستند، پاسخگو می‌داند.

۲۳ مهر ماه نیز رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که «در کنار مردم ایران ایستاده است.» بایدن گفت: «من مدت‌ بسیار بسیار زیادی است در زمینه سیاست خارجی فعالیت می‌کنم. آنچه [مرگ مهسا امینی] در ایران بیدار کرد من را متحیر کرده. چیزی را بیدار کرده که فکر نمی‌کنم تا مدت‌های بسیار بسیار زیاد خاموش شود. ایران بایستی به اعمال خشونت علیه شهروندان خودش که فقط بر اساس حقوق اساسی خودشان رفتار می‌کنند پایان دهد. می‌خواهم این را بدانید که که ما با شهروندان و زنان شجاع ایران هستیم.» وی ۲۴ مهر ماه نیز، اغتشاشاگران را «مردم شجاع» خواند و اعلام کرد که «احترام بسیاری برای مردمی که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند، قائل هستم». وی همچنین دولت ایران را «بسیار سرکوبگر» خواند.

* ایران ۴۳ سال قبل آزاد شد و مصمم است به اسارت شما درنیاید/ ما هرگز گاو شیرده نخواهیم شد

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به زیاده گویی‌های اخیر بایدن واکنش نشان داد و در سخنرانی مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان گفت: «چند ساعت قبل مطلع شدم رئیس‌جمهور آمریکا جمله‌ای گفته که شاید از حواس پرتی‌اش بوده باشد. او گفته که ما بنا به آزاد کردن ایران داریم. آقای رئیس‌جمهور، ایران ۴۳ سال قبل آزاد شد و مصمم است به اسارت شما درنیاید. ما هرگز گاو شیرده نخواهیم شد. ملت ایران بار‌ها مواضع خود را اعلام کرده است. امروز دهه هشتادی‌ها و دهه نودی‌ها هم همین نگاه را دارند.»

وی خطاب به آمریکایی‌ها، تصریح کرد: «کشوری که شما یک روز به آن سیم خاردار نمی‌دادید، امروز یکی از پیشرفته‌ترین تولیدکنندگان در صنایع پیچیده است؛ چه صنعت هسته‌ای و چه صنایع نظامی، شما گمان می‌کردید، امروز ۹۵ درصد از داروی مورد نیاز داخل در کشور ما تولید شود؟!»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه می‌دانند و آمریکایی‌ها نیز به خوبی از آن مطلع هستند که امروز نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه چگونه است، گفت: «داعش را ایجاد کردند و به جان مردم مسلمان انداختند و قتل و کشتار و خونریزی انجام دادند، ایران اسلامی برای حفظ منطقه از حضور دست‌نشاندگان آمریکا حرکت کرد.» (اینجا بخوانید)

حسین امیرعبداللهیان رئیس دستگاه دیپلماسی هم به این گزافه‌گویی‌ها واکنش نشان داد و در توئیتر نوشت: کاخ سفید که به شکل فزاینده‌ای در اغتشاشات اخیر ایران، مروج خشونت و ترور شد، همزمان برای توافق هسته‌ای تلاش می‌کند. آقای بایدن، رفتار ریاکارانه و حمایت از داعش را متوقف کنید.

* از پدرخوانده داعش، آزادسازی به سبک داعش بر می‌آید نه غیر آن

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه هم در توئیتر در این باره نوشت: آمریکا در طول تاریخ اشغالگر بوده و هیچگاه آزادیبخش نبوده است. آمریکا هر جا پا گذاشت، قتل، غارت و بی ثباتی به همراه آورد. افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و... پیش چشم ملت‌های منطقه و جهان است. از پدرخوانده داعش، آزادسازی به سبک داعش بر می‌آید نه غیر آن.

چند ساعت بعد و در همان شب «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید از این ادعای مداخله جویانه عقب نشست. او در کنفرانسی خبری در پاسخ به سؤالی درباره منظور بایدن از این اظهارات گفت: «او یکبار دیگر همبستگی‌ ما را با معترضان ایران ابراز کرد؛ یعنی همان کاری که از ابتدا انجام داده است. ایجاد تغییر به عهده مردم ایران است. باید به عهده مردم ایران باشد که درباره آینده‌شان تصمیم بگیرند.»

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری دیگر که پرسید آیا این جمله بایدن که «آنها به زودی خودشان را آزاد خواهند کرد» مبتنی بر ارزیابی‌هایی است که حکومت ایران در آستانه سقوط است، نیز اظهارات داشت: «ماهیچ نشانه‌ای از چنین چیزی نداریم.»

در همین خصوص، «مصطفی السعید» یک کارشناس مصری هم درباره تصحیح اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره «آزادی ایران» گفت که واشنگتن احساس خطر کرده و از پاسخ‌های احتمالی ایران ترسیده است.

روز شنبه ۱۴ آبان ماه نیز حسین امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران و در حاشیه نخستین نشست هماهنگ کنندگان ملی گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد درباره این مداخله جویی‌های بایدن گفت: آقای بایدن پاسخ خود را در اظهارات روز گذشته آقای دکتر رئیسی دریافت کرد و مقامات آمریکایی بلافاصله بعد از اظهارات نسنجیده ایشان این موضوع را اصلاح کرده و از مجاری دیپلماتیک به ما اعلام کردند که آمریکا چنین موضعی را ندارد. البته بر ما پوشیده نیست نیت کاخ سفید همواره در ۴۳ سال گذشته این بوده که برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کنند. این نیت قلبی آنهاست. بارها در مذاکرات هسته‌ای هم این موضوع به صراحت به طرف آمریکایی گفته شده که رفتار شما رفتار صادقانه و مبتنی بر حل مشکل نیست. بلکه شما همواره اهداف پنهانی را برای پیگیری منافع خود در منطقه دنبال می‌کنید و به فکر ملت‌ها در منطقه نیستید.

 رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: برای ما کاملا روشن است که در دو دهه گذشته آمریکایی‌ها در عراق، افغانستان و برخی کشورها چه اقدامی را انجام دادند. آنها این نیت را داشتند از مدت‌ها پیش گفته‌ بودند که آمریکا پلان بی را دنبال می‌کند. آنچه را که ملت عزیز ما در ۴۰ و چند روز گذشته شاهد بودند، همه پلان بی بود که آمریکایی‌ها می‌خواستند دنبال کنند و بحمدالله در این مسیر با بصیرت ملت و هدایت مقام معظم رهبری شکست خوردند.

این گزافه گویی‌های بایدن در حالی مطرح شد که مقامات آمریکایی از آغاز اغتشاشات در ایران نه تنها با طرح اظهارات مداخله جویانه از اغتشاشگران حمایت کرده، بلکه تحریم‌هایی را علیه مقامات و نهادهایی ایرانی اعمال کردند و در آخرین تلاششان برای حمایت از اغتشاشگران و احیای اغتشاشات به همراه آلبانی بانی نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل شدند، نشستی موسوم به «آریا فرمولا» و دعوت از عناصر معلوم الحال ایرانی برای سخنرانی در این نشست که عایدی هم برای آنها به همراه نداشت و تلاش‌هایشان ناکام ماند. دو عضو اصلی شورای امنیت یعنی روسیه و چین هم این نشست را محکوم کردند. نشستی که آمریکای مدعی حمایت از آزادی بیان به مخالفان تحریم علیه ملت ایران اجازه سخنرانی نداد.

البته هنوز هم مداخله جویی‌ها علیه ایران از سوی آمریکایی‌ها ادامه دارد آنچنان که در تلاش برای اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل هستند. اخیرا روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نامه‌ای سرگشاده را منتشر کرده بود که در آن برخی چهره‌های زن شناخته شده مثل هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا و میشل اوباما همسر رئیس‌جمهور اسبق این کشور خواستار اخراج فوری جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شده‌ بودند.

نه تنها «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در بیانیه‌ای به این موضوع اشاره و اعلام کرد که این کشور در تلاش است تا با همکاری شرکایش ایران را از این کمیسیون خارج کند، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اخیرا ضمن حمایت از اغتشاشاگران در ایران تأکید کرد که ایران باید از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد حذف شود. رابرت مالی پیش از این نیز در سخنانی در همایشی در «اندیشکده کارنگی»، گفته بود: آمریکا روی مسائلی از ایران تمرکز دارد که برایش مفید باشد و در حال حاضر اگر قرار باشد هیچ اتفاقی در موضوع توافق هسته‌ای ایران رخ ندهد، واشنگتن هم وقت خود را روی آن هدر نمی‌دهد. وی افزود: «ما وقتمان را جایی صرف می‌کنیم که فایده داشته باشد، از جمله حمایت از اعتراضات در ایران و تلاش می‌کنیم که انتقال تسلیحات از تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین را متوقف کنیم».

گفتنی است، پس از اولین مداخله جویی مقامات آمریکایی در روزهای نخست این اغتشاشات، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که به منظور شرکت در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور داشت، در توئیتی نوشته بود: دستور تحقیق در مورد فوت تراژیک مهسا (مهسا امینی)، که چنانکه رئیس ‌جمهور گفت، مانند دختران خود ما بود، صادر شده است. حقوق بشر، برای ایران ارزشی ذاتی دارد - بر خلاف کسانی که به آن به چشم ابزاری علیه رقبا می‌نگرند.آمریکا باید به جای ریختن اشک تمساح، به تروریسم اقتصادی پایان دهد.

به گزارش فارس، دولت آمریکا در راستای زنده نگهداشتن اغتشاشات در ایران متوسل به اعمال تحریم‌ نیز شد. وزارت خزانه داری آمریکا ۳۱ شهریورماه پلیس امنیت اخلاقی ایران را به «خشونت علیه زنان» متهم کرد و آن را تحریم کرد. وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای که بدین منظور منتشر کرد، بدون اشاره به هیچ مستنداتی، پلیس امنیت اخلاقی را بابت مرگ خانم «مهسا امینی» مسئول دانست. اول مهر ماه نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا اقدام به صدور معافیت برای برخی مبادلات در حوزه تامین اینترنت برای ایران کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا در «دستورالعمل عمومی D-2» اعلام کرد که مبادلات مربوط به تأمین «برخی خدمات، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای ضروری برای ارتباطات»، مشمول ممنوعیت‌های تحریمی نمی‌شوند. چهارم آبان ماه نیز وزارت خزانه داری آمریکا ۱۳ فرد و ۳ نهاد ایرانی را تحریم کرد. تحریم‌هایی که واکنش ایران را به همراه داشت و وزارت امور خارجه ایران دوشنبه شب نهم آبان ماه در اقدامی متقابل ۱۰ شخص و ۴ نهاد آمریکایی از جمله فرمانده سنتکام و معاونش، سازمان سیا، بنیاد اتحاد علیه ایران هسته‌ای و گارد ملی آمریکا را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

گفتنی است آمریکا در حالی خود را مدافع زنان ایرانی می‌داند که در همین راستا «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل متحد در واکنش به تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی در شورای امنیت موسوم به آریا فرمولا با بیان اینکه آمریکا نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران و یا هر کجای دیگر را ندارد، اظهار داشت: آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به طور جدی از ده‌ها سال تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند. جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر است، جنایت جنگی محسوب می‌شود. در شرایطی که ده‌ها سال زنان ایرانی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند، این کشور صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد