سردار جلالی: میتوان با برنامهریزی احتمال خطرپذیری را به حد صفر رساند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در قالب برنامههای تخصصی و تعامل با دستگاههای مربوطه، می توان با افزایش توانمندیها، اشکالات احتمالی را برطرف کرده و خطرپذیری را در حد صفر رساند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در قالب برنامههای تخصصی و تعامل با دستگاههای مربوطه، می توان با افزایش توانمندیها، اشکالات احتمالی را برطرف کرده و خطرپذیری را در حد صفر رساند.
رزمایش پدافند غیرعامل رسانه ملی امروز 10 آبان با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، علیرضا شریفی سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه و جمعی از مدیران ارشد هر دو حوزه، در معاونت توسعه و فناوری رسانه صدا و سیما برگزار شد.
در این رزمایش، سردار غلامرضا جلالی به ایراد سخن پرداخت و گفت: هدف از برگزاری اینگونه مانورها، کشف اشکالات احتمالی است تا بتوانیم در بحران های واقعی بهترین مواجهه و عکسالعمل را داشته باشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: در قالب برنامههای تخصصی و تعامل با دستگاههای مربوطه، میتوان با افزایش توانمندیها، اشکالات احتمالی را برطرف کرده و خطرپذیری را در حد صفر رساند.
وی، توجه و تمرکز رسانه ملی به موضوع امنیت سایبری را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به توان، استعداد و تکنولوژی موجود داخلی در حوزه مقابله با حملات سایبری میتوانیم از ظرفیتهای بالقوه داخلی حداکثر استفاده را برای خودکفایی و ارائه سرویسهای پایدار و امن نماییم.
شریفی، سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه نیز در این مراسم در سخنانی بر لزوم توجه و آگاهی از تهدیدهای مختلف تأکید کرد و گفت: سرعت تولد تکنولوژی و سرویسهای نو به قدری زیاد هستند که متأسفانه مخاطبین آن صرف توجه به امکانات در دسترس و تسهیل فرآیندهای کاری، از چالشها و تهدیدات امنیتی آن بیاطلاعند و عدم اطلاع موجب خسارات و آسیبهای فراوانی در حوزههای فردی، اجتماعی و حاکمیتی میشود.
وی با بیان اینکه دنیای امروزی به تجهیزات، امکانات و تکنولوژی نو عادت کرده است، اضافه کرد: به فراخور حال و بسته به شرایط روز و با توجه به نوع تهدید و میزان ریسک بایستی تمامی افراد نسبت به استفاده از تکنولوژیها، خصوصا تکنولوژیهای غیر بومی حساسیت و دقت نظر فراوانی داشته باشند.
سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه، حملات و تهدیدات اخیر دشمنان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: در تمامی دنیا همواره فاصله توسعه و بهرهبرداری از تکنولوژیهای جدید تا نسخههای امن آن یک دوره شکاف زمانی طبیعی داشته که بعضا به دلیل اطمینان بیش از حد به محصولات، بهرهبرداران از شکاف موجود غفلت و در نهایت موجب آسیبپذیری میشود که مشابه آن در تمامی دنیا و حتی کشورهای صاحب تکنولوژی مشاهده و گزارش شده است و تنها راهحل مقابله با اینگونه تهدیدات، استفاده از محصولات کاملا بومی و در صورت اجبار با نگرش اطمینان صفر (zero trust) ملاحظاتی ایمن در نظر گرفته شود.
شریفی، پایداری و امن سازی سیگنال را اولویت نخست معاونت توسعه و فناوری رسانه ملی برشمرد و افزود: پس از امنسازی، توسعه در سیگنال رسانیها را نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف اصلی خود دنبال میکنیم.
سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه در پایان، خواستار تعریف ساختار و الگوهایی شد تا با تعاملات و ارتباطات آسانتر تیمهای اجرایی با یکدیگر، اجرایی شدن بهتر طرحها را شاهد باشیم.
گفتنی است، این رزمایش به منظور آمادگی مجموعه رسانه ملی در برابر تهدیدات طبیعی همچون تغییرات آب و هوایی و همچنین تهدیدات دشمنان برنامه ریزی و اجرا شد تا رسانه ملی همواره آمادگی کامل در خصوص سیگنالرسانی به صورت مداوم و بدون قطعی را داشته باشند بهگونهای که مخاطبین رسانه ملی به هیچ عنوان جابجایی سیگنالها را احساس نکنند.
لازم به ذکر است، در این رزمایش احتمالات ممکن در خصوص حملات سایبری، قطعی سیگنال های زمینی، ماهواره ای و ... مورد آزمایش قرار گرفت و از نکات قابل توجه و متمایز این رزمایش، چالش غافلگیرانه در فراخوان واحدهای عملیاتی بوده که سرپرست معاونت توسعه و فناوری رسانه ضمن استفاده از این ابتکار قول نزدیکتر شدن فرآیندهای رزمایش با اتفاقات حین بحران را در رزمایشهای آینده داد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید