سفیر آلمان به وزارت امور خارجه ایران احضار شد

کد خبر: 1182367

در پی مواضع مداخله جویانه وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور، سفیر این کشور توسط علی باقری به وزارت امور خارجه احضار شد.

سفیر آلمان به وزارت امور خارجه ایران احضار شد

در پی مواضع مداخله جویانه وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور، سفیر این کشور توسط علی باقری به وزارت امور خارجه احضار شد.در پی مواضع مداخله جویانه «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان درباره اوضاع داخلی ایران، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز پنجشنبه پنجم آبان ماه «هانس ادو موتسل» سفیر آلمان در تهران را به وزارت امور خارجه احضار کرد.

گفتنی است در پی اغتشاشات اخیر در ایران، مقامات آلمان در اظهاراتی مداخله جویانه از اغتشاشگران حمایت کردند. «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان نیز روز چهارشنبه در اظهاراتی اعلام کرد محدودیت‌های ورود به این کشور برای ایران را فراتر از بسته تحریمی اتحادیه اروپا که پیش‌تر اعلام شده بود، تشدید می‌کند. (اینجا بخوانید)

* موضع گیری‌های غیرمسئولانه مغایر با اصول حقوق بین‌الملل و ناسازگار با روابط طولانی دو کشور

معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در احضار سفیر آلمان در تهران با اشاره به اظهارات برخی مقامات آلمانی در تحریک اغتشاش و قانون‌شکنی در ایران، اینگونه موضع گیری‌های غیرمسئولانه را مغایر با قواعد و اصول حقوق بین‌الملل و ناسازگار با سنت روابط طولانی دو کشور توصیف کرده و آن را غیرقابل قبول خواند.

باقری اهتمام جمهوری اسلامی ایران نسبت به رعایت حقوق بشر از جمله حق اجتماع مسالمت آمیز را مورد تأکید قرار داد و در عین حال مداخله غیرقانونی برخی کشورهای غربی را عاملی در به خشونت کشاندن اجتماعات مسالمت آمیز خواند و تصریح کرد: خشونت و قانون شکنی نه تنها با حق اجتماع مسالمت آمیز در تعارض است، بلکه نظم عمومی و امنیت تک تک شهروندان را هم مخدوش می‌کند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه همچنین عنوان کرد: متاسفانه برخی کشورهای اروپایی برخلاف تعهدات بین‌المللی خود در مبارزه با تروریسم و مقابله با نفرت پراکنی، به مٱمن گروهک‌های تروریستی و رسانه‌هایی تبدیل شده‌اند که به صورت نظام مند در حال تولید محتوای خشونت آمیز و آموزش اقدامات اغتشاشگرانه و تروریستی در ایران هستند.

این دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به آثار و پیامدهای ضدانسانی تحریم‌های یکجانبه ظالمانه، تصریح کرد: تحریم‌های یکجانبه نقض نظام مند حقوق بشر ملت ایران است و عاملان آن ناقضان حقوق آحاد مردم ایران محسوب می‌شوند.

* اقدامات تروریستی که برخی کشورهای اروپایی و آمریکا حامی و مروج آن بوده‌اند

باقری همچنین به حمله تروریستی عناصر تکفیری به زائران بیگناه حرم حضرت شاهچراغ (ع) شیراز اشاره کرد و اینگونه اقدامات تروریستی را در امتداد تحرکات خشونت طلبانه و هرج و مرج طلبانه‌ای خواند که متاسفانه برخی کشورهای اروپایی و آمریکا حامی و مروج آن بوده‌اند.

به گزارش فارس، عصر روز چهارشنبه چهارم آبان ماه یک فرد مسلح در ورود به حرم مطهر شاهچراغ به سمت زائران شلیک کرد. براساس آخرین آمار و تا این لحظه در این عملیات تروریستی ۱۵ نفر شهید و ۲۶ تن دیگر زخمی شده‌اند که یک زن و دو کودک هم جزو این قربانیان‌ این اقدام تروریستی هستند. در همین زمینه خبرگزاری فرانسه و همچنین خبرگزاری رویترز اعلام کردند که داعش مسئولیت این اقدام تروریستی را برعهده گرفته است.

* مداخله در امور داخلی خود و حمایت از تحرکات خشن و تروریستی را به هیچ عنوان برنمی‌تابیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پایان این دیدار اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر عقلانیت سیاسی و با تکیه بر اصل عزت، حکمت و مصلحت، برای روابط مبتنی بر احترام و منافع متقابل با دیگر کشورها ارزش قائل است، اما مداخله در امور داخلی خود و حمایت از تحرکات خشن و تروریستی را به هیچ عنوان برنمی‌تابد.

سفیر آلمان هم در پاسخ گفت که نظرات طرف ایرانی را به مقامات ذیربط در برلین منعکس خواهد کرد.

به گزارش فارس، از ابتدای اغتشاشات در ایران، کشور آلمان به همراه دو کشور دیگر عضو برجام نه تنها اقدام به صدور بیانیه‌های مداخله جویانه کرده بلکه بانی اعمال تحریم‌های جدید  اتحادیه اروپا علیه ایران نیز بوده است. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (چهارشنبه) اقدام به تحریم هشت نهاد و و ۱۲ شخص در اتحادیه اروپا را به دلیل اقدامات عامدانه در حمایت از تروریسم و ترویج و تحریک به تروریسم، خشونت و نفرت پراکنی کرد. وزارت خارجه آلمان به این اقدام وزارت خارجه ایران واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اعمال تحریم علیه رسانه‌های آزاد یکبار دیگر نشان می‌دهد ایران چگونه آزادی‌های بیان و رسانه‌ها را سرکوب می‌کند.» (جزییات بیشتر)

وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه در رشته توئیتی ضمن طرح ادعاهای بی‌اساس ضد ایرانی با بیان اینکه نمی‌توان روابط را به روال معمول با ایران ادامه داد، از محدودیت‌های بیشتر خبر داد و افزود: ما در حال آماده‌سازی تحریم‌های بیشتر حقوق بشر اتحادیه اروپا و بررسی فهرست بستگان افراد مسئول (نقض ادعایی حقوق بشر) هستیم. در سطح ملی، روادید را برای دارندگان گذرنامه‌های رسمی محدود خواهیم کرد و و ورود را برای اعضای سازمان‌های فهرست شده در اتحادیه اروپا دشوارتر خواهیم کرد.

 «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان همچنین ۳۰ شهریور ماه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از مقامات ایران خواسته بود به اعتراضات به مرگ «مهسا امینی» گوش دهند و گفته بود که زنان در ایران برای حقوق انسانی اولیه خود اعتراض می‌کنند. وی ۱۷ مهر ماه در مصاحبه‌ای با روزنامه بیلد، عنوان کرد که آلمان در تدارک تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا علیه ایران است. وزیر خارجه آلمان همچنین خطاب به مردم ایران گفت: «به مردم ایران می‌گویم که ما در کنارتان هستیم و در کنار شما خواهیم ماند».

گفتنی است، هشتم مهر ماه وزارت اطلاعات هم در بیانیه‌ای از بازداشت ۹ تبعه‌ بیگانه از اتباع آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد و ... در صحنه‌ اغتشاشات یا در پشت صحنه‌های توطئه خبر داد و اعلام کرد: ضمن زیر نظر داشتن سفارتخانه‌هایی که عوامل آن‌ها کوچک‌ترین دخالت یا ورود به صحنه‌ اغتشاشات داشتند، تذکر لازم به شکل مقتضی به دیپلمات‌های ذیربط داده شد. منجمله سفارت‌های آلمان، فرانسه، انگلیس، سوئد و ...

روز دوشنبه دوم آبان ماه  ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سفارت آلمان در جریان اغتشاشات اخیر نقش هماهنگ کننده داشته و جلساتی را با نمایندگان دیگر سفارتخانه‌های خارجی داشته است و آیا وزارت خارجه این موضوع را تأیید می‌کند؟ گفت: برخی از سفارتخانه‌های خارجی مقیم در تهران متاسفانه در طول اغتشاشات اخیر در ایران رفتارهای غیردیپلماتیک داشتند که با رصدی که به عمل آمد، تذکرات لازم داده شده و در این ارتباط توجه لازم به سفارتخانه‌ها مبنی بر التزام به شروط دیپلماتیک داده شده است. برخی سفرا و روسای نمایندگی‌ها به وزارت خارجه احضار و در این ارتباط اعتراض جدی صورت گرفت و توجه و تذکر لازم داده شد. جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هم دقت و اشراف لازم را دارد و هم دستگاه دیپلماسی به وظیفه خود عمل کرده است.

از سوی دیگر اعلام شد که دولت آلمان برای ۱۰ شرکت‌ نفتی ایرانی در نمایشگاه پلاستیک ۲۰۲۲ آلمان روادید صادر نکرده است که این موضوع در نشست هفتگی روز دوشنبه ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح شد و کنعانی در این باره گفت:رابطه با جمهوری اسلامی ایران برای اروپا یک فرصت است به ویژه اروپایی که الان در شرایط سخت ناشی از بحران انرژی و مطالبات اقتصادی مردم کشورهای اروپایی قرار دارد. می‌توانند رفتار سازنده کنند و از فرصت‌های همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی با ایران استفاده کنند... ایران را سال‌ها تحریم کردند، نتیجه آن برای اروپا چیست؟.. توصیه ما به آنها، اتخاذ رفتار معقولانه و سازنده در تنظیم مناسبات با ملت و دولت ایران است./

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها