دورهمی تجزیهطلبان روی آنتن اینترنشنال
شبکه ایران اینترنشنال که در ۲۰ روز گذشته نقش مهمی در اغتشاشآفرینی در کشور داشت، رسماً تریبون خود را بطور متکثر و پرحجم در اختیار فعالان تجزیهطلب قرار داد.
در روزهای گذشته و همزمان با اغتشاشاتی که در برخی شهرهای کشور شاهد بودیم، برخی تحرکات تجزیهطلبانه در استانهای مرزی کشور بود که تلاش داشتند با ناامن کردن استانهای مرزی اهداف جداییطلبانه خود را پیش ببرند.
فعالیت تجزیهطلبان در روزهای اخیر به حدی بود که علاوه بر نگرانی مردم، برخی چهرههای خارج نشین نیز نسبت به تحرکات آنها هشدار دادند. شیرین هانتر استاد دانشگاه جورج تاون و عضو شورای روابط خارجه آمریکا در مصاحبه با VOA گفت: عدهای از تجزیهطلبان که برخی اسم آزادی اقوام روی آنها میگذارند دنبال تجزیه هستند و هربار که اغتشاش میشود آنها وارد عمل میشوند.
این گروهکها که عمدتاً در لیست گروههای تروریستی کشور هستند و سابقه انجام عملیاتهای تروریستی دارند، بطور دائم در شبکه ایران اینترنشنال وابسته به رژیم سعودی ظاهر شده و از این شبکه برای بیان اهداف خود استفاده میکردند.
تسنیم در آغاز اغتشاشات در گزارشی نوشت که ایران اینترنشنال در مقایسه با سایر شبکههای فارسی زبان، تریبونی برای صداهایی بود که تا پیش از آن خط قرمز شبکهها محسوب میشد و آن هم صدای گروهکهای تروریستی از مجاهدین خلق تا تجزیهطلبان است و از آنتن دادن به آنها قبحشکنی کرد.
براساس آنچه سابقاً در رسانههای خارجی همچون گاردین منتشر شده بود، عربستان سعودی بودجه هنگفت ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه «ایران اینترنشنال» را تأمین میکند.
با پیمایشی کوتاه در بازهی بیست روز گذشته در این شبکه، به فهرستی از تجزیهطلبان برمیخوریم که برای بیان اهداف قومگرایانه خود با آنها مصاحبه شده است.
با توجه به کُرد بودن خانم مهسا امینی که مرگ وی بهانهای برای آغاز اغتشاشات در کشور شد، از همان روزهای ابتدایی جریانات تجزیهطلب کُردی تلاش کردند با مصادره این پرونده، احساسات مردم غرب کشور را تحریک کنند. احزابی همچون کومله، دموکرات کردستان و پاک با حضور در شبکه ایران اینترنشنال بطور دائم به دامن زدن به اغتشاشات کمک میکردند.
این اقدامات ضد امنیتی گروهها موجب شد تا سپاه پاسداران در روزهای گذشته در چند مرحله، مقرهای این گروهکها در اقلیم کردستان را مورد حمله موشکی، توپخانهای و پهپادی قرار دهد.
این احزاب که در چهل سال گذشته رهبران آن در خارج کشور به سر میبرند، در طول این سالها دچار انشعابات متعددی شدند و هرکس با اندک نیروهایش حزبی مستقل تشکیل داده؛ عبدالله مهتدی دبیرکل گروهک کومله، ابراهیم علیزاده دبیر اول کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران، عمر ایلخانیزاده، دبیرکل کومله زحمتکشان کردستان، سلام قادری عضو کمیته مرکزی کومله از جمله چهرههایی بودند که در هفتههای اخیر بطور دائم در استودیوی ایران اینترنشنال ظاهر شدند.
خالد عزیزی دبیرکل حزب دموکرات کردستان، آسو صالح عضو حزب دموکرات کردستان ایران، مصطفی هجری مسئول اجرایی حزب دموکرات کردستان ایران و حسین یزدان پناه فرمانده حزب آزادی کردستان از دیگران چهرههای تجزیهطلب هستند که آنتن این رسانه سعودی در اختیارشان قرار گرفت.
علاوه بر تمرکز این شبکه بر کُردها، بعد از حوادث جمعه ۸ مهرماه که برخی اعضای گروهک جیشالظلم بعد از نماز جمعه با حمله به یک کلانتری در زاهدان اقدام به تیراندازی و اقدام مسلحانه کردند که منجر به کشته شدن چندین نفر شد، این شبکه بلندگوی تجزیهطلبان بلوچستان و برخی چهرههای ناشناس و مدعی دفاع از حقوق مردم بلوچ برای تحریک مردم شد.
ابراهیم احراری مجری شبکه کلمه (از شبکههای وهابی که تبلیغ تفرقه بین مذاهب اسلامی میکند)، غلام حسینبر سخنگوی حزب مردم بلوچستان، عبدالرئوف ملازهی، رحیم بندویی عضو حزب مردم بلوچستان، ناصر بولیدی، دبیرکل حزب مردم بلوچستان، حبیبالله سربازی دبیر حزب بلوچستان راجی تپاکی، بهرام میرلاشاری عضو شورای همکاری بلوچستان از جمله این افراد بودند که با اخبار و تحلیلهای دروغ درباره وضعیت زاهدان گفتند.
این تحرکات قومی و تریبون دادن به تجزیهطلبان تنها به کردها و بلوچها منحصر نبود؛ این شبکه که اولین اقدام حمایتیاش از تروریستها، مصاحبه با یعقوب حر التستری سخنگوی گروهک جداییطلب الاحوازیه بعد از حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز بود، این بار نیز با برخی فعالان عرب مصاحبه کرد. مونا سیلاوی، سخنگوی حزب تضامن دموکراتیک اهواز و موسی شریفی نیز برای تحریک مردم خوزستان به صحنه آمدند.
مجموع حضور این افراد در پیمایشی که صورت گرفت بیش از ۵۰ بار بود که برای نمونه عبدالله مهتدی حدود ۱۰ بار تاکنون روی آنتن اینترنشنال ظاهر شده است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید