تحریم های جدید آمریکا این بار به بهانه ناآرامی ها
واشنگتن در پی دخالت در امور داخلی ایران، تحریم های جدیدی را به بهانه ناآرامی های اخیر علیه مقامات ایرانی از جمله وزیران کشور و ارتباطات اعمال کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در تداوم دخالت های واشنگتن در امور داخلی ایران، تحریمهایی را علیه برخی مقامات ایرانی از جمله «احمد وحیدی» وزیر کشور و «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اعمال کرد.
براساس اعلام دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک)، نام هفت مقام ارشد ایران در فهرست تحریم ها قرار گرفته است. وزارت خزانه داری آمریکا در 22 سپتامبر نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران تحریم کرده بود. تحریم های جدید آمریکا که به بهانه حمایت از مردم ایران صورت گرفته نه فقط به مثابه مداخله آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل است که کاملا برخلاف قوانین بین المللی و منشور ملل متحد محسوب می شود و نشانه دیگری از رویکرد غیرصادقانه واشنگتن در برابر ملت ایران است. برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا ادعا کرده است ایالات متحده قطع دسترسی اینترنت در ایران وآن چه را «ادامه سرکوب خشونت آمیز اعتراضات مسالمت آمیز» خوانده، محکوم می کند. این موضع گیریهای دولت بایدن در حالی است که از سویی مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده و از سوی دیگر همزمان با تبادل پیام با تهران و اصرار بر مذاکره مستقیم، در امور داخلی ایران دخالت میکند.
هشدار امیرعبداللهیان به اتحادیه اروپا
همزمان، سخنگوی وزارت امور خارجه، قطعنامه مداخله جویانه پارلمان اروپا را مردود و بی ارزش خواند و تاکید کرد: ایران پاسخ متقابل و متناسب می دهد. پارلمان اروپا، با انتشار قطعنامه ای مداخله جویانه خواستار بررسی موضوع فوت «مهسا امینی» شد. این قطعنامه در شرایطی منتشر می شود که رسانه های وابسته به آمریکا و دولت های اروپایی گزارش های غیر واقعی درباره اغتشاشات اخیر در ایران منتشر کرده اند. کنعانی گفت: یک بار هم دیده نشد که پارلمان اروپا به رغم ادعاهای پرطمطراق، قطعنامه ای حقوق بشری در مخالفت با تحریم های ضد بشری حداکثری علیه مردم ایران صادر کند. موضوع درگذشت خانم مهسا امینی بنا به شناختی که از پارلمان اروپا داریم، تنها بهانه ای برای ادامه معاندت عناصر تندروی این پارلمان با جمهوری اسلامی ایران است. وزیر امور خارجه نیز در گفتوگوی تلفنی با همتای ایتالیایی خود تصریح کرد: اگر اتحادیه اروپا بخواهد با رفتاری دوگانه، اقدامی شتاب زده و نسنجیده انجام دهد باید منتظر اقدام موثر و متقابل ایران باشد. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: از مواضع و مداخلات برخی مقامات اروپایی در وقایع اخیر ناخرسندیم و اگر اتحادیه اروپا بخواهد با رفتاری دوگانه، اقدامی شتاب زده و نسنجیده انجام دهد، باید منتظر اقدام موثر و متقابل جمهوری اسلامی ایران باشد. مداخله جوییهای تعدادی از کشورهای اروپایی درباره تحولات داخلی این روزها در ایران، واکنش جمهوری اسلامی را به همراه داشت و سفیران و روسای نمایندگیهای سوئد، فرانسه، نروژ و همچنین بریتانیا به وزارت خارجه احضار شدند و مراتب اعتراض ایران به آن ها ابلاغ شد. همه این ها در حالی است که مشاور سیاسی سوسیال دموکراتها در کمیته پارلمان اروپا گفت: تلاشها برای استفاده از اعتراضات ایران به منظور تعلیق مذاکرات برجامی در پارلمان اروپا به طرز چشمگیری ناکام ماند. حمایت بزرگی از جوزف بورل برای ادامه دادن تلاشها با هدف حصول توافق وجود دارد.
منبع: خراسان
دیدگاه تان را بنویسید