جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با «فردا»:

باید فضای گفت‌وگو با دهه هشتادی‌ها باز شود

کد خبر: 1177597

جواد آرین‌منش گفت: نسل امروز دچار یک گسست تاریخی با نسل‌های پیش از خود شده است زیرا قادر نبودیم گفتمان انقلاب اسلامی را به دهه هشتادی‌ها انتقال دهیم.

باید فضای گفت‌وگو با دهه هشتادی‌ها باز شود

گروه سیاست سایت فردا: مطالبات دهه هشتادی‌ها متفاوت از نسل‌های پیش است و شاید بتوان گفت تا امروز هیچ وقت نه جامعه‌شناسان و نه اهالی سیاسی بر واکاوی خواسته‌های این نسل تمرکز نکرده‌اند. از طرفی نمی‌توان نقش فضای مجازی در نوع نگاه آنها نسبت به محیط پیرامونشان را انکار کرد. با همه اینها اکنون یک پرسش مهم مطرح است؛ آنکه در قبال این نسل تا حدی نادیده ‌انگاشته‌‌شده چه باید کرد؟

جواد آرین‌منش، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «فراگیرشدن فضای مجازی در یک دهه اخیر و تبدیل‌شدن جهان به دهکده‌ای جهانی و گسترش روزافزون ارتباطات، نسل دهه هشتاد را متفاوت از نسل‌های گذشته کرده است. امروز ارتباط کشورها، فرهنگ‌ها و ملت‌ها بیش از گذشته است. نسل جوان امروز، موقعیت خود را با سایر جوانان در دیگر‌ نقاط جهان مقایسه می‌کند و در داخل هم کشور موقعیت خود را با فرادستان مقایسه می‌کند و به دلیل مشکلات عدیده اقتصادی، تورم شدید، محدودیت‌ها که بر خود و خانواده‌اش تحمیل شده فضای امیدبخشی را پیش روی‌اش نمی‌بیند. جوان امروز تصور می‌کند در آینده شغل مناسبی نخواهد داشت و تشکیل خانواده و خانه‌دارشدن هم برایش رویایی دست‌نایافتنی شده است».

او ادامه داد: «نسل امروز دچار یک گسست تاریخی با نسل‌های پیش از خود شده است زیرا قادر نبودیم گفتمان انقلاب اسلامی را به دهه هشتادی‌ها انتقال دهیم؛ به بیان دیگر پیشکسوتان نمی‌توانند زبان نسل امروز را درک کنند؛ در نتیجه شکافی تاریخی میان نسل‌ها رخ داده است و امروز فرهنگ انقلاب به نسل امروز منتقل نشده است و به دلیل ناکارآمدی مسئولان در تأمین نیازهای جوانان و محدودیت‌ها، جوان امروز حاضر به پذیرش سخنان نسل‌های پیش از خود نیست و بخشی از جوانان دچار عصیانگری شده‌اند که حاضرند برای رسیدن به خواسته‌های‌شان حتی رفتارهایی خشونت‌آمیز از خود نشان دهند».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «من باور دارم آنچه در روزهای اخیر اتفاق افتاد یک پدیده اجتماعی بود که این پدیده اجتماعی راه‌حل‌های اجتماعی و فرهنگی داشت. وقتی پدیده اجتماعی به سیاسی تبدیل می‌شود مشکل دوچندان می‌شود. کسانی که می‌خواهند مسائل فرهنگی را به شکل سیاسی حل کنند در تأمین اهداف خود موفق نبوده‌اند. سال‌هاست که نسل جوان فاصله‌اش را با تصمیم‌سازان زیاد کردهه و واقعیت این است که ارزش‌های نظام به نسل امروز منتقل نشده است و این شکاف را باید با کار فرهنگی پر کرد. نسل جوان باید درک شوند و گفتمانی که ارائه می‌کنیم به معنای واقعی، فرهنگی باشد و در حوزه اجرایی هم سعی کنیم نیازهای زندگی‌ نسل جوان تأمین شود. البته این مسائل یک‌شبه حل نمی‌شود و نیاز به زمان دارد».

آرین‌منش در پایان گفت: «باید فضای سیاسی و گفت‌وگو با نسل جوان و به ویژه با دهه هشتادی‌ها باز شود و از ظرفیت‌های اصل27 قانون اساسی استفاده شود تا تجمعات به صورت قانونی انجام شود و امکان اظهارنظر ایجاد شود و کرسی‌های آزاداندیشی که مورد توجه رهبر انقلاب بود و به شدت از سوی مسئولان مورد غفلت واقع شد، ایجاد شود تا بشود این شکاف را پر کرد».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین