سناریوی جدید تحریم /سوغاتی آشوبگران برای ایران

کد خبر: 1177039

آشوب‌ها در برخی خیابان‌های کشور جدیدترین بهانه‌ای است که کشورهای غربی برای اظهارات ضدایرانی خود یافته‌اند. بهانه‌ای که بار دیگر بحث‌ها در خصوص استانداردهای دوگانه کشورهای غربی را نشان می‌دهد و البته دستاویزی برای تحریم‌های جدید علیه کشورمان شده است. هر چند سناریوی تحریم ابتر خواهدبود چراکه اساسی‌ترین تحریم‌ها تحت عنوان «فشار حداکثری» هم نتوانسته نتیجه دهد و به اعتراف وضع‌کنندگانش «شکست مفتضحانه» خورده است.

سناریوی جدید تحریم /سوغاتی آشوبگران برای ایران

آشوب‌ها در برخی خیابان‌های کشور جدیدترین بهانه‌ای است که کشورهای غربی برای اظهارات ضدایرانی خود یافته‌اند. بهانه‌ای که بار دیگر بحث‌ها در خصوص استانداردهای دوگانه کشورهای غربی را نشان می‌دهد و البته دستاویزی برای تحریم‌های جدید علیه کشورمان شده است. هر چند سناریوی تحریم ابتر خواهدبود  چراکه اساسی‌ترین تحریم‌ها تحت عنوان «فشار حداکثری» هم نتوانسته نتیجه دهد و به اعتراف وضع‌کنندگانش «شکست مفتضحانه» خورده است.  در جدیدترین نمونه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اقدام علیه تهران خبر داده است. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدعی شد این اتحادیه تصمیم دارد...

آشوب‌ها در برخی خیابان‌های کشور جدیدترین بهانه‌ای است که کشورهای غربی برای اظهارات ضدایرانی خود یافته‌اند. بهانه‌ای که بار دیگر بحث‌ها در خصوص استانداردهای دوگانه کشورهای غربی را نشان می‌دهد و البته دستاویزی برای تحریم‌های جدید علیه کشورمان شده است. هر چند سناریوی تحریم ابتر خواهدبود  چراکه اساسی‌ترین تحریم‌ها تحت عنوان «فشار حداکثری» هم نتوانسته نتیجه دهد و به اعتراف وضع‌کنندگانش «شکست مفتضحانه» خورده است.

 در جدیدترین نمونه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اقدام علیه تهران خبر داده است. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدعی شد این اتحادیه تصمیم دارد تا به اقدامات قانونی و مشروع ایران در ارتباط با اغتشاشگران و برهم‌زنندگان نظم و امنیت کشور، واکنش نشان دهد.

به نوشته وبگاه «ریانووستی» بورل طی بیانیه‌ای با ادعای حمایت از مردم ایران و البته با هدف دفاع از آشوبگران، گفت: «اتحادیه اروپا در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای پاسخ دادن به رویدادهای ایران است.»

به گزارش فارس، وی که در هفته‌های اخیر مکرراً ادعاهایی را درباره دور از دسترس بودن توافق یا به بن‌بست رسیدن مذاکرات وین مطرح کرده، مدعی شد: «در آستانه نشست شورای وزیران خارجه، اتحادیه اروپا به بررسی همه گزینه‌های در اختیار خود برای پاسخ به مرگ مهسا امینی و همچنین نحوه واکنش نیروهای امنیتی ایران به اعتراضات پس از آن ادامه خواهد داد.» طبق این گزارش، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که چند هفته‌ای است رویکرد دیپلماتیک و به‌اصطلاح بی‌طرفانه خود را کنار گذاشته، ادعا کرد: «اتحادیه اروپا بر این باور است که استفاده نامتناسب از قوه قهریه توسط نیروهای امنیتی باعث تلفات در میان تظاهرکنندگان شده است.» پیش از این نیز «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفته بود، کمیسیون اروپا هنوز نمی‌داند که آیا تحریم‌های جدید این اتحادیه علیه ایران اعمال خواهد شد یا خیر.

همزمان با این تقلاهای ضد ایرانی دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، رسانه‌های صهیونیست نیز ضمن ابراز تأسف از بازگشت آرامش به تهران، نوشتند که ایران در مهار کردن آشوب‌های اخیر موفق بوده و تلاش‌های امریکا در جهت افزایش اغتشاشات بی‌نتیجه مانده است.

تحریم‌های امریکا و کانادا

با این حال جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا هم روز دوشنبه چهارم مهر اعلام کرد که این کشور تحریم‌هایی را علیه شماری از افراد و مؤسسات جمهوری اسلامی ایران از جمله «پلیس امنیت اخلاقی» وضع خواهد کرد. ترودو به حمایت از اغتشاشگران هم پرداخت و مدعی شد: «برای زنان در ایران که اعتراض می‌کنند و کسانی که از شما حمایت می‌کنند، ما در کنار شما می‌ایستیم. متأسفانه ایران احترامی برای حقوق بشر قائل نیست و این امر جدیدی نیست.»

وزیر خارجه آلمان نیز روز دوشنبه خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه مقام‌های جمهوری اسلامی به‌دلیل آنچه سرکوب اعتراضات خوانده، شد. آنالنا بروک روز دوشنبه به خبرگزاری آلمان گفت که از نظر او برخورد ایران با معترضین باید با مجازات روبه‌رو شود و این امر می‌تواند شامل تحریم مقامات ایران نیز بشود. او افزود: «عواقب بعدی» برای ایران باید خیلی سریع در محافل اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.

پیش‌تر نیز در روز ۳۱ شهریور، وزارت خزانه‌داری امریکا پلیس امنیت اخلاقی ایران را متهم به آزار و خشونت علیه زنان و نقض حقوق معترضان ایرانی کرده و تحریم‌های دیگری علیه کشورمان وضع کرده بود. دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری امریکا طی بیانیه‌ای ایران را متهم به قتل مرحومه امینی کرد و علاوه بر پلیس امنیت اخلاقی، اسماعیل خطیب، سالار آبنوش، قاسم رضایی، منوچهر امان‌اللهی و کیومرث حیدری را در لیست تحریم قرار داد.

این اقدام امریکا در حالی است که وزارت خزانه‌داری امریکا به‌رغم تحریم‌های این کشور علیه ایران، دستورالعملی را به‌منظور گسترش دامنه خدمات اینترنتی برای ایران صادر کرده تا اغتشاشگران بتوانند از بستر اینترنت علیه مردم استفاده نمایند. پیش از این نیز، وزارت خزانه‌داری در واکنش به توئیت ایلان ماسک که وعده داده بود به دنبال مجوزی برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای به ایرانیان است، این وزارتخانه نیز از تحریم نبودن برخی خدمات مربوط به اینترنت، خبر داده بود.

استاندارد دوگانه

علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه در واکنش به برخوردهای دوگانه اروپایی‌ها با مقوله حقوق بشر در توئیتر نوشت: «سکوت کرکننده و فراپایبندی اتحادیه اروپا در برابر تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی امریکا و نقض گسترده و نظام‌مند حقوق بشر مردم بی‌گناه ایران که توسط گزارشگر ویژه سازمان ملل مستند شده است، بیانگر استانداردهای دوگانه این نهاد در حوزه حقوق بشر است.»

وی در توئیت دیگری ادامه داد: «حال، پرسش اساسی این است: کشورهای اروپایی که حتی از ارائه دارو و پانسمان مورد نیاز برای کاهش مصایب و آلام بی‌پایان کودکان پروانه‌ای امتناع می‌ورزند و موجبات مرگ این کودکان معصوم را فراهم می‌کنند، چگونه می‌توانند نگران وضعیت حقوق بشر در ایران باشند؟»

جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت

واکنش‌های سازماندهی شده به فوت مهسا امینی درحالی است که شواهد میدانی نشان می‌دهد هیچ توازنی با واقعیات ندارد. در حالی از ابتدای این ماجرا درخواست روشن شدن ابعاد تراژدی موضوع مرحومه امینی توسط عالی‌ترین مسئولان نظام از جمله رؤسای سه قوه در کشور پیگیری می‌شد که گروهک‌های مختلف دعوت به آشوب و ناامنی کردند. تا جایی این رخداد ادامه داشته که امروز مسأله مهسا امینی به حاشیه رفته و شعارهای رادیکال و اقدامات خشونت‌آمیز توسط عده‌ای قلیل جای آن را گرفته است. این وضعیت دشمنان ایران را به طمع انداخته و تصور کرده‌اند که می‌توانند از این فضاسازی به نفع خود استفاده کنند. اما مردم در اجتماعات گوناگون در سراسر کشور نشان دادند که ارتباطی با آشوبگری‌های اخیر ندارند. تجمعات پرشور مردم در نماز جمعه هفته گذشته و اجتماع امت رسول‌الله(ص) در استان‌ها و شهرهای گوناگون کشور که روز یکشنبه انجام شد گویای همین واقعیت است. مردم در جمعیت‌های میلیونی از آشوبگران اعلام برائت کردند و خواهان برخورد قاطعانه با برهم‌زنندگان نظم و امنیت شدند. با این حال مقامات غربی و رسانه‌های وابسته به آنها با چشم‌پوشی کردن از اجتماعات میلیونی مردم همچنان فضاسازی رسانه‌ای و دمیدن بر آتش اغتشاشگران را پیگیری می‌کنند. این حمایت‌های ذوق‌زده و عجولانه از آشوبگران حتی منجر به آن گشت تا وزارت امور خارجه در روزهای اخیر سفرای انگلیس و نروژ را احضار کرده و به روند غیرسازنده و مخرب و دخالت‌های مکرر در امور داخلی ایران اعتراض کند.

در همین خصوص سخنگوی وزارت امور خارجه این رویکرد منافقانه در ارتباط با ایران را زیر سؤال برده و در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: در اغتشاشات اخیر، رهبران سیاسی امریکا و بعضاً اروپا، رسانه‌های آنان و نیز رسانه‌های فارسی معاند مورد حمایت غرب، از یک رخداد غم‌انگیز در حال بررسی، سوءاستفاده کردند و با شعار حمایت از حقوق ملت ایران، در حمایت از اغتشاشگران و برهم‌زنندگان امنیت ملت سنگ تمام گذاشتند، اما حضور میلیون‌ها نفر از ملت در خیابان‌ها و میادین کشور در حمایت از نظام و کشورشان و مخالفت قاطع با آشوب و اغتشاش را نادیده گرفتند و یا کوچک شمردند. بی شک جنگ شناختی و ترکیبی دشمنان علیه ملت ایران، این بار نیز در کنار صدها پرونده شکست‌های مفتضحانه آنان در تاریخ ثبت خواهد شد.

منبع: روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها