قالیباف: از ظرفیت بانکهای خصوصی برای بهبود زیرساختهای کشور باید استفاده شود
بانکها از مجموعه نقدینگی که در اختیاردارند، عملاً ۵۰ الی ۶۰ درصد آن را به بهانههای مختلف نگهداشته و باقی آن را در چرخه فعالیت قرار میدهند. این در حالی است که مبالغی که در اختیار بانکهاست، سرمایههای مردم بوده و باید در چرخه اقتصاد قرار گیرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جمع مدیران عامل بانکهای خصوصی کشور: برخی از رسانهها حرفهای بنده را در خصوص ربوی بودن فعالیت بانکها بهصورت نادرست منتشر کردند، رسانهها در این خصوص شیطنت کردند و صحبتها را تقطیع کرده و در کنار یکدیگر قراردادند که اگر مطالب بهصورت کامل منتشر میشد، تضادی در آنها وجود نداشت. منظور بنده این بود که همه عقود و عملیات بانکی بدون ربا و مبتنی بر فقه اسلامی و احکام مراجع بوده و هیچ شکی در آن نیست، اما این موضوع را همه ما میدانیم که در مرحله آخر که در پیشخوان شعب بانکها اقداماتی انجام میشود، عملاً بخشی از قراردادهایی که منعقد میشود، هم طرف بانک و هم مشتری میداند که مبلغ دریافتی در محل دیگری هزینه میشود، همچنین در بخشهای دیگری مانند بازار سرمایه، بانکها بهگونهای عمل میکنند و شبهاتی در این حوزه وجود دارد و نباید منکر آن شویم البته باید دقت و توجه کنیم که اینگونه رفتارها، زحمات شبکه بانکی را بیاثر میکند.
بانکها از مجموعه نقدینگی که در اختیاردارند، عملاً ۵۰ الی ۶۰ درصد آن را به بهانههای مختلف نگهداشته و باقی آن را در چرخه فعالیت قرار میدهند. این در حالی است که مبالغی که در اختیار بانکهاست، سرمایههای مردم بوده و باید در چرخه اقتصاد قرار گیرد.
فرایندهای نظام بانکی کشور استاندارد نیست و باید چارهاندیشی شود
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی،در جمع مدیران عامل بانکهای خصوصی کشور:
استاندارد نبودن فرایندهای نظام بانکی کشور باعث میشود که اگر بانکهای ما بخواهند با سرمایه حداقلی با برخی بانکهای بینالمللی مراوده داشته باشند، امکان تبادل وجود دارد، اما اگر بخواهند وارد قرارداد بانکی وسیع با آورده مثلاً ۲ یا ۱۰ میلیارد دلار شوند و قرار باشد بانکهای بینالمللی وضعیت بانکهای ما را مورد ارزیابی قرار دهند، متوجه میشویم که بانکهای ما نسبتی با این ارقام نداشته و استانداردهای بانکی در این سطح نیست.
پاین بدان معناست که بانکهای ما به معنای واقعی بانک نبوده و تبدیل به بنگاه مالی شدهاند.
اگر بخواهیم استانداردها را بهروز کرده و زمینه را برای مبادلات مالی چند ده میلیارد دلاری فراهم کنیم، مدت زیادی زمان میبرد و عملاً این ظرفیت برای بانکهای ما وجود ندارد و این ازجمله مشکلاتی است که باید برای آن چارهاندیشی شود.
از ظرفیت بانکهای خصوصی برای بهبود زیرساختهای کشور باید استفاده شود
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جمع مدیران عامل بانکهای خصوصی کشور:
از ظرفیت بانکهای خصوصی برای بهبود زیرساختهای کشور باید استفاده شود. عمده موضوعات زیرساختی کشورمان ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایهگذاری بانکها هستند. بسیاری از موضوعات در کشور وجود دارد که منطق اقتصادی داشته و پس از سرمایهگذاری سود مناسبی را به سرمایهگذار بازمیگرداند، بهعنوانمثال برای احداث خطوط مترو که ظرفیت تردد بالغبر دو میلیون نفر مسافر در روز را دارد توجیه اقتصادی مناسبی برای ورود بانکها جهت سرمایهگذاری است لذا نباید عادت کنیم که برای هر کاری ردیف بودجهای مشخص کنیم تا کار به اتمام برسد.
استفاده از ظرفیت بانکهای خصوصی در زیرساختها منوط بر رفع ناترازیهای آنهاست
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جمع مدیران عامل بانکهای خصوصی کشور:
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در زیرساختها منوط بر این است که ناترازیها در کشور رفع شود، اولین ناترازی که باید حل شود ناترازی بانکها است. این موضوع باید حل شود تا بتوانیم سایر ناترازی های کشور را نیز حل کنیم.
بانکهای خصوصی اگر به هر موضوع زیرساختی ورود کنند علاوه بر کسب سود مناسب کارهای بزرگی را نیز میتوانند انجام دهند، ما در مجلس تمامقد پای این موضوعات ایستادهایم تا اگر موانع و مشکلاتی وجود دارد آن را حلوفصل کنیم.
ما همه در یک کشتی قرار داریم که اگر هماهنگ عمل کنیم همه ما برنده هستیم و اگر تنها به فکر خودمان باشیم همه ما چه در منزلت مادی و چه معنوی بازنده خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید