خبر به روایت «فردا»

زائران، اجاره نشین‌ها، خزعلی‌ها، اروپایی‌ها و ...

کد خبر: 1174146

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

زائران، اجاره نشین‌ها، خزعلی‌ها، اروپایی‌ها و ...

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

 

اعتماد/ سمفونی ناهماهنگی

«اعتماد» در گزارش میدانی و گفت‌وگو با کارشناسان ریشه‌های بحران در سفر به عراق را بررسی کرده و با عنوان «سمفونی ناهماهنگی» به نقل از نماینده گرگان، نوشته: «دولت باید پاسخگوی سوءمدیریت‌هایش در مراسم راهپیمایی اربعین باشد».

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: «چرا امسال یک چنین مشکلاتی در این حجم و وسعت ظهور پیدا کرده است؟ اهمیت پاسخگویی به این پرسش‌ها زمانی برجسته می‌شود که بدانیم ریشه‌یابی درست موضوع در وهله نخست تصویری از نظام تصمیم‌سازی‌های اجرایی، مدیریتی و راهبردی دولت را نمایان می‌کند و در مرحله بعد به متولیان و مدیران اجرایی، انتظامی، امنیتی و... کمک می‌کند تا با چشمانی بازتر و تصمیماتی معقول‌تر، بستر لازم برای یک چنین سفر مهمی را تدارک  ببینند.»

در این گزارش آمده است: «به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران حوزه ارتباطات از جمله صدیقه ببران رسانه ملی می‌بایست قبل از وقوع بحران، نسبت به خطرات احتمالی پیش رو هشدار می‌داد. اما نه‌تنها یک چنین نقشی را ایفا نکرد بلکه به عنوان نهادی که رفتارهای هیجانی را ترویج و تشویق می‌کند بر شدت ازدحام، فشار و بحران افزود.»

روزنامه ها

کیهان/ اروپا بعد از 200 روز بعد از جنگ اوکراین

«کیهان» تیتر یک امروز خود را به اوضاع غربی‌ها در شرایطی که 200 روز از جنگ اوکراین گذشته، اختصاص داده و با عنوان «اروپایی‌ها کمتر می‌خورند تا بتوانند قبوض برق و گاز را بپردازند» نوشته: «اروپا با رهبری و هدایت آمریکا و بلافاصله بعد از جنگ تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو و با هدف متوقف کردن ماشین جنگی روسیه وضع کرد ... اما این تحریم‌ها بیشتر از آن که به ضرر روسیه تمام شود به نفع این کشور تمام شده ... در نقطه مقابل و به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و در نتیجه، افزایش 10 برابری و 20 برابری قیمت گاز و برق در اروپا خیلی زود مردم اروپا تحت تاثیر قرار گرفتند و ناگهان با تورم‌های دو رقمی مواجه شدند. «کم غذا بخورید، کم خرید بروید، حمام نروید، چراغ‌های برق را خاموش کنید و.... از جمله توصیه‌هایی هستند که طی این مدت به مردم اروپا شده و این در حالی است که بحران انرژی هنوز به اوج خود در این قاره نرسیده است.»

روزنامه ها

شرق/ دومینوی برجام

«شرق» در تیتر یک امروز خود نگاهی دارد به شیطنت‌های تلاویو در برنامه جامع اقدام مشترک و تأثیر پذیری طرف‌های غربی از نیروهای بیرونی. این روزنامه اصلاح‌طلب با عنوان «دومینوی برجام» نوشته: « اگرچه آمریکا و ایران در هفته‌های اخیر در حال بررسی پاسخ‌های یکدیگر نسبت به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته‌ای بوده‌اند که به گفته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات وین، آخرین متن پیش‌نویس و آخرین پیشنهاد برای رسیدن به توافقی بر سر احیای توافق هسته‌ای است؛ اما دیگر خبری از آن تب‌وتاب و امید گذشته برای بازگشت به برجام نیست؛ مذاکرات دوباره با سکون، رکود و بن‌بست مواجه شده است. به موازاتش برخی منابع از تضمین دولت بایدن به تل‌آویو برای عدم حصول توافق تا زمان برگزاری انتخابات کنست و نیز انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره می‌گویند. در‌این‌میان تحولات چند روز اخیر هم حکایت از آن دارد که اروپایی‌ها مانند ایالات متحده در آستانه نشست فصلی شورای حکام آژانس شمشیر را از رو بسته‌اند؛ بنابراین نه‌تنها احتمال فرسایشی‌شدن مذاکرات وین و تأخیر در احیای برجام مطرح است؛ بلکه حتی امکان شکست گفت‌وگوها نیز وجود دارد.»

روزنامه ها

جوان/ دوربین جراحان را به اتاق عمل می‌برد

«جوان» نصب دوربین در اتاق‌های عمل را عکس یک کرده و درگزارشی نوشته: «تخلفات در اتاق‌های عمل آنقدر جدی شده که حالا قرار است برای کنترل عملکرد پزشکان جراح و رعایت حقوق بیمار در این مکان دوربین نصب شود. بر این اساس وزارت بهداشت در دستورالعملی برای کسب اطمینان از رعایت استاندارد‌های درمان در حیطه حضور نیرو‌های تخصصی، تجهیزات و از این قبیل و همچنین حمایت از حقوق گیرندگان خدمت به‌جهت حضور مداوم و مؤثر پزشک معالج، تأکید کرده تا در محل‌های عمومی موجود در بخش اتاق عمل دوربین‌های نظارتی نصب شود. ... به گفته معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی هدف از نصب دوربین در اتاق عمل این است که افراد فاقد صلاحیت دست به جراحی نزنند، اما اگر به فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی و تجارب برخی بیمارانی که تجربه حضور در اتاق عمل را دارند، مراجعه کنید در می‌یابید سوء‌رفتار کادر درمان با بیماران هم می‌تواند یکی از دلایل به کارگیری این ابزار کنترلی باشد؛ موضوعی که البته نظام پزشکی آن را انکار می‌کند.»

روزنامه ها

آرمان ملی/ اخراج اجاره نشینان از شهرها

«آرمان ملی» در تیتر یک امروز خود نگاهی دارد به بازار مسکن و وضعیت اجاره‌بها. این روزنامه اصلاح‌طلب با عنوان «اخراج اجاره نشینان از شهرها» نوشته: «طی 3 سالی که از اجرای سیاست تعیین سقف اجاره بها می‌گذرد عملا روند افزایشی اجاره بها نه تنها متوقف نشد بلکه شکل صعودی به خود گرفت از سوی دیگر بر اساس اعلام بانک مرکزی در مرداد امسال نسبت به مرداد ماه سال گذشته اجاره بهای مسکن در شهر تهران طی معاملات رشد 45. 2 درصدی داشته است اما کارشناسان معتقدند تورم به عنوان یک شاخص مهم نقش موثری در ایجاد بحران در بخش مسکن ایفاء کرده به طوری که طی 4 سال گذشته حدود 50 تا 100 درصد افزایش قیمت هم در بخش خرید و هم اجاره ایجاد شده و این به دلیل نبود سرمایه‌گذاری است که با کاهش توان خرید مردم و افزایش قیمت‌های سربه فلک کشیده تناسبی ندارد و باعث به بن‌بست رسیدن برنامه‌های دولت در بخش مسکن و سردرگمی بیشتر مردم در کلاف پیچیده مسکن و اجاره بها شده است.»

روزنامه ها

ایران/ عبور بدون معطلی در مرزها

«ایران» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده با عنوان «عبور بدون معطلی در مرزها» نوشته: «گزارش‌های میدانی از شرایط عادی گذرهای ورودی و خروجی کشور در مرز عراق خبر می‌دهد»! این درحالی است که آنچه سایر رسانه‌ها با عنوان گزارش میدانی از اوضاع مرزها منتشر کرده‌اند حاکی از وضعیت متفاوت و البته شرایط غیرعادی است! 

به هر روی، این روزنامه دولتی ضمن تعریف و تمجید از اقدامات دولت در این زمینه نوشته: «باز هم در هفته گذشته مشکلاتی در تردد زائران ایرانی در برخی مرزها، بویژه خسروی و مهران گزارش شد. ... حرکت از مرزها و ادامه راهپیمایی اربعین، حتی باعث فروکش کردن جنجال‌های جریان‌های مخالف دولت هم شد. این عده که بدون درنظر گرفتن تلاش‌ها و اقدامات دولت، صرفاً منتظر فرصتی برای حمله به آن بودند، پس از رفع مشکلات، در لاک سکوت فرو رفتند. این همه درحالی است که در این مدت، دولت سیزدهم نه مشکلات را نفی کرد و نه از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد.»

روزنامه ها

هم میهن/ سرگردانی ارزی زائران

«هم‌میهن» یکی از عمده‌ترین مشکلات زائران در راهپیمایی اربعین را تیتر یک کرده با اشاره به اینکه «ایرانی‌ها در عراق به مشکل تبدیل پول برخوردند» تیتر زده «سرگردانی ارزی زائران». این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: «زائران اربعین امسال سفر سختی دارند. پس از مشکلاتی که در مرز و مبادی ورودی برای زوار ایجاد شد؛ اکنون زائران درگیر تبدیل ارزها مسافرتی هستند. قرار بود بازار متشکل ارزی برای زائران دینار فراهم کند اما ذخایرش به قدری کم بود که از پس تامین آن برنیامد و به جای دینار به زائران، دلار داد. به این ترتیب زائران پس از پشت سر گذاشتن مشکلاتی که در مرزها دارند؛ درگیر مساله تبدیل دلار به دینار می‌شوند. ریال هم دیگر هیچ جایگاهی در عراق ندارد.»

این روزنامه اصلاح‌طلب البته دیگر مشکلات زائران در راهپیمایی اربعین را نیز نادیده نگرفته و به نقل از دستیار رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره احتمال تکرار حادثه منا هشدار داده است. او گفته: «ما به جمعیتی که امسال قصد راهپیمایی اربعین را داشت توجه نکردیم. مسئولان عراقی وعده همراهی داده‌اند. دولت عراق نمی‌تواند کل کشورش را تعطیل کند و به زائران ایرانی خدمات بدهد».

روزنامه ها

صبح نو/ اتحادیه آمریکا

«صبح نو» در شماره امروز خود سران سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس را عکس یک کرده اما با کنایه تیتر زده «اتحادیه آمریکا» ؛ اشاره‌اش هم به این است که «تروئیکای اروپا با صدور بیانیه عجولانه ثابت کردند هیچ اراده‌ای در برابر آمریکا ندارند».

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری به تبعات مرگ ملکه در کشورهای مشترک‌المنافع پرداخته از «زمزمه‌های جدایی» و متزلزل شدن احتمالی اتحاد این کشورها نوشته است.

صبح نو در نوار پایینی صفحه یک خود نیز به سایر موضوعات داغ روز پرداخته است. مثلا بازگشت بیش از 50 هزار زائر به کشور یا تاکید امیر حاتمی بر اینکه افزایش قدرت دفاعی بهترین عامل امنیت ملی است.

روزنامه ها

سازندگی / معیار دوگانه

«سازندگی» با چند رو تاخیر به جنجال زندگی فرزند انیسه خزعلی در کانادا پرداخته است. البته موضوع در سطح خانواده خزعلی گسترده‌تر کرده با اشاره به اینکه «حضور فرزندان خواهران خزعلی در آمریکا و کانادا حاشیه ساز شد و مورد انتقاد قرار گرفت» تیتر زده «معیار دوگانه».

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: «هنوز آتش غائله حضور پسر انیسه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در کانادا سرد نشده بود که خزعلی علیه خزعلی شورید. مهدی خزعلی، داستان‌های تازه‌ای از خواهرزاده‌ها افشا کرد. او روز گذشته مدعی شد که علاوه بر یک پسر انیسه خزعلی در کانادا، فرزندان کبری خزعلی هم در آمریکا هستند. پس تا اینجای کار در خانواده و فرزندان و نوه‌های آیت‌الله خزعلی، دو خواهر در دولت اصولگرا و انقلابی، یکی سال‌هاست در شورای عال انقلاب فرهنگی عضویت دارد و دیگری معاون امور زنان و خانواده ابراهیم رئیسی است.، فرندانشان در خارج از کشور هستند».

روزنامه ها

جام‌جم/ دستان لرزان بایدن

«جام‌جم» در تیتر یک امروز خود علل و ابعاد ابهام و سردرگمی آمریکا در روند مذاکرات هسته‌ای را بررسی کرده با تیتر «دستان لرزان بایدن در برابر ایران» نوشته: «بدون شک مهم‌ترین عامل در اتخاذ مواضع متناقض و سردرگم آمریکا در طول مذاکرات هسته‌ای مربوط به پایداری جمهوری اسلامی ایران بر منافع و حقوق قانونی خود در طول مذاکرات علی‌رغم تهدیدهای طرف‌های غربی بوده است. ... تصمیم‌های ایالات متحده آمریکا در عرصه سیاست خارجی به‌ویژه درخصوص موضوعات خاص ازجمله مذاکرات هسته‌ای بازتاب داخلی گسترده‌ای دارد. لذا با توجه به وعده انتخاباتی بایدن در زمینه بازگشت به برجام، شکست مذاکرات، چالشی جدی برای دولت وی محسوب می‌‌شود. ... نحوه نگرش افکار‌عمومی آمریکایی‌‌ها به دولت دموکرات بایدن پیوند قابل‌توجهی با انتخابات کنگره دارد. ... همزمان با افزایش احتمال توافق، تلاش‌‌های رژیم صهیونیستی جهت اعمال فشار بر دولت بایدن برای جلوگیری از لغو تحریم‌‌ها بیش از پیش شده است. ... بحران اوکراین فاکتوری مؤثر در سردرگمی آمریکا در فرآیند مذاکرات است. این بحران ... موجب پیامدهای عمیق سیاسی، امنیتی و اقتصادی برای آمریکا و متحدان این کشور است.»

روزنامه ها

دنیای اقتصاد/ رد ادعای بدهکاران ارزی

«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود با اشاره به اینکه «مرکز پژوهش‌های مجلس فرمول بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی را ارائه کرد» نوشته: «برخی بنگاه‌های بدهکار عنوان می‌کنند که نوسانات نرخ ارز، سیاست‌های دولت درخصوص قیمت‌گذاری دستوری و ممنوعیت‌های صادراتی و از سوی دیگر نداشتن ابزار پوشش ریسک نرخ ارز موجب شده است نتوانند وام‌های ارزی را تصفیه کنند. اما این گزارش عنوان می‌کند بیشتر بدهکاران ارزی بنگاه‌هایی هستند که درگیر ممنوعیت صادرات نبوده‌اند. ضمن اینکه ارزش دارایی‌ برخی از آنها نیز افزایش داشته است. از سوی دیگر نوسانات نرخ ارز نیز با توجه به ثبات بلندمدت نرخ ارز در ایران، موضوع جدیدالوقوعی نبوده که غیر قابل پیش‌بینی باشد. پس این بهانه نیز رد شده است.همچنین در گزارش مرکز پژوهش‌ها آمده است که درخواستی برای پوشش ریسک نرخ ارز وجود نداشته است. قیمت‌گذاری دستوری هم موضوع جدیدی نیست. در نتیجه بنگاه‌های تسهیلات‌گیرنده با دانستن تمامی این شرایط، قراردادی را امضا کرده‌اند که بر مبنای آن باید تسهیلات ارزی به‌صورت ارزی یا به‌صورت ریالی با نرخ روز ارز بازپرداخت شود.»

روزنامه ها

وطن امروز / تکرار بی‌اعتباری اروپا

«وطن امروز» در گزارشی که تیتر یک کرده به بیانیه اخیر اروپایی‌ها علیه ایران واکنش نشان داده و نوشته: «بیانیه ضد‌ایرانی تروئیکای اروپا بار دیگر واقعیت تاریخی عدم استقلال و بی‌اراده بودن این کشور‌ها در مقابل آمریکا را اثبات کرد».

این روزنامه اصولگرا به «بازخوانی دنباله‌روی تروئیکای اروپا از آمریکا؛ از بروکسل، پاریس و سعدآباد تا وین و برجام» پرداخته و با تیتر «تکرار بی‌اعتباری اروپا» نوشته: «خوانش سطر به سطر این بیانیه جدای از زیاده‌خواهی و ادبیات طلبکارانه، آن هم از سوی بدعهدترین اعضای برجام نشان می‌دهد اساسا تروئیکای اروپا فاقد هر گونه اراده‌ای برای وادار کردن آمریکا به بازگشت به توافق است و بهترین نقش این کشورها همان منتقل کردن و جابه‌جایی پاسخ‌های رد و بدل شده میان تهران و واشنگتن از اتاقی به اتاقی دیگر است.  ... وابستگی اروپا به سیاست‌های آن سوی آتلانتیک اتفاق تازه‌ای نیست و قبلا نیز آزموده شده است. از زمان آغاز مذاکرات هسته‌ای در سال 82 که به توافق سعدآباد منتهی شد، اروپا با وعده‌های واهی تیم مذاکره‌کننده ایرانی وقت را فریب داد.»

روزنامه ها

 

 


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد