علمالهدی: بسیج دانشگاهی و بسیج طلاب مامور مرزبانی فکر و فرهنگ بسیجی هستند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: امروز در جامعه ما گاهی قانونی هنگام اجرا با مخالفت مردم مواجه میشود؛ راه حل این مشکل این است که مبانی ایدئولوژیک نظام برای مردم و به خصوص دانشجویان تحلیل شود.
![علمالهدی: بسیج دانشگاهی و بسیج طلاب مامور مرزبانی فکر و فرهنگ بسیجی هستند](https://static2.fardanews.com/thumbnail/p7owuSdnSdVw/SdsQBt-jClYzOjYWbHDYcYpUGMkpGTJp3QxTVGxb6TFEAfuHL-lxmP6vnw-e91LUoc7tYRUjtgM2j80e7JUmpg,,/%D8%B9%D9%84%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%AF%DB%8C.jpg)
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: امروز در جامعه ما گاهی قانونی هنگام اجرا با مخالفت مردم مواجه میشود؛ راه حل این مشکل این است که مبانی ایدئولوژیک نظام برای مردم و به خصوص دانشجویان تحلیل شود.
آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز ۱۹ شهریورماه در دومین دوره دانشافزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی که در هتل امامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حملات دشمن به انقلاب اسلامی، این اندیشه را برای امام(ره) به وجود آورد که نیاز است یک آمادگی همگانی و عمومی برای مبارزه در برابر استکبار ایجاد شود و در نتیجه بسیج تشکیل شد. به تعبیر دیگر خدایی بودن این انقلاب ایجاب کرد که تمام مردم پای آن بایستند.
وی با بیان اینکه بسیج دانشگاهی و بسیج طلاب مامور مرزبانی فکر و فرهنگ بسیجی هستند، عنوان کرد: اگر جریان فکری و فرهنگی انقلاب در محیط دانشگاه دچار ضربه و خسارت شود، مسئول آن بسیج دانشگاهی است و همچنین اگر انقلاب با قصور وظایف در حوزه علمیه دچار رخوت و آسیب شود، مسئول آن بسیج اساتید حوزه است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خطاب به اساتید بسیجی تاکید کرد: امروز ما در دانشگاه و جریان آکادمیک در مسائل فکری و فرهنگی دچار مشکل هستیم که این مشکل با سر انگشت توانمند شما اساتید معتقد و هدفمند حل میشود. مساله ای که در دانشگاه مورد اهمیت است صرفا مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی نیست و مشکل ما در محیط دانشگاه ، عدم توجیه، تحلیل و معرفتشناسی نظام و انقلاب است.
علمالهدی ادامه داد: هر نوع رخوت و سستی در حوزه اخلاق و رفتار اجتماعی و سیاسی که ممکن است در قشر دانشگاهی و محیط آکادمیک وجود داشته باشد، منشاء اصلی آن عدم باورمندی و توجه به معرفتشناسی قشر دانشگاهی نسبت به مبانی فکری انقلاب و مسائل حکمرانی اسلام در این کشور و جامعه انقلابی است. اگر این دو مساله را در دانشگاه حل کنیم، مشکل اخلاقی در قشر دانشجو به هیچ عنوان نخواهیم داشت.
امام جمعه مشهد به تشریح تفاوت میان سیستم دانشجویی در نظام ایدئولوژیک و نظام حکومتی غیر ایدئولوژیک پرداخت و گفت: نظامهای حکومتی غیر ایدئولوژیک قائمه فکری و پایه اندیشهای ندارند، اما نظام مستقر بر اساس ایدئولوژیک قائم و پایهاش در فکر، اندیشه و باورهاست. امروز متاسفانه در جامعه نخبه آکادمیک ما، نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام ایدئولوژیک تلقی نشده و مبانی فکری این نظام برای دانشجویان قطعی نشده است.
وی افزود: متاسفانه از دیدگاه برخی شخصیتهای علمی دانشگاه و حوزه علمیه، نظام جمهوری اسلامی فقط به عنوان یک جریان سیاسی قدرتمند مطرح است، نه به عنوان یک جریان فکری، اعتقادی، دینی، الهی و خدایی.
علمالهدی با تاکید بر اینکه نظام ما یک نظامی است که مبنا و ایدئولوژی آن اسلامی و جهانبینی توحیدی است، گفت: این موضوع باید به عنوان مبنای فکری نظام در مهمترین قشر جامعهساز ما که قشر دانشگاهی است، جا بیفتد.
امام جمعه مشهد تاکید کرد: در عرصه زندگی ما یک حاکمیت بیشتر وجود ندارد و آن حاکمیت خدا است. ما نمیتوانیم به جز حاکمیت خدا حاکمیت دیگری را بپذیریم. برخی احزاب سیاسی خود را لیبرال دموکرات مسلمان معرفی میکنند، در حالیکه آنان مشرک مسلمان هستند و حاکمیت را حق خدا ندانسته و حق مردم میدانند و برای خداوند در حاکمیت شریک قائل میشوند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: مظهر اجرایی حاکمیت را خدا مشخص میکند. حاکمیت الله باید توسط مظهر خدا اجرا شود و مظهر خدا وجودی است که خدا او را به عنوان مظهر خود ساخته است، لذا امامت انتصابی یا انتخابی نیست بلکه ساختاری است.
وی افزود: امام را خدا میآفریند و مظهر اجرایی حاکمیت خداوند است و امروز که این مظهر به علت رسالت جهانیسازی در پس پرده غیبت است، خداوند حجت خود را میان ما قرار داده است که باید به آن مراجعه کنیم و آن ولی فقیه است. ولایت ولی فقیه تداوم حاکمیت الله است.
علمالهدی با بیان اینکه ما این نظام را الهی میدانیم و بر مبنای اعتقاد به خدا به این نظام باورمند هستیم، تاکید کرد: در نظامهای اسلامی باید اسلام پیاده شود. مشکل ما در حکمرانی اسلامی است. اسلام باید حاکمیت داشته باشد. احکام اسلام گاهی با خواستههای انسان ها مطابق است و گاهی نیست، اما در هر صورت احکام اسلام باید در جامعه پیاده شود.
این عضو مجلس خبرگان عنوان کرد: امروز در جامعه ما گاهی قانونی هنگام اجرا با مخالفت مردم مواجه میشود؛ راه حل این مشکل این است که مبانی ایدئولوژیک نظام برای مردم و به خصوص دانشجویان تحلیل شود.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: اگر برای دانشجویان این مسائل تحلیل نشود، چگونه میخواهیم جمهوری اسلامی را ادامه دهیم؟ چگونه میخواهیم جامعه را بسازیم؟ چگونه تا انقلاب امام زمان انقلاب اسلامی را زنده نگه داریم؟ اینها همه تابع یک سلسله باورمندیها و اندیشه هاست و اگر در دانشگاه این مسائل تثبیت شد پرتو آن جامعه را فرا میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: بسیج اساتید به عنوان راهنمای بسیج دانشجویی باید مرزبان فکر در انقلاب باشد و در ایفای رسالت خود بیاندیشد. با دعوا که نمیشود فکر را درست کرد ما باید با حرکتهای سازنده علمی، فکری و فرهنگی این مسائل را حل کنیم.
علمالهدی با تاکید بر نقش دانشگاهها و اساتید برای تثبیت مبانی اندیشه نظام در افکار و وادارسازی افراد به جریان حکمرانی اسلامی، گفت: امسال با بهبود شرایط کرونایی، کلاسهای درس به صورت حضوری برگزار خواهد شد و اساتید دانشگاه باید با یک حرکت جهادی، بر روی تثبیت مبانی اندیشهای نظام در جامعه دانشگاهی اقدام کنند؛ چراکه در غیر این صورت سایر طرحها هم به نتیجه نخواهد رسید.
وی افزود: طبق ارزیابیهای انجام شده، متاسفانه در دانشگاههای خراسان رضوی تنها ۱۲ درصد اساتید برای تثبیت مبانی اندیشهای نظام برنامه دارند، در حالیکه باید تمام اساتید دانشگاه به این مهم اهتمام ورزند. اکنون نظام ما تثبیت و به عنوان یک قدرت در دنیا مطرح شده است، اما برای توسعه آن و پذیرش حاکمیت اسلامی بر روی کره زمین، قطعا شما اساتید دانشگاه وظیفهای اساسی دارید./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید