افشاگری کیهان از پشت پرده فتنه بی‌ثبات‌‌سازی عراق

کد خبر: 1171824

در پی درگیری‌های خشونت‌باری که طرفداران صدر در خطی مطابق میل آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی از دوشنبه عصر در عراق آتش آن را برافروختند، تاکنون 30 تن کشته و 700 تن دیگر زخمی‌ شده‌اند؛ اما دیروز بالاخره مقتدی صدر به این غائله واکنشی هرچند دیرهنگام نشان داد و در محکومیتش سخنرانی و از مردم و مرجعیت عذرخواهی کرد.

افشاگری کیهان از پشت پرده فتنه بی‌ثبات‌‌سازی عراق

ماجرای خون‌بار عراق از بیانیه‌ای آغاز شد که به مذاق طرفداران صدر خوش نیامد. طرفدارانی که در این چند ماه اخیر با فشل کردن پارلمان و... مثل پیاده‌نظام آمریکا و اسرائیل عمل کرده‌ و آتش فتنه را روشن کردند. آیت‌الله «سید کاظم حائری» از فقهای برجسته عراق که سالیانی است در قم سکونت دارد، روز دوشنبه از مقام مرجعیت کناره‌گیری کرد و بیانیه‌ای تاریخی صادر کرد. در این بیانیه هشدار توام با نصیحتی به صدر و طرفداران او آمده بود و... «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر، به دنبال اعلام این کناره‌گیری و آن نصیحت دلسوزانه -هر چند نه از روی عمد- بیانیه‌ای «دشمن‌ شاد کن» منتشر کرد. صدر در بیانیه خود در انتقاد شدید از این مرجع بزرگ شیعیان گفت: «بسیاری از جمله آقای حائری فکر می‌کنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است، در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است.» او افزود: «... اما من نیز اعلام می‌کنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از این عرصه کناره‌گیری می‌کنم و همه دفاتر وابسته به خود، جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود می‌کنم.» و بدین ترتیب برای هفتمین بار از سیاست خداحافظی کرد!

دورنمایی خلاصه از فتنه در عراق

آن نصیحت‌ها و این واکنش خام صدر که بیشتر از هر چیز مطابق میل آمریکا و رژیم صهیونیستی بود غائله‌ای برپا کرد که آب در آسیاب آمریکا و متحدانش ریخت. طرفداران صدر بغداد، بصره و... را به آشوب کشیدند و کاخ ریاست جمهوری را اشغال کردند و... حتی رسانه‌های عراقی خبر دادند اعضای شاخه نظامی جریان صدر، با نیروهای امنیتی در مناطق مختلف عراق درگیر شدند. رسانه‌های عراقی بامداد سه‌شنبه گزارش دادند که اعضای گروه «سرایا السلام» شاخه نظامی جریان صدر، به مرکز فرماندهی پلیس بصره حمله کردند. همچنین برخی از منابع مدعی شدند که ۴ ساعت پس از عقب‌نشینی نیروهای سرایا السلام از سامرا و آمدن به بغداد جهت آشوب آفرینی، هسته‌های گروه تروریستی داعش به تعدادی مناطق در ۳ کیلومتری سامرا تسلط یافته‌اند. این‌جا می‌توان پرسید که چه چیزی بیشتر از ظهور مجدد داعش در عراق می‌تواند دشمنان عراق و شیعیان را شاد کند!

در ادامه درگیری‌های مسلحانه در عراق همچنین خبر رسید که اماکن گروه‌های مقاومت نیز هدف این حملات قرار گرفته‌اند. کانال تلگرامی «صابرین نیوز» بامداد سه‌شنبه با انتشار فیلم‌هایی نوشت که دفتر گروه «کتائب امام علی» در دیالی و مقرهای گروه «عصائب اهل الحق» در بصره و دیوانیه هدف حملات اغتشاشگران و آشوب‌طلبان حامی جریان صدر قرار گرفتند. برخی رسانه‌های عراقی هم با انتشار تصاویری گفتند مقر حزب «الدعوه» به رهبری «نوری المالکی» در بابل واقع در جنوب این کشور نیز به آتش کشیده شده است. همچنین در ادامه ناآرامی‌های امنیتی در عراق، منابع محلی بامداد سه‌شنبه از برخورد چند فروند راکت کاتیوشا به منطقه سبز در بغداد خبر دادند. این‌جا بود که دو خبرنگار صهیونیست با انتشار توئیت‌هایی نوشتند: روز موعود فرا رسیده و مدتها بود که انتظار چنین روزهایی را می‌کشیدند. شبکه‌های سعودی نیز با ذوق زدگی شروع به تهیه گزارش‌های لحظه به لحظه از آشوب‌ها کردند و...

زوار ایرانی

در پی بروز ناآرامی‌ها در عراق، سفارت ایران در بغداد از زوار ایرانی خواست از هرگونه سفر و تردد به بغداد، کاظمین و سامرا خودداری کنند و از سوی دیگر برای چند ساعت مرزهای زمینی ایران و عراق بسته و پروازها از تهران به بغداد متوقف ‌شد. البته بعدها خبر آمد که مرزها باز شده است. این‌جا بود که نگرانی‌ها بیشتر شد چرا که معلوم شد این فتنه می‌تواند پیاده‌روی عظیم اربعین حسینی‌(ع) را که حقیقتا باعث وحشت دشمنان اسلام شده، تحت‌الشعاع قرار دهد و خدایی ناکرده از فروغ آن بکاهد.

صدر: سرایا السلامِ بی‌شرم! بس کنید

گویا باید از این فتنه‌ای که بیش از هر چیز به کام بیگانگان بود، چندین ساعت می‌گذشت تا مقتدی صدر مستقیم وارد عمل شود و سخنرانی کند. رهبر جریان صدر که احتمالا متوجه سوءاستفاده دشمن از هیجاناتش شده و میزان خسارت‌های فعلی و آتی را حدس زده بود، ظهر سه‌شنبه با حضور در یک نشست خبری در محل اقامتش در نجف اشرف، به ناآرامی‌ها و درگیری‌های خونین دیروز و امروز در عراق واکنش نشان داد. به گزارش فارس، صدر تصریح کرد: «من از آنچه در عراق اتفاق می‌افتد، بسیار ناراحتم. از ملت عراق عذرخواهی می‌کنم. تنها متضرر اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، عراقی‌ها هستند. قاتل و مقتول هر دو در آتش هستند..کشور من پس از اینکه اسیر فساد شد، با تأسف فراوان، اسیر فساد و خشونت شد. چه بد انقلابی است که با خشونت و قتل مخدوش شده است. این انقلاب نیست...وطن امروز اسیر فساد و خشونت است. ما امیدوار بودیم که اعتراضات مسالمت‌آمیز باشد نه با اسلحه. انقلابی که با خشونت مخدوش باشد، انقلاب نیست. من اکنون از انقلاب جریان صدر انتقاد می‌کنم. سرایا السلام شبه نظامیانی بی‌شرم هستند. من از نیروهای امنیتی و الحشد‌الشعبی که بی‌طرف ایستادند، تشکر می‌کنم. از فرماندهی کل نیروهای مسلح نیز قدردانی می‌کنم.» وی از سرایا السلام و کلیه تحصن‌کنندگان مقابل پارلمان در منطقه سبز عراق خواست که ظرف یک ساعت به این تحصن پایان داده و عقب‌نشینی کنند: «اگر جریان صدر در عرض ۶۰ دقیقه آینده از تحصن خارج نشود، من از جریان صدر برائت می‌جویم و موضع دیگری خواهم گرفت...من فقط یک شهروند عراقی هستم و کناره گیر‌ی‌ام از صحنه سیاسی قطعی است... مرجعیت به من دستور داد تا از ورود به سیاست پرهیز کنم.» وی همچنین تأکید کرد: «من مطیع امر مرجع خود، آقای حائری هستم.»

غائله موقتا خوابید

باری، به نظر می‌رسد که این سخنرانی این غائله را حداقل در کوتاه مدت فرونشاند. به دنبال بازگشت آرامش به عراق درپی خروج حامیان جریان صدر از منطقه سبز در مرکز بغداد، فرماندهی عملیات مشترک عراق از بازگشایی خیابان‌های مسدود شده در این شهر خبر داد. همچنین پارلمان نیز از اشغال صدری‌ها رهایی یافت. البته باید توجه داشت که عراق به علت ساختار اجتماعی -سیاسی خاصی که دارد، پر است از نیروهای «گریز از مرکز» که به دولت مرکزی و نظم ناشی از یک قانون مستقر تن نمی‌دهند. از این رو در داوری نهایی نسبت به وقایعی این چنین باید کمی با احتیاط گام برداشت و قلم زد. دقیقاً یکی از آن نقاطی که دشمنان روی آن می‌توانند انگشت بگذارند همین است. حتی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و دیگر دشمنان با سوءاستفاده از این شرایط و روحیات خاص مقتدی صدر می‌توانند در عراق یک چند قطبی خطرناک بسازند و با عمیق کردن اختلافات داخلی حتی بین عراق و همسایگانش به ویژه ایران اختلاف‌افکنی کنند.

واکنش‌ها

این غائله نگرانی و واکنش اشخاص و نهادهای مختلف عراقی را در پی داشت. فالح الفیاض رئیس‌سازمان حشد‌الشعبی (بسیج مردمی) عراق در همان شامگاه دوشنبه تأکید کرد که این سازمان، از فرآیند سیاسی حمایت خواهد کرد. وی با تأکید مجدد بر اینکه حشد‌الشعبی خارج از صف‌بندی‌های سیاسی است، تصریح کرد: «عراق به دوران دیکتاتوری باز نخواهد گشت.» «هادی العامری» رئیس‌ائتلاف الفتح نیز در عراق طی بیانیه‌ای خواستار توقف خشونت‌ها و درگیری‌های مسلحانه در بغداد شد.

کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) شامگاه دوشنبه در واکنش به آشوبگری حامیان صدر در بغداد و سایر استان‌های عراق، بیانیه منتشر کرد و خواست تا همه نهادها برای دفع فتنه دست به کار شوند. فراکسیون پارلمانی «دولهًْ القانون» (به ریاست نوری المالکی) نیز از آشوبگری حامیان صدر در بغداد و سایر استان‌های عراق به شدت انتقاد کرد و گفت که فتنه‌ای که انسانهای احمق بین مردم یک کشور به وجود می‌آورند، جنایت غیر قابل بخششی است و باید شدیدترین مجازاتها علیه ایجاد کنندگان هرج‌ومرج و ترس بین شهروندان اعمال شود.«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نیز بامداد سه‌شنبه از درخواست چهره‌های سیاسی این کشور برای توقف خشونت‌ها و درگیری‌ها در بغداد استقبال کرد. الکاظمی در صفحه توئیتر خود نوشت: «من برای دعوت سید مقتدی صدر برای توقف خشونت و همچنین دعوت حاج‌هادی العامری و همه کسانی که در حفظ آرامش و جلوگیری از خشونت‌های بیشتر کمک کردند، ارزش قائل هستم.» حتی آیت‌الله «محمد تقی مدرسی» از مراجع تقلید عراق صبح سه‌شنبه به تشدید درگیری‌های خونین در بغداد واکنش نشان داد و درباره کشیده شدن عراق به ورطه جنگ داخلی هشدار داد و از همه مردم عراق خواست که با توسل به خداوند، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت‌(ع) عراق را از عواقب این جنگ برهانند.

فرمانده گردان‌های سیدالشهداء: درود بر صبر دلاورانه حشد‌الشعبی

«ابوالا الولائی»، فرمانده گردان‌های سیدالشهداء، وابسته به حشد‌الشعبی نیز در واکنش به این تحولات، این طور موضع گرفت که «درود بر صبر دلاوران الحشد و مقاومت که باوجود همه تلاش‌هایی که برای منحرف کردن آنها از اصول خود و کشاندن آنها به میدان‌ها و ریختن خون پاک عراقی‌ها انجام می‌شد، هرگز ادبیات خود را در تعریف دشمن واقعی که اشغالگری و تروریسم است، زیر پا نگذاشته‌اند. تشکر از حضرت امام سیستانی به خاطر موضع محوری خود در دفع فتنه. شرم و ننگ بر رسانه‌های زرد به ویژه عربستان سعودی که سم فتنه و کشتار را پخش می‌کردند.»

منبع: کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها