باقری: حضور در شانگهای ایران را شریک در تصمیم‌سازی‌های کلان بین‌المللی کرده است

کد خبر: 1171717

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در دیدار با معاون وزیر امور خارجه برزیل گفت:«حضور در شانگهای هم ایران را شریک در تصمیم‌سازی‌های کلان بین‌المللی کرده و هم جایگاه جبهه چندجانبه گرایی را در معادلات بین‌المللی به طور معناداری ارتقا داده است.»

 باقری: حضور در شانگهای ایران را شریک در تصمیم‌سازی‌های کلان بین‌المللی کرده است

علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و "کنت نوبرگا"، معاون خاورمیانه، اروپا و آفریقای وزیر امور خارجه برزیل در چهارچوب برگزاری یازدهمین دور مشورت‌های سیاسی دو کشور روز دوشنبه هفتم شهریورماه در تهران دیدار و درباره مهم‌ترین مسائل روابط دو جانبه و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه گفتگو کردند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات اخیر بین‌المللی از جمله جنگ در اروپا، ضمن تاکید بر مخالفت ایران با جنگ، تصریح کرد: یکجانبه گرایی میدان ابتکار عمل را واگذار کرده و اکنون جهان چندجانبه گرا است که می‌تواند شرایط و الزامات نظم نوین جهانی را تعیین کند.

باقری با تاکید بر استحکام، پویایی و مانایی مولفه‌های سخت و نرم قدرت ایران تصریح کرد: حضور ایران در مجموعه سیاسی امنیتی سازمان همکاری شانگهای و نقش‌آفرینی ایران در سازوکار اقتصادی بریکس پلاس، هم ایران را شریک در تصمیم‌سازی‌های کلان بین‌المللی در عرصه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی کرده‌است و هم جایگاه جبهه چندجانبه گرایی را در معادلات بین‌المللی به طور معناداری ارتقا داده است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به این که از این پس روابط ایران با اضلاع چندجانبه گرایی جهانی مانند روسیه و چین و هند و برزیل، صرفا به روابط دوجانبه میان تهران با مسکو، پکن، دهلی و برزیلیا محدود نمی‌شود، تصریح کرد: مناسبات ایران با برزیل در قالب مسوولیت، نقش و جایگاه این دو کشور در نظم نوین برآمده از چندجانبه گرایی تعریف می‌شود.

باقری با اشاره به این که یکجانبه گرایی تلاش دارد تا مناسبات جهانی را بر اساس منافع خود شکل دهد، بر این اساس امریکا از تحریم به‌عنوان ابزاری برای ترسیم اطلس اقتصاد، سیاست و امنیت بین‌الملل با لحاظ حداکثرسازی انتفاع خود و همپیمانانش و به صفر رساندن انتفاع کشورهای مستقل از مناسبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهانی استفاده می‌کند، اظهار داشت: جبهه چندجانبه گرایی باید با ایجاد و تقویت سازوکارهای مستقل مالی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، دوران گذار از نظم ظالمانه یکجانبه گرایی به نظم عادلانه چندجانبه گرایی را با درایت و هوشمندی مدیریت نماید.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه سیاسی، اقتصادی و تعاملات مردمی دو کشور بر عزم و اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همه‌جانبه روابط با برزیل به‌عنوان یک شریک قابل اعتماد تاکید کرد.

معاون وزیر امور خارجه برزیل نیز در این دیدار با اذعان به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اظهار داشت: برزیل در پی افزایش همکاری‌ها و تعاملات بین‌المللی و ترویج چندجانبه گرایی است و یک‌جانبه‌گرایی از جمله إعمال تحریم‌های اقتصادی را رد می‌نماید.

کنت نوبرگا همچنین با ابراز امیدواری از توسعه روابط فی مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تاکید کرد./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها