قالیباف: دو وزیر برای وزارت صمت معرفی خواهد شد

کد خبر: 1171640

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هیئت تطبیق مغایرت و اشکالات آئین نامه واردات خودرو که در هیئت دولت تصویب شده را بررسی کرده و اگر اشکالی وجود داشته باشد اصلاح آن را پیگیری می‌کند.

قالیباف: دو وزیر برای وزارت صمت معرفی خواهد شد

لطف الله سیاهکلی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۸ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی در رابطه با آئین نامه واردات خودرو گفت: متأسفانه دولت یا آئین نامه قوانین را تدوین نمی‌کند یا آئین نامه‌ای با اشکالات زیاد ارائه می‌دهد. آئین نامه خودرو علیرغم تلاش‌های مجلس در رابطه با قانون واردات خودرو آئین نامه این قانون به نحوی تدوین شده که تمام زحمات مجلس از بین رفته است.

وی تصریح کرد: قرار بود در واردات خودرو به چند مورد توجه کنیم. اول ایجاد رقابت، دو تنظیم بازار، سه انتقال تکنولوژی، چهار اصلاح کیفیت و قیمت خودرو، پنج پاسخگویی به نیاز جامعه.

سیاهکلی افزود: آئین نامه‌ای که نوشته شده است ما را وادار می‌کند مجدداً به پراید تعظیم کنیم چرا که در پی آن اتفاق خاصی در حوزه خودرو نخواهد افتاد. متأسفانه آئین نامه بسیار ضعیف نوشته شده و دارای اشکال است. گویا نمی‌خواهیم مردم ما به رفاه برسند.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: اشکالات موجود و نگاه به این حوزه باید اصلاح شود. مشخص نیست در رابطه با آئین نامه، مجلس و کمیسیون مربوطه چه کاره هستند. متأسفانه کلاه کمیسیون پشمی ندارد.

وی همچنین در رابطه با اظهار نظر اخیر معاون پارلمانی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه رئیس جمهور یک وزیر برای وزارت صمت معرفی کند، گفت: این صحبت‌ها خیلی اشکال دارد. آقای حسینی خلاف وعده رئیس جمهور صحبت کردند. رئیس جمهور از مجلس خواست که دو ماه برای استیضاح وزیر و تعیین تکلیف وزارتخانه صمت وقت و مهلت داده شود تا اگر قرار است وزارتخانه صمت به دو وزارت صنعت و معدن و وزارت بازرگانی تبدیل شود و قرار بود برای این موضوع دو وزیر به مجلس معرفی شود.

سیاهکلی عنوان کرد: چرا آقای حسینی خلاف وعده رئیس جمهور صحبت می‌کنند؟ اگر حرف رئیس جمهور با آقای حسینی یکی است پس تکلیف وعده رئیس جمهور به مجلس چه می‌شود؟ من فکر می‌کنم این نگاه و رویکرد تمسخر مجلس و کار کارشناسی و همکاری این قوه است.

وی خطاب به قالیباف گفت: آقای رئیس به محض اینکه شما از تریبون مجلس اعلام کردید رئیس جمهور خواستار مهلتی برای استیضاح وزیر است، ما کوتاه آمدیم ولی استیضاح از بین نرفته است و پابرجاست اگر دو وزیر معرفی نشوند من به عنوان یکی از استیضاح کنندگان خواستار اعلام وصول این موضع هستم.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر سیاهکلی در رابطه با آئین نامه واردات خودرو گفت: تکلیف آئین نامه‌ها روشن است و هر آئین نامه‌ای که در دولت تصویب شود حتماً به هیئت تطبیق می‌آید و اگر مغایرتی با قانون داشته باشد اشکالات آن گرفته شده و به دولت منعکس می‌شود تا اصلاح شوند کما اینکه موارد متعددی همچون قوانین مربوط به بازنشستگی این اتفاق درباره شأن افتاده است.

قالیباف اظهار کرد: حتماً آئین نامه مربوط به واردات خودرو نیز به هیئت تطبیق می‌آید و اگر مغایرتی با قانون داشته باشد اصلاح خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با موضوع استیضاح وزیر صمت و مهلت مجلس به دولت عنوان کرد: حرف رئیس جمهور همان نکته‌ای است که من از تریبون مجلس به آن اشاره کردم. دیروز با آقای حسینی صحبت کردیم و او گفت آنچه من درباره وزارت صمت به رسانه‌ها گفتم معرفی یک وزیر نبوده و تیتر مصاحبه این طور انتخاب شده است و بنا شد این صحبت امروز اصلاح شود./منبع: مهر

رئیس‌جمهور بارها بر اجرای قوانین تاکید کرده است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هیئت رئیسه مجلس و همه نمایندگان وظیفه دارند که بر اجرای قوانین نظارت داشته باشند، رئیس جمهور نیز بارها بر اجرای قوانین تاکید داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، فتح‌الله توسلی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۸ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی، گفت: مجلس در دو سال گذشته توانسته قوانین خوبی را تصویب کند که در ساماندهی زندگی و معیشت مردم نقش داشته باشد.

وی متذکر شد: ما قوانین خوبی برای لغو تحریم‌ها و صدور مجوزهای کسب و کار تصویب کردیم و در زمینه نظارتی هم اقدامات خوبی انجام شده است که مهم‌ترین آن‌، تهیه گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گزارش‌های نظارتی دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌های مجلس باید مورد توجه قرار گیرد. همکاران ما در دیوان ماه‌ها برای تهیه گزارش از وضعیت اقتصادی کشور و عملکرد دولت قبل و فعلی زحمت کشیدند و سوال بنده از همکارانم در مجلس این است که آیا این گزارش‌ها را مطالعه کرده‌اند؟ اگر قرار است ما قانونی را در مجلس تصویب کنیم و اجرا نشود، خودمان را سرکار گذاشته‌ایم.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارش دو ماهه دیوان محاسبات درباره اجرای بودجه به دست ما رسیده که بر اساس آن، متأسفانه از ۱۷ احکام قانون بودجه ۱۴۰۱ تنها ۴ مورد اجرا شده است. بسیاری از آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها هنوز تهیه یا اجرا نشده است. این موضوع در مورد احکام قانون برنامه ششم توسعه نیز صدق می‌کند.

وی با اشاره به بررسی طرح بانکداری اسلامی در صحن علنی، گفت: ما در مجلس به دنبال تصویب قانونی برای بانک مرکزی هستیم، اما اگر قرار است این قانون اجرا نشود چرا ما باید این همه برای آن وقت صرف کنیم؟ باید مشخص شود که چرا قوانین اجرا نمی‌شود. ۶ ماه از سال می‌گذرد و اگر قرار باشد آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی قوانین تهیه و اجرا نشود، قانون‌گذاری بی فایده است.

توسلی بیان کرد: تدوین برنامه هفتم توسعه نیز را در دستورکار خواهیم داشت و اگر قرار باشد به همین شکل آن را تصویب کنیم و اجرا نشود، نمی‌توانیم پاسخگوی مردم باشیم.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار این نماینده، گفت: وظیفه دیوان محاسبات تهیه گزارش است و گزارش‌ها بر اساس زمان‌بندی مشخص در زمان بودجه نویسی و مباحث نظارتی تهیه شده است. هیئت رئیسه مجلس و همه نمایندگان هم وظیفه دارند که بر اجرای قوانین نظارت داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما بر همین اساس جلسات روز سه شنبه صحن علنی را به نشست‌های نظارتی اختصاص دادیم. قوانین حتماً باید اجرا شوند. رئیس جمهور نیز بارها بر اجرای قوانین تاکید داشته است، ما باید کمک کنیم که کار در این سیستم بروکراسی انجام شود./ مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها