موافقت مجلس با بررسی دوفوریت تعیین تکلیف قبولی در آزمون وکالت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریت طرح استفساریه مواد ۳،۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مبنی بر تعیین تکلیف قبولی در آزمون وکالت موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه اول شهریورماه) در صحن علنی با تقاضای بررسی دو فوریت طرح استفساریه مواد ۳،۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با ۱۷۶ رأی موافق، ۱۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ رأی موافقت کردند.
متن این طرح به شرح زیر است:
متن استفساریه:
آیا منظور از عبارت امتیاز میانگین نمرات در مواد ۳،۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۰.۱۲.۲۴ مجلس شورای اسلامی امتیاز میانگین وزنی نمرات تراز شده بوده که طبق استانداردهای آزمونهای سراسری و بر اساس روال معمول سازمان سنجش محاسبه میشود؟
پاسخ این سوال از قرار زیر است:
علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای دو فوریت طرح مذکور در موافقت با آن گفت: اتفاق تلخی که دیروز توسط مرکز وکلای قوه قضائیه رخ داد توهین آشکار به قانون مجلس و تسهیل صدور مجوز کسب و کار بود.
خضریان تصریح کرد: این قانون را با سه هدف به تصویب رساندیم: اول حذف فرآیندهای زائد و تغییر قاعده مبنا به ثبت محور شدن مجوزها. دوم مبارزه با رانت، تبعیض و جلوگیری از رفتارهای سلیقهای سوم حذف انحصارهای شغلی موجود در حوزههای مختلف به ویژه خدمات حقوقی.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر چنان انحصاری در حوزه وکالت و خدمات حقوقی اتفاق میافتد که در سایه عدم دسترسی به خدمات، حقوق مردم با مخاطره جدی مواجه شده است.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد پروندههای قضائی بدون وکیل به دادگاه میروند. در عین حال برخی افراد به بهانههای مختلف مانع حضور قشر دانشگاهی و فارغ التحصیل از این رشته در حوزه مذکور میشوند.
خضریان ادامه داد: مجلس با درک مناسبی از موضوع و افراد شایسته فرمول دقیقی را برای تسهیل امور ارائه کرد اما آقایان برای حفظ انحصار خود به بهانههای مختلف کارشکنی میکنند.
وی تأکید کرد: آنها در حالی ابهام در قانون مجلس را مطرح کردند که در صحن علنی چندین بار به وضوح به نمره تراز اشاره شد و نمایندگان بر این موضوع تأکید کردند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ عنوان کرد: متن ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزها به صراحت میگوید امتیاز نمرات باید معیار پذیرش داوطلبان باشد. اگر ابهامی در این موضوع وجود داشت باید از مجلس استفسار میکردند.
وی با طرح این سوال که چرا با اعصاب و روان جوانان کشور بازی میکنید، از نمایندگان خواست با رأی بالا دو فوریت پاسخ به این ابهام را تصویب کنند./منبع: مهر
مرکز وکلای قوه قضائیه قانون مجلس را دور زده است
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: حق حدود ۹۰ هزار نفر جوان در آزمون وکالت رعایت نشده و قانون صریح مجلس از سوی مرکز وکلای قوه قضائیه دور زده شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی یوسفی در جلسه علنی امروز (سهشنبه اول شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی درباره آزمون وکالت، گفت: حق حدود ۹۰ هزار جوانی که با امید در این شرایط بد اقتصادی و مشکلات اشتغال، تحصیلات دانشگاهی انجام داده و در این آزمون شرکت کردهاند، رعایت نشده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مرکز وکلای قوه قضائیه، قانون به حق و مشخص مجلس را که یکی از قوانین خوب در بحث تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است، دور زده است.
وی تصریح کرد: اگر شعار میدهیم که قانون باید رعایت شود بهترین کار این است که خودمان اجرا کننده باشیم، نه اینکه حدود ۹۰ هزار جوان در آزمون شرکت کنند و فقط ۲۵۰۰ نفر قبول شوند. این در حالی است که سال قبل حدود ۷ هزار نفر قبول شدند و این موضوع تعارض منافع است.
حسینی: اقدام مرکز وکلای قوه قضائیه خلاف قانون است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام اخیر مرکز وکلای قوه قضائیه پس از برگزاری آزمون وکلا خلاف قانون است.
به گزارش مهر، سید شمس الدین حسینی در جلسه علنی امروز (سه شنبه اول شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، اظهار داشت: اقدام مرکز وکلای قوه قضائیه خلاف قانون است.
وی بیان کرد: مرکز وکلا اگر ابهامی داشته است، باید پیش از اعلام نتیجه حرف از استفساریه میزدند، نه اینکه پس از اعلام نتیجه حق حدود ۱۰۰ هزار داوطلب را به دلیل تعارض منافع نادیده بگیرند و امروز صحبت از استفساریه کنند.
نماینده مردم تنکابن در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حقوق مردم در این راستا لطمه خورده و ای کاش بر اساس نامهای که رئیس مجلس به رئیس قوه قضائیه نوشت، تأمل صورت میگرفت. مرکز وکلا اگر قائل به نظر مجلس بود، مجلس نظر خود را اعلام کرده بود، اما اگر قائل به استفساریه بودند، نیز باید صبر میکردند تا مجلس استفساریه دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس، گفت: امیدوارم با کمکی که شما و نمایندگان مجلس انجام میدهید، حقوق مردم را باز ستانید، اما این رفتار نباید بدعت شود.
قادری : منظور مجلس از نمره آزمون وکالت کاملاً مشخص است
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: منظور مجلس شورای اسلامی از نمره آزمون وکالت کاملاً مشخص بوده و این توهین به جایگاه مجلس است که قانون را نادیده گرفته و بگویند ابهام دارد.
به گزارش مهر، جعفر قادری در جلسه علنی امروز (سهشنبه اول شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، اظهار داشت: رئیس مجلس بارها گفته است که با مسئولان قوه قضائیه نشستهای هماهنگی برگزار میشود و سوال این است که در این جلسات هماهنگی چه میگذرد و چرا کوچکترین مسائل مورد هماهنگی قرار نمیگیرد؟
وی بیان کرد: مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در بحث نمره آزمون وکلا کاملاً شفاف است. چرا ما باید قانون مصوب کنیم و قوه مجریه یا قوه قضائیه به بهانههای مختلف قانون را اجرایی نکنند؟
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: منظور مجلس شورای اسلامی از نمره آزمون وکالت کاملاً مشخص بوده و این توهین به جایگاه مجلس است که قانون را نادیده گرفته و بگویند ابهام دارد. باید با قدرت از جایگاه مجلس شورای اسلامی دفاع کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید