حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با «فردا» مطرح کرد

پیش‌نویس نهایی طی هفته‌های آتی تصویب می‌شود

کد خبر: 1169123

حسن هانی‌زاده به اینکه اروپایی‌ها نیز نظرات ایران درباره پیش‌نویس آماده شده را بپذیرند خوشبین است و می‌گوید که احتمالا توافق تا چند هفته آینده امضا خواهد شد.

پیش‌نویس نهایی طی هفته‌های آتی تصویب می‌شود

گروه سیاست فردا - ایران بعد از چند روز بحث و بررسی پاسخ خود به پیش‌نویسی که اروپایی‌ها برای احیای برجام آماده‌ کرده‌اند را داده و حالا منتظر است که جواب آنها را بشنود. جوابی که تعیین می‌کند برجام بالاخره احیا می‌شود یا خیر. دیروز هم در مجلس شورای اسلامی میزبان مقامات مسئول در این زمینه یعنی دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیرخارجه، مذاکره کننده ارشد و رئیس سازمان انرژی اتمی بود. تحلیلگران برگزاری این جلسه را معنادار خوانده و از مثبت بودن فضا می‌گویند و امیدوار هستند که ظرف چند روز آینده توافق حاصل شود. 

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌المللی یکی از همین تحلیگرانی است که باور دارد، توافق در دسترس و اتفاقا تاکید می‌کند که با توجه به تجارب تیم مذاکره کننده و حساسیت‌هایی که به خرج داده‌اند؛ منافع ایران در این توافق تامین خواهد شد. او در گفت‌وگو با «فردا» گفت: «در روزهای اخیر جلسه‌ای در اروپا با شرکت اتحادیه اروپا و سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان تشکیل شده تا آخرین نظرات آنها در خصوص تعدیلاتی که ایران در پیش‌نویس پیشنهادی آنها انجام داده است، دریافت شده و مورد بحث قرار بگیرد. بر اساس گزارشات موجود نیز کشورهای اروپایی تمایل دارند که هر چه زودتر پیش‌نویس ایران و تعدیلاتی که ایران روی آن انجام داده مورد پذیرش قرار بگیرد».

وی افزود: «به نظر می‌رسد که طی هفته‌های آینده و حداقل در یک هفته آینده پیش‌نویس نهایی مورد تصویب و یک توافقنامه جدید بر اساس شاکله جدیدی که اهرم‌های اجرایی هم در آن مورد توجه قرار بگیرد، حاصل شود. آمریکا نیز نظر مخالفی نداشته و موافق بوده است. بر این اساس پیش‌بینی می‌شود که طی روزهای آینده این پیش‌نویس مورد پذیرش طرف‌های برجامی قرار بگیرد.»

هانی‌زاده فکر نمی‌کند که در داخل ایران نیز نسبت به توافق احتمالی اختلاف نظری وجود داشته باشد و می‌گوید: «یکسری ابهامات درباره پیش‌نویس وجود داشت که طی مذاکرات بین نهادها مسوول در جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر رفع شده است. به نظر می‌رسد که نهادهای داخلی نیز دنبال آن هستند که پیش‌نویس ارائه‌شده به اروپا با توجه به تغییرات و تعدیلاتی که داشته است به تصویب برسد و مخالفتی ندارند.»

این کارشناس مسائل بین‌المللی معتقد است که «امضای این پیش‌نویس و احیای برجام در آینده تاثیرات مثبتی بر روند اقتصادی کشور و وضعیت معیشتی مردم خواهد داشت.»

وی در پاسخ به برخی منتقدان که می‌گویند تا مسائلی مثل FATF حل نشود، نمی‌توان از منافع اقتصادی برجام منتفع شد، گفت: «با توجه به بحران‌های منطقه‌ای، وضعیت اوکراین و قطع صادرات انرژی از روسیه به کشورهای اروپایی و اینکه کشورهای اروپایی به شدت نیازمند انرژی فسیلی از جمله نفت و گاز هستند، به نظر می‌رسد که تغییراتی در جامعه جهانی به وجود آمده است. ما انعکاس این تغییرات را در برجام و توافقنامه جدید می‌بینیم لذا هم از سوی تیم جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا و هم از سوی سه کشور اروپایی عضو برجام یکسری نرمش‌هایی صورت گرفته است. به نظر می‌رسد که شرایط جهانی و بحران اوکراین در شکل‌گیری توافقنامه جدید به نفع ایران کاملا موثر بوده است. طبیعتا اگر این توافقنامه جدید به امضای کشورهای ۱+۴ برسد اثر فوری آن بر اقتصاد و جامعه ایران مشاهده خواهد شد.»

وی با اشاره به اینکه «تیم جو بایدن نسبت به ایران نرمش داشته است» گفت: «آنها بارها اعلام کرده بودند که خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ حیثیت آمریکا را زیر سوال برده است و حالا هم نرمش بیشتری داشته‌اند. بر این اساس این پیش‌نویس می‌تواند اثرات بسیاری برای ایران داشته باشد و در روند تعاملات ایران با جامعه جهانی و در حوزه اقتصادی نیز بر تعاملات مالی و بانکی تاثیرات مثبتی خواهد داشت».

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها