دستور کار جلسه علنی امروز مجلس /

ایرادات شورای نگهبان رفع شد /ناظران مجلس در شوراها انتخاب شدند

کد خبر: 1168871

دستور کار جلسه علنی امروز مجلس اعلام شد که بر اساس آن بررسی طرح الزام دولت به اجرای دیپلماسی اقتصادی در دستور کار نمایندگان قرار دارد.

ایرادات شورای نگهبان رفع شد /ناظران مجلس در شوراها انتخاب شدند

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 26 مرداد) از دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

 * ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی درباره نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌های بازنشستگی

* گزارش کمیسیون قضایی در مورد طرح اصلاح مواد 705 تا 711 قانون مجازات اسلامی

* گزارش کمیسیون قضایی در مورد طرح مالکیت صنعتی، اختراعات، علائم صنعتی و علائم تجاری

* گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد قانون بانکداری جمهوری اسلامی

*گزارش کمیسیون آموزش در خصوص تصویب تحقیق و تفحص از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

* بررسی تقاضای دو فوریت در مورد  طرح الزام دولت به اجرای دیپلماسی اقتصادی با رویکرد تقویت حوزه‌های صنعتی تولیدی و خدماتی

منبع: فارس

ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی رفع شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی را رفع کردند.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی  در دستور کار قرار گرفت و به تصویب نمایندگان رسید.

در ماده واحده آمده است: مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی(تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ به شرح زیر اصلاح و قانون اجازه تأسیس مؤسسات بخت آزمایی در مراکز جهانگردی برای سیاحان مصوب ۱۳۴۸/۳/۲۵ نسخ می‌گردد.

در ادامه ماده ۷۰۵ و تبصره های ۱ و ۲ آن بدین شرح اصلاح شد.

ماده ۷۰۵- هر شخص به هر نحوی در فضای حقیقی یا مجازی مرتکب قمار یا شرط‌بندی شود یا در بخت‌آزمایی شرکت نماید، علاوه بر ضبط اموال و عواید حاصل از جرم به نفع دولت، به جزای نقدی درجه شش یا به جزای نقدی معادل ارزش یک تا سه برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم هر کدام بیشتر باشد، محکوم می‌شود.

تبصره۱- قمار عبارت است از هر نوع بازی که بازنده یا بازندگان، ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان یا شخص ثالثی می‌شود یا شخص ثالثی ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان می‌شود.

تبصره ۲- شرط‌ بندی عبارت است از هر نوع مشارکت دو یا چند شخص در خصوص پیش‌بینی وقوع امری خاص، که بازنده یا بازندگان ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی یا هر امتیاز دیگری به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان یا شخص ثالث باشند. التزام به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و مسابقه با تانک و هواپیما و سایر ادوات جنگی که کاربرد نظامی و دفاعی دارد و در فضای حقیقی برگزار می‌شود، توسط شرکت‌کننده یا شرکت‌کنندگان بازنده در این مسابقات، مشمول عنوان قمار و شرط‌بندی نیست.

در مواردی که شرط‌بندی بین دو شخص انجام شده و سازمان‌یافته نباشد و طرفین سابقه ارتکاب این رفتار را نداشته باشند و منتج به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی یا هر امتیاز دیگری به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بین طرفین نشود، از تعقیب موضوع این ماده معاف است.»

در ادامه ماده ۷۰۶ این طرح نیز بدین شرح اصلاح شد.

ماده ۷۰۶- هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قمار یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود و چنانچه برای انجام جرائم مذکور یا از طریق ارتکاب آنها وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی کسب کرده باشد، علاوه بر حبس تعزیری درجه پنج، به ضبط مال و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل از جرم نیز محکوم می‌شود.

تبصره۱- چنانچه اقدامات موضوع این ماده تحت پوشش امور خیریه یا خدماتی یا فروش کالا و امثال آن صورت پذیرد، مرتکب به حداکثر مجازات‌های مقرر در این ماده محکوم می‌شود.

تبصره۲- مرتکب جرائم موضوع این ماده علاوه بر مجازاتهای فوق برای بار نخست به شش‌ماه تا دوسال و در صورت تکرار به مدت دو تا پنج سال از دریافت یک یا چند خدمت ارتباطی و فناوری اطلاعات، از قبیل أخذ نام دامنه مرتبه بالای کشوری، دریافت یا استفاده از ابزار پذیرش از قبیل پایانه فروشگاهی یا درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی از قبیل کارت بانکی، دریافت خدمات اینترنت، سیم کارت تلفن همراه، داشتن دسته چک یا اصدار اسناد تجارتی محروم می‌شود.

قاضی اجرای احکام مکلف است مطابق حکم دادگاه، فهرست این اشخاص را برای ابلاغ به ارائه دهندگان خدمات مذکور، از قبیل: بانک مرکزی، وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت و مرکز ثبت‌نام دامنه، ارائه کند و دادستان می‌تواند جهت جلوگیری از استمرار جرم، به ارائه دهندگان خدمات دستور توقف ارائه خدمت مذکور در این ماده را به متهم یا متهمان تا پایان زمان صدور حکم قطعی صادر نماید. عدم اجرای حکم دادگاه توسط ارائه دهندگان خدمات مذکور، حسب مورد مستوجب یکی از مجازاتهای زیراست:

۱- انفصال از خدمات دولتی از یک تا پنج سال

۲- انفصال موقت از شش ماه تا دو سال به علاوه حبس یا جزای نقدی درجه شش» اصلاح می‌شود.

همچنین ماده ۷۰۷ نیز بدین شرح اصلاح شد.

ماده ۷۰۷- هر شخص، جرائم موضوع مواد (۷۰۵) و (۷۰۶) را به عنوان حرفه خود یا سردسته یک گروه مجرمانه سازمان‌یافته انجام داده باشد یا ارزش یا اعتبار وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، اوراق بهادار، مفاصاحساب یا وسایل پرداخت مثل چک یا کارت‌های بانکی که در اثر ارتکاب اعمال فوق دریافت یا نگهداری کرده است بیش از معادل ریالی یک و نیم برابر حداقل نصاب معاملات بزرگ که ابتدای هرسال براساس ماده (۳) قانون برگزاری مناقصات مصوب  ۲۵/  ۱/ ۱۳۸۳ و تبصره (۱) آن اعلام می‌شود، باشد، در صورتی که رفتار او مشمول عنوان افساد فی‌الارض یا اخلال در نظام اقتصادی نباشد، علاوه بر ضبط اموال ناشی از جرم، به حبس تعزیری درجه چهار و جزای نقدی معادل سه تا شش برابر ارزش اموال مذکور محکوم می‌شود.

در ادامه ماده ۷۰۸ نیز بدین شرح اصلاح و یک تبصره به شرح زیر نیز به این ماده اضافه می شود.

ماده ۷۰۸- هر شخص، ابزار مخصوص قمار اعم از رایانه‌ای یا غیررایانه‌ای را تولید، معامله، عرضه، حمل یا نگهداری کند، به جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی یک تا سه برابر ارزش اموال و عواید حاصل از جرم، هر کدام بیشتر باشد محکوم می‌شود.

تبصره ۱- ابزارهای مخصوص قمار، شرط‌بندی و بخت‌آزمایی حسب مورد توقیف یا مسدود یا معدوم می‌شود، مگر آنکه منفعت مشروع یا عقلائی داشته باشد که در این صورت به نفع دولت ضبط می‌شود.

تبصره۲- حمل و نگهداری موردی ابزار مخصوص قمار بدون قصد استفاده در قمار مشمول مجازات این ماده نمی‌شود.

همچنین بندهای (ب) و (پ) ماده ۷۰۹ این طرح نیز بدین شرح اصلاح می شود.

ب- هر شخص، قمار، شرط‌بندی یا بخت‌آزمایی را تبلیغ یا ترویج کند یا اشخاص را به هر نحوی به شرکت در این اقدامات تشویق یا دعوت نماید، به حبس و جزای نقدی درجه هفت محکوم می‌شود و چنانچه برای این کار یا از این طریق وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به دست آورده باشد، علاوه بر مجازات مذکور در این بند به ضبط اموال و عواید حاصل از جرم به نفع دولت و جزای نقدی معادل دوبرابر ارزش اموال و عواید مذکور محکوم می‌شود.

پ- هر شخصی که حساب بانکی یا ابزار پذیرش از قبیل پایانه فروشگاهی یا درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی از قبیل کارت بانکی خود را با علم و آگاهی جهت ارتکاب اعمال مجرمانه مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) این قانون در اختیار مرتکب قرار دهد، به مجازات معاونت در آن جرم محکوم می‌شود و به مدت یک تا دوسال از دریافت یا استفاده از ابزارهای مذکو ر محروم می‌شود.

تبصره۱- در صورتی که براساس قرائن و شواهد اثبات شود صاحب حساب بانکی یا ابزار پذیرش یا ابزار پرداخت از روی تقصیر آنها را در اختیار مرتکب قرار داده است و با استفاده از آن یکی از اعمال مجرمانه مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) این قانون واقع شود. صرفاً مشمول محرومیت مذکور در این بند می‌شود.

تبصره۲- در هر صورت استفاده از خدمات حضوری بانکی مشمول محرومیت موضوع این بند و تبصره(۱) نیست.

در ادامه ماده ۷۱۰ نیز بدین شرح اصلاح می شود.

ماده ۷۱۰- هرگاه یکی از ضابطین دادگستری و سایر مأمورین صلاحیتدار از وقوع جرائم موضوع مواد (۷۰۴) تا (۷۰۹) مطلع شود و در صورتی که قدرت بر اطلاع دادن داشته باشد و مراتب را به مقامات ذی‌صلاح اطلاع ندهد یا برخلاف واقع گزارش کند، جز در مواردی که رفتار وی مشمول عنوان ارتشاء است، علاوه بر انفصال موقت از شش ماه تا دو سال، به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود.

همچنین ماده ۷۱۱ نیز بدین شرح اصلاح شد.

ماده۷۱۱- هر یک از ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی یا خدمات پرداخت یا عملیات بانکداری الکترونیکی از قبیل بانکها و اپراتورهای مخابراتی که از وقوع جرائم موضوع مواد (۷۰۴) تا (۷۰۹) این قانون در بستر خدمات ارائه‌شده از سوی خود مطلع شود، مکلف است مراتب را فوراً به مراجع قضائی اطلاع دهد، در غیر این‌صورت به جزای نقدی درجه چهار یا چهار برابر مجموع تراکنشهای انجام شده در جرم مذکور هرکدام که بیشتر باشد، محکوم می‌شود.

ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از مالکیت صنعتی رفع شد

طرح حمایت از مالکیت صنعتی ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح شد.

به گزارش ایرنا،در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه 26 مرداد مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالکیت صنعتی  ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری اعاده شده از شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و جهت تامین نظر شورای اصلاح شد.

 در ایراد شورای نگهبان  به بند ۲ ماده ۱۴ آمده است: با توجه به بکارگیری عناوین مختلف از جمله شریک، سفارش دهنده اختراع و مالک در مواد قبلی، مفهوم «مالک» ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.در مصوبه کمیسیون قضایی به منظور رفع ایراد ردیف (۲) شورای محترم نگهبان بدین شرح اصلاح شد:اطلاعات هویتی مالک (دارنده حقوق مادی اعم از سفارش دهنده اختراع یا شخصی که حقوق مادی اختراع به وی منتقل شده است.

 در ایراد شورای نگهبان در ماده ۱۵، بند ۱، از این جهت که مقصود از متقاضی کیست و در مواردی که متقاضی؛ مالک نیست، رضایت مالک وجود دارد یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

 در مصوبه کمیسیون بدین شرح اصلاح شد:به منظور رفع ایراد ردیف (۳) شورای محترم نگهبان  بدین شرح  اصلاح شد: مدارک هویت مالک و مخترع.

ناظران مجلس در برخی از مجامع و شوراها انتخاب شدند

در جلسه علنی امروز، نمایندگان ناظر مجلس شورای اسلامی در برخی از مجامع و شوراها انتخاب شدند.

به گزارش مهر، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی انتخاب ۲ نفر به عنوان اعضای ناظر مجلس در کمیته مدیریت تبعات احتمالی انتشار اوراق ملی - اسلامی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت که مهدی طغیانی با ۱۷۴ رأی و مجتبی رضاخواه با ۱۷۴ رأی به عنوان اعضای ناظر انتخاب شدند.

همچنین مسلم صالحی، الله‌وردی دهقانی و سید غنی نظری خانقاه به عنوان اعضای ناظر مجلس در کمیته نظارت بر اجرای بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه کشور انتخاب شدند.

سید لفته احمدنژاد، رمضانعلی سنگدوینی و مجتبی رضاخواه هم به عنوان اعضای ناظر مجلس در کمیته بررسی طرح‌های جدید سرمایه گذاری شرکت ملی گاز ایران انتخاب شدند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها