«فردا» گزارش میدهد
واکنشها به ترور سلمان رشدی
ترور سلمان رشدی در ایران با واکنشهای بسیاری همراه شد و مورد توجه رسانهها و سیاسیون و البته غیر سیاسیون یعنی کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
گروه سیاست سایت فردا- عصر جمعه بود که رسانههای امریکایی از حمله به سلمان رشدی در نیویورک خبر دادهاند. آنطور که گفته شده سلمان رشدی که برای یک سخنرانی در نیویورک روی صحنه حاضر شده بود، مورد حمله یک مرد با چاقو قرار گرفت. بلومبرگ از آخرین وضعیت رشدی خبری نداده اما گفته که رشدی روی زمین افتاده و فرد مهاجم دستگیر شده است.
یادآور میشود سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی است که امام خمینی در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ (برابر ۱۴ فوریه ۱۹۸۹) فتوای ارتداد و قتل او را صادر کرده بود. انتشار کتاب آیات شیطانی به دلیل اهانت به پیامبر اکرم (ص) به شدت از سوی مسلمانان محکوم شد.
ترور سلمان رشدی در ایران با واکنشهای بسیاری همراه شد و مورد توجه رسانهها و سیاسیون و البته غیر سیاسیون یعنی کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
بسیاری از این واکنشها به همزمانی این موضوع با پیچ تند مذاکرات هستهای مربوط بود، مثلا
سید محمد مرندی مشاور تیم مذاکره نوشت: «من برای نویسندهای که نفرت و تحقیر بیپایان نسبت به مسلمانان و اسلام را به همراه داشته است، اشک نمیریزم. وی یک بازیچه امپراتوری است که به عنوان یک رمان نویس پسا استعماری ظاهر شده است. اما، آیا عجیب نیست که با نزدیک شدن به توافق هستهای احتمالی، آمریکا ادعاهایی در مورد تلاش برای کشتن جان بولتون مطرح کرده و اکنون این اتفاق میافتد؟ »
عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طالب نیز توییت کرد: «اهل نظریه توطئه نیستم، ولی تصادفی بودن همزمانِ خبر برنامهریزی برای ترور بولتون و ترور سلمان رشدی، با نهایی شدن گفتگوهای احیای برجام برای من غیرقابل باور است.»
برخی نیز به قضاوت اقدام ظارب پرداختند. برخی سعی کردند قضیه را به ایران ربط داده و مسئولیت این کار را به عهده ایران اندازند! برخی هم در مقام دفاع برآمدند.
عبدالله گنجی، فعال سیاسی اصولگرا در صفحه توییتر خود در باره ترور سلمان رشدی نوشت: «
1:بسیار خوشحالم که نسلی که امام و انقلاب را ندیده اند طوری بر فتوای امام اشراف دارند که به محض شنیدن خبر اینجا را پر کردند و فتوا را یاداور شدند.امام باید در همه ابعاد و در همه صحنه ها همینطور درذهن و دل ماها باشد.که خدا می داند که راه و رسم خمینی کور شدنی نیست
2:اجرای فتوای امام را نباید با مسائل داخلی و روابط ایران و غرب تحلیل و تنظیم کرد.زیرا فتوای امام برای همه مسلمانان است و طبیعی است اگر مسلمانی در نقطه ای از جهان فضا را مناسبت دید اقدام میکند و کاری به برجام و امثالهم ندارد اصلا کاری به جمهوری اسلامی ندارد و اجازه ای هم لازم نیست
3:روشن است که ضارب هیچ ارتباطی با ایران ندارد.اندک سواد و تجربه امنیتی اجازه نمیدهد که در درون آمریکا ضارب مسلمان باشد،در صحنه راحت بماند.ارادتش به انقلاب اسلامی را در اکانتش مشهود و مستند کند و عامدانه رد پا بگذارد(اگر تصاویر منتشره درست باشد)اما انگشت اتهام به سوی ما می آید».
دیدگاه تان را بنویسید