تایید توان فنی ساخت بمب اتم
پس از تبادل پیامها با طرف اروپایی، سخنگوی وزارت خارجه خبر از درراه بودن دور جدید مذاکرات داد. اسلامی نیز گفت: ایران توان فنی ساخت بمب اتم را دارد ولی چنین برنامهای در دستورکار نیست
تا همین دیروز فضای مذاکرات هستهای چنان سرد بود و احتمال احیای برجام به قدری کم شده بود که حتی پیشنهاد اروپاییها و تاکیدات اخیر جوزپ بورل در مقاله فایننشال تایمز مبنی بر باقی نماندن فرصت مصالحه هم نتوانست یخ آن را آب کند! نه از سوی طرف آمریکایی که گفته بود مشغول بررسی پیشنهاد جدید است خبری شده بود و نه در تهران شاهد موضعگیری جدیدی بودهایم اما دیروز ورق برگشت، اگرچه هنوز هم نمیتوان این تحولات را پای افزایش احتمال احیای برجام گذاشت. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به خراسان درباره دور جدید مذاکرات هستهای در وین که از سوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح شده با بیان این که ما روند مذاکرات را روندی منطقی و معقول برای رسیدن به توافقی جامع، پایدار و توافقی میدانیم که تضمین کننده منافع ایران در چارچوب برجام باشد، تصریح کرد: در این چارچوب آخرین وضعیت این است که طی روزهای گذشته به طور جدی پیامهای مختلفی رد و بدل شده و همان طور که میدانید آقای بورل متنی را مبتنی بر مذاکرات گذشته ارائه کرده و پیشنهاد داده است. جمهوری اسلامی ایران نیز این متن را دریافت و بررسی و نظرات خود را ارائه کرده است. وی ادامه داد: بعد از تبادل پیامها و دیدگاهها در روزهای اخیر و بررسیهایی که روی متون پیشنهادی انجام شده این احتمال وجود دارد که در آینده نزدیک بتوانیم در خصوص زمان مذاکرات به نتیجه برسیم و احتمالا دور جدید مذاکرات را شاهد باشیم. البته این بستگی کامل به اراده طرف مقابل و به طور مشخص آمریکاییها دارد که برای دستیابی به توافق منطقی، معقول و پایدار آمادگی خود را نشان دهند و از طرح موضوعات انحرافی خودداری کنند. کنعانی تصریح کرد: ما خوش بین باقی میمانیم تا نتایج مذاکرات ما را به توافق معقول و منطقی برساند.در این میان وزیر خارجه در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به این که بورل از مجموعه دیدگاههای طرفهای مختلف پیش نویسی تهیه کرده و به عنوان پیشنهاد اروپا به همه طرفها ارائه داده است، افزود: این پیشنهاد در حال بررسی در پایتختهاست و ما آماده یک توافق خوب، قوی و پایدار هستیم.
همزمان محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این که در برجام تمام اتهامات واهی که بر اساس PMD علیه ایران مطرح شده بود بسته شده است، گفت: اگر ارادهای در طرف مقابل برای بازگشت به برجام وجود دارد، نباید چنین اتهامات واهی را که پرونده آن بسته شده است، مطرح کنند و اگر نمیخواهند به برجام بازگردند وقت طرفها را نگیرند. رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: همان طور که آقای خرازی مطرح کرد، ایران توان فنی ساخت بمب اتمی را دارد ولی چنین برنامهای در دستور کار نیست، اما نکته حائز اهمیت این است که از سوی رژیم صهیونیستی این اتهامات و فضاسازیهای غلط برای فریب افکار عمومی با پشتیبانی جبهه مخالف انقلاب اسلامی در حال مطرح شدن است. شاید مزاحمتهایی برای ایران داشته باشند اما به نتیجه نمیرسند؛ زیرا ایران راه و رسم آن را یافته و در حال پیشبرد برنامههای خود است. با این حال، فردانیوز نوشت: شرایط و تحولات بینالمللی این را القا میکند که فرصت چندانی برای تصمیمگیری درباره احیای برجام نمانده است؛ توافقی که هم ایران و هم آمریکا به احیای آن نیاز دارند. با توجه به محتوای اظهارات جوزپ بورل و ند پرایس به نظر میرسد ایران تا پیش از نشست بعدی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که حدود دو ماه به برگزاری آن باقی مانده است، زمان دارد تا در توافق احیای برجام با آمریکا به جمعبندی برسد. در غیراین صورت به احتمال زیاد پرونده فعالیتهای هستهای ایران از سوی شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد شد و سیستم ماشه با شکایت یکی از اعضای اروپایی برجام بدون این که روسیه و چین بر اساس مادههای ۳۷ و ۳۸ مفاد برجام بتوانند از حق وتوی خود استفاده کنند، وارد عمل خواهد شد و تمامی قطعنامههای بینالمللی تحریم بازخواهند گشت.
وضع تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران
همه اینها در حالی است که وزارت خزانهداری آمریکا شش شرکت و یک کشتی را به بهانه ارتباط با ایران در فهرست تحریمها قرار داد.
منبع: خراسان
دیدگاه تان را بنویسید