پوتین پای درس ایران
رسانه آلمانی با اشاره به سفر رئیسجمهور روسیه به تهران نوشت: پوتین از ایران میآموزد تحریمها چگونه شکسته میشود
در طول ۴ دهه گذشته، ایران تحت سختترین تحریمهای ظالمانه آمریکا و غربیها بوده و با وجود اینکه شرایط سختی را تجربه کرده اما توانسته است با راهکارهایی مثل اقتصاد مقاومتی و دور زدن تحریمها، غرب را در رسیدن به اهداف خود که به زانو در آوردن مردم ایران است، ناکام بگذارد. ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحریمهای آمریکا آنقدر موفق بوده که حالا دیگر میتوان از این ایستادگی به عنوان الگویی برای دیگر کشورهای تحت تحریم آمریکا و کشورهای اروپایی نام برد. روسیه که چند ماهی میشود بهخاطر جنگ با اوکراین، تحریمهای بیسابقهای را از سوی غرب تحمل میکند، یکی از این کشورهاست.
به گزارش «وطنامروز»، الگوبرداری روسیه از نحوه تقابل و رویارویی ایران با تحریمهای غرب، موضوعی است که از آغاز جنگ اوکراین و روسیه به این طرف، مورد بحث اندیشکدهها و رسانههای مختلف جهان قرار گرفته و پس از سفر اخیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به تهران و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز گفتوگو و بحث درباره این موضوع پررنگتر شده است.
در همین رابطه یک شبکه خبری مطرح آلمانی اخیراً در گزارش خود با اشاره به سفر رئیسجمهور روسیه به ایران، نوشته است که ولادیمیر پوتین از ایران میآموزد که چگونه تحریمها شکسته میشوند.
رسانه خبری دویچه وله، از رسانههای مطرح آلمانی روز گذشته نوشت: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روزهای گذشته با آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر عالی ایران در تهران دیدار کرد. ناظران بر این باورند مسکو به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده و اتحادیه اروپایی است و شاید از تخصص ایران در مقابله با تحریمها درس بگیرد.
این شبکه خبری آلمانی در گزارش خود به نقل از مارک کاتز، استاد «دانشگاه جورج میسون» نوشت: «از آنجا که روسیه و ایران هر دو تحت تحریمهای غرب هستند، هر ۲ علاقه زیادی به همکاری برای خنثی کردن آنها دارند اما اینکه ایران چقدر میتواند کمک کند بحثبرانگیز است».
دویچه وله در ادامه آورده است: «نیکلاس مولدر، مورخ و تحلیلگر آمریکایی گفت: ما میدانیم که حتی در بهترین شرایط، تحریمهای اقتصادی ۱۰ تا ۳۰ درصد موفقیت دارند. این تصور سادهلوحانه و آرزومندانه است که کشور بزرگی مانند روسیه بسادگی زیر بار آنها خم شود. ابتدا باید تعریف کنیم که میخواهیم با تحریمها به چه چیزی برسیم. آیا تغییر رژیم امکانپذیر است؟ غرب آن را در ایران، ونزوئلا و کرهشمالی امتحان کرده و هرگز جواب نگرفته است».
این رسانه نوشت: «کاتز استاد دانشگاه جورج میسون معتقد است رویکرد منطقیتر این است که دولتهای غربی بین روسیه و ایران یکی را در اولویت قرار دهند. اگر روسیه در حال حاضر تهدیدی بسیار بزرگتر برای منافع غرب است، پس کاری که دولتهای غربی میتوانند انجام دهند پیشنهاد لغو تحریمهای ایران است. در زمانی که آمریکا از اروپا میخواهد خرید نفت روسیه را متوقف کند اما منابع اضافی از متحدان آمریکا در جهان عرب در دسترس نیست، پس خرید نفت ایران به جای نفت روسیه برای اروپا منطقی است».
پیش از این نیز یانیس کلوگ، کارشناس اندیشکده آلمانی مستقر در برلین به خبرگزاری رویترز گفته بود: ایران در زمینه مقابله با تحریمها میتواند درسهایی به مسکو بدهد.
همچنین اواخر فروردینماه سال جاری شبکه خبری سیانان در گزارشی به موضوع تحریمهای روسیه و راههای کاهش تبعات آن با کمک ایران پرداخت و نوشت: «در حالی که روسیه با تحریمهای بیسابقه علیه همه بخشهای اقتصادی خود مواجه شده است، میتواند برای دور زدن آنها به متحدی قابل اعتماد با بیش از ۴۰ سال سابقه رویارویی با تحریمهای غرب اتکا کند».
علاوه بر این، در همان ایام اندیشکده روسی ویشکا در گزارشی تحت عنوان «تجربه ایران چه چیزی میتواند درباره مبارزه روسیه با فشار غرب به ما بگوید» با اشاره به تحریمهای چندین ساله غرب علیه کشورمان و مقاومت ایران در برابر این تحریمها، به صورت تلویحی اعلام کرد روسیه میتواند برای مقابله با تحریمهای بیسابقه آمریکا و اروپاییها علیه این کشور تاریخ معاصر ایران را مورد نظر قرار داده و از اقدامات ضدتحریمی ایران در طول تاریخ معاصر خود، الگوبرداری کند.
پس از جنگ روسیه و اوکراین، روسیه و ایران به عنوان ۲ کشوری که تحت بیسابقهترین تحریمهای غرب قرار گرفتهاند، بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک شدهاند.
اتحاد ضدغربی ایران و روسیه، به همراه کشورهایی مثل چین و ونزوئلا، ائتلاف ضدغربی شکل گرفته در دنیا را قدرتمندتر از هر زمان دیگری کرده است.
منبع: وطن امروز
دیدگاه تان را بنویسید