«فردا» گزارش میدهد
روابط تهران - لندن تیره و تار میشود؟
به نظر میرسد همزمان با مذاکرات متعدد و تلاشهایی برای بهبود رابطه با عربستان یا مصر ، حلوفصل پرونده هستهای و به طور کلی تنشزادیی از روابط ایران و سایر کشورها میشود؛ شاهد افزایش تنش بین تهران و لندن شدهایم!
گروه سیاست سایت فردا - به نظر میرسد همزمان با مذاکرات متعدد و تلاشهایی برای بهبود رابطه با عربستان یا مصر ، حلوفصل پرونده هستهای و به طور کلی تنشزادیی از روابط ایران و سایر کشورها میشود؛ شاهد افزایش تنش بین تهران و لندن شدهایم! همین چند رو قبل بود که صداوسیما از شناسایی معاون سفیر انگلیس در حال نمونهبرداری از خاک در ایران و بازداشت وی گزارش داد. بعد از آن هم لندن ادعا کرد که چندماه قبل، نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا محمولههای قاچاق شامل موشکهای ایرانی را توقیف کرده است.
در گزارش تلویزیون ایران آمده بود که یک دیپلمات بریتانیایی به نام جایلز ویتاکر هنگام نمونهبرداری از خاک منطقه ممنوعه کویر شهداد رصد و دستگیر شدهاست. بر اساس فیلم منتشر شده توسط سازمان اطلاعات سپاه، این سازمان برخی از افراد مرتبط با سفارتخانههای خارجی را که به جای انجام ماموریتهای دیپلماتیک خود، جاسوسی میکردند را شناسایی کرده است. این دیپلماتها در حالی توسط سازمان اطلاعات سپاه شناسایی و دستگیر شدهاند که مشغول جاسوسی و نمونهبرداری از خاک مناطق مختلفی از کشورمان در مناطق ممنوعه بودهاند.
وزارت خارجه بریتانیا اما در اولین واکنش خود به این خبر اتهام جاسوسی به این دیپلمات را «کذب محض» خوانده بود. بعد از آن هم سایمون شرکلیف سفیر بریتانیا در تهران در توییت کرد که «این گزارشها مبنی بر اینکه معاون سفیر ما در حال حاضر در بازداشت است بسیار جالب است. او در دسامبر گذشته در پایان ماموریت خود ایران را ترک کرد.»
واکنش اصلی آنها اما روز پنجشنبه نشان داده شد، وقتی که سفارت بریتانیا در امارات عربی متحده اعلام کرد ناو جنگی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا برای نخستین بار شناورهای حامل موشکهای زمین به هوا و موتورهای موشکهای کروز را در مسیر ایران به یمن، توقیف کرده است.
جیمز هیپی، مقام ارشد نیروهای مسلح بریتانیا در پی انتشار خبر توقیف این محموله، بر حمایت لندن از صلح پایدار در یمن تأکید کرد.
به نوشته یورونیوز، برخی از تحلیلگران سیاسی صدور چنین اطلاعیهای توسط دولت بریتانیا را در راستای افزایش تنشها میان تهران و غرب ارزیابی میکنند. آنها بر این نظرند که کشورهای غربی در گذشته از متهم کردن ایران به ارسال سلاح به حوثیهای یمن به صورت رسمی خودداری میکردند.
این ادعای بریتانیا البته از سوی تهران بدون جواب نماند. چنانچه ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در ضمن مردود دانستن این ادعا گفت: انگلیس با فروش بیوقفه تسلیحات پیشرفته به ائتلاف نظامی خودخوانده علیه مردم بی دفاع یمن، شریک جنگ و تجاوز علیه یمن بوده، و در مقامی نیست که چنین اتهامات بی اساسی را در خصوص جمهوری اسلامی ایران مطرح کند و چهره انساندوستانه به خود بگیرد.
وی افزود: تنها بر اساس اخبار و آمار منتشرشده در رسانههای انگلیس، این کشور حدود ۸ میلیارد پوند تسلیحات پیشرفته شامل بمب، موشک هوا به زمین و هدایت شونده و جتهای جنگنده را از ابتدای تهاجم نظامی به یمن، به ائتلاف ضدیمن فروخته است، این رقم با احتساب مجوزهای اختصاصی که دولت این کشور در اختیار تولید کنندگان سلاح قرار داده است، افزایش چند برابری مییابد.
کنعانی ادامه داد: در واقع انگلیس با علم به وقوع جنایات جنگی توسط ائتلاف متجاوز نسبت به مردم بی دفاع یمن و حملات نظامی آنها علیه مدارس، بیمارستانها، جشنهای عروسی و انبارهای مواد غذایی، این سلاحها را در اختیار متجاوزان قرار داده است.
وی تاکید کرد: بی تردید رویکرد دولت انگلیس در استمرار صادرات تسلیحات به نیروهای ائتلاف، از جمله دلایل تداوم جنگ ضد بشری در یمن بوده است، فلذا این کشور صلاحیت اخلاقی برای طرح ادعا علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید